Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (247)

plakát

John Carter: Mezi dvěma světy (2012) 

Změť postav je nezasvěcenému nepřehledná, přiznám se, že jsem si film vychutnal až podruhé. Přesto vizuálně a trikově hodně povedené. Trošku zamrzí, že v některých záběrech John skáče jako kobylka a v jiných chodí naprosto normálně, to mi přišlo trošku zvláštní. Jelikož mám sci-fi rád, film se mi líbil a závěr je opravdu hodně vysvětlující. Džasum ...

plakát

Začalo to jedné žhavé noci (2001) 

Báječně napsaný scénář, prolínající se dějové linie, různé pohledy na stejnou událost a uprostřed toho všeho okouzlující Jewel (Liv Taylor). Nedivím se, že se z ní všichni chlapi pobláznili. Přitom chtěla jenom tak málo - mít hezký dům, koberce ode zdi ke zdi, velký bílý heboučký gauč, jídelní stůl a v rohu vodotrysk. Ještě jsem zapomněl, chtěla prvotřídní DVD. Skvělá komedie. BINGO ...

plakát

Ukradená vzducholoď (1966) 

Mám rád filmy Karla Zemana, líbí se mi kombinace hraného, loutkového a animovaného filmu a nápady, které se mu podařilo zrealizovat mohou působit v dnešní době naivně a neuměle, ale doposud jej nikdo nenapodobil. Tato tvůrčí práce totiž vyžaduje kromě nápadů i spoustu energie k realizaci a tu on měl, protože svou prací žil. Kdyby Karel Zeman žil nyní, troufnu si říci, že jeho filmy by byly lepší než Jurský park s Avatarem. Přesto je fajn, že tyto filmy máme a můžeme snít a prožívat příběhy verneovek v malovaných malebných kulisách.

plakát

Čarodějův učeň (1977) 

Technika, poetika a představivost tohoto mistra filmového umění prozatím nenašla pokračovatele a tak i po mnoha letech musíme konstatovat, že s technickými prostředky své doby dokázal vytvořit nejen příběh, ponurou atmosféru, ale i úchvatnou hru barev a efektů, kterou nikdo ze současných filmařů nedokázal zopakovat, natož se mu vyrovnat. Jsem rád, že tento filmový klenot z dílny Karla Zemana konečně vyšel na DVD a můžeme si jej v klidu pustit ve svém domácím kině. Takže "Krá, krá, Krabate ... " Mistr může být jenom jeden.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Spiderman je natáčen Marvelem sice stále dokola, ale pokud si pustíte bonusy na BR, dozvíte se proč. Přesto je tento film nabitý spoustou akčních scén, trikových záběrů, počítačových animací, ale především, není čas se nudit. A třešničkou na dortu je hudba ve filmu. Ta to tak krásně stmeluje a drží pohromadě. A ve 3D si užijete rovněž hodně zábavy.

plakát

Bitevní loď (2012) 

Začátek nuda, s příletem neznámých objektů se příběh rozjede. Trikové scény a vizuální efekty se tvůrcům povedly. Akčních scén je rovněž dostatek. Pěkná podívaná.

plakát

Kazatel (2011) 

Mám rád sci-fi, nemusím moc horory, ale tenhle film byl koukatelný a bylo to od každého kousek. Zbořil mou představu o upírech, kteří ve filmu spíš vypadají jako zubatí vrčící vetřelci, kteří žijí v hnízdech. Zajímavé bylo i prostředí měst a scenérie. Pěkné byly čtyři vysoké sochy, kolem nichž kněz projížděl na své mašině. A pěkně vymyšlené měli i zbraně, které používali. Takže za tři.

plakát

Válka Bohů (2011) 

Po vizuální a kompoziční stránce je film zpracován fantasticky a jedinečně - čtyři věštkyně v červeném, zlatí bozi, titáni, atd. Akční scény se zpomalenými záběry, rychlost letu oštěpů, boje, vše do filmu zapadalo v přesně dávkovaném množství. Krále Hyperiona jsem od začátku nenáviděl a Theseovi držel palce. Nezapomenutelná je zubatá přilba Hyperionova, stejně tak jako zbavení mužství … au au a. To bylo kruté. Tenhle film mě hodně bavil. Měl jsem možnost jej vidět na BR ve 3D ve full HD rozlišení , a byl jsem nadšen, jak obrazem, tak i zvukem, a proto dávám všech 5 hvězdiček.

plakát

Jonesovi (2009) 

Pro mě nudne, nezajímavé a tudíž nekoukatelné od hlášky, kdy u snídaně padne věta "musíme být jako tým". Asi nejsem ta správná cílová skupina těchto nuďáren.

plakát

Vrásky z lásky (2012) 

Atmosférou mi Vrásky z lásky připomněly Babí léto se Stellou Zázvorkovou a Vlastíkem Brodským, rovněž bilancovali na konci života. Vrásky z lásky vypráví příběh staré herečky Jany, která se snaží zůstat aktivní a okolnosti ji bohužel hází klacky pod nohy, jak to ovšem v životě mnohdy chodí. Příběh má moc pěkné scény, zajímavé momenty, dojímavé i komické situace. Až čas prokáže jeho kvalitu, kterou po prvních shlédnutích mnozí nevidí. Škoda jen, že se ve filmu Jiřina Bohdalová s Radkem Brzobohatým spolu neobjevili od doby, co spolu natočili famózní film Ucho. A pokládám tedy za slušnost poděkovat režisérovi Jiřímu Strachovi, že se mu podařilo tato dvě herecká esa postavit před kameru.