Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (25)

plakát

Lví král (2019) 

Naprosto dokonale natočená animace, která se naštěstí celkem věrně drží své původní verze a příběhu, který nedeformuje, ale pouze mnohem dokonaleji zobrazuje. Před shlédnutím, po přečtení jedné rádoby chytré a zdrcující kritiky, kdy si dotyčný komentátor zřejmě myslí, že to jde o projev jeho vysoké inteligence se mi do kina ani moc nechtělo - navíc, ne příliš povedený trailer tomu na atraktivitě také nepřidal. Po shlédnutí ale musím říct, že o pěti hvězdách nemám nejmenší pochybnosti ..

plakát

Kouzelná romance (2007) 

Když se nepříliš originální a ne zrovna nejlépe animovaný úvod po krátké době přehoupl do hraného filmu ze současné Anglie, tak mě samotného překapilo, že jsem se začal velice dobře bavit. To vše především díky skvělé Amy Adams, která předvedla herecký koncert a velice dobře bavila .. Její herecké i pěvecké kreace byly fantastické a zaručovaly dobrou zábavu po celý zbytek filmu. Její poněkud toporný protějšek - Patrik Dempsey - byl ve filmovém ději její celkem snadnou kořistí a celkově zmatený princ, vypadající jako by si dal dávku extáze se naštěstí neobjevoval příliš často, tak vše spělo ke zdárnému konci .. Nemám moc v oblibě současné parafráze na klasickou filmovou klasiku - v tomto případě na Sněhurku, ale myslím, že tento film se překvapivě řadí k vyjímkám, které se vydařily a dle mého patří k té lepší kategorii rodinných filmů.

plakát

Kouzelník Žito (2018) (TV film) 

Od začátku této pohádky byl patrný rukopis schopného režiséra i scénaristy .. Děj měl spád, dialogy nenudily, výprava byla velice slušná a nešlo o to jen předvést pár známých hereckých tváří u naprosto nudného a přitroublého příběhu, jak občas dříve bývalo zvykem. Zvlášť zápletka, kdy čertice Filomena famozně dostala Žita do pekla byla geniální a poučná .. Jelikož to byla štědrovečerní pohádka určená dětem, bylo nutno trochu krkolomně nasadit klasický pohádkový konec , který ale známé pověsti o Žitovi moc neodpovídal :) Aspoň pro mě velice příjemné vánoční překvapení ..

plakát

Sedm statečných (2016) 

Oproti původní geniální verzi totální ubohost s naprosto nereálným dějem bez jakékoli logiky , charismatu hlavních postav a s naprosto stupidními dialogy. Akční scény jsou klasicky hodně přehnané ve stylu současného Holywoodu. S neskutečně slizským záporákem se tentokrát střetlo sedm pitomců z kterých nevypadla jediná inteligentní věta a slaboduchý scénář, který si pomáhal vykrádáním scén ze všech možných filmů to korunoval. Celkově hodně velké zklamání - jediný význam je totální devalvace originálu.

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Film, který skvěle vystihuje vězení jako vnitřní omezenost našeho života. V tomto směru zcela fantastický postřeh o tom, co dokáže naděje v životě a jak se naopak beznadějí člověk naprosto zotročí. Asi máloco mě v poslední době tak zasáhlo. K tomu propracované vykreslení jednotlivých postav, s geniálním směrováním k logickému konci jejich příběhu a stejně tak výborně vykreslené vězeňské mikropříběhy. Pro milovníky Ramba to asi velký vzrůšo nebude ale dle mého film, který je zcela poprávu na předních místech žebříčku.

plakát

Dvanáct měsíčků (2012) (TV film) 

Po dlouhé době jsem zase měl možnost jako ostatně každé vánoce skouknout novou českou pohádku, na kterou se ale narozdíl od předchozích let dalo koukat. Názory na Karla Janáka jsou asi různé, ale podle mě je tohle na současné poměry fantasticky odvedená práce. Udělat z tak debilní pohádky, jako je 12 měsíčků koukatelný a přitom ještě celkem zábavný film je skutečně umění. První co mě překvapilo byl chytře vymyšlenej scénář, protože původní verze je šílená a vůbec jsem nechápal, proč zrovna tohle chtěl někdo filmovat. Další věc jsou překvapivě dobře vybraní herci, protože Veronika Žilková a hlavně Květulililinka byly prostě famozní. Smysl pro humor je asi individuelní věc, ale musím říct, že mě se ten Janákům docela zamlouval.

plakát

Vyjednavač (1998) 

Ačkoliv mám slabost pro Samuela L. Jacksona - byl to i důvod, proč jsem si tenhle film nahrával, tak přece jen už v úvodní scéně bylo celkem jasně vidět, že na první ligu tenhle film nemá ani náhodou. Další americkej superhrdina v naprosto nereálném thrilleru z jehož scénáře vykukovalal slaboduchost víc než je zdrávo. Jen díky Kevinu Spaceymu se to přeneslo do 3hvězdového hodnocení, protože úvodní dialogy s S L Jacksonem bylo místo, které jako by patřilo do jiného filmu. Časem se to ale opět dostalo do starých slaboduchých kolejí a silně překombinovaný konec tomu zasadil poslední pořádnou ránu. Škoda, kombinace těchto 2 herců s lepšími dialogy a hlavně inteligentnějším scénářem by tenhle film mohla posunout minimálně o stupeň výš ...

plakát

Interview (2007) 

Tak tohle byla opravdu lahůdka. Steve Buscemi a překvapivě dobrá Sienna Miller mě dokázali celou dobu skvěle bavit. Už dlouho jsem neviděl takhle dobrý dialogy a herečku s podobným šmrncem. Konec mě sice úplně nenadchnul, ale přesto nezapomenutelný film - možná že po dalším zhlédnutí tu chybějící hvězdu ještě přihodím.

plakát

Noční let (2005) 

West Craven natočil tentokrát pěknou kravinu zahranou nevýraznými a nesympatickými herci a doplněnou dialogy bez úrovně. Standartní thrillerové schema nad jehož věrohodností nemá ani cenu se zamýšlet, nicméně pravidla žánru jsou víceméně splněna tak aspoň 2 hvězdy za to že se to dá dokoukat. Doufám, že na Ciliana Murphyho už dlouho v žádném filmu nenarazím - další kousek bych asi do konce nevydržel.

plakát

Rychlejší než smrt (1995) 

Po shlédnutí tohodle filmu mě znovu došlo, že až na vyjímky jsou časy kvalitních amerických westernů 60 a 70 let nenávratně pryč. Neuvěřitelně stupidní scénář, postavy, jež by byly vhodné spíš do nějaké parodie než do filmu, který by měl být brán vážně. Na úrovni popcornové zábavy, která spíš než nějakou myšlenku vyžaduje dostatek akce je to možná zručně natočený film s určitě zajímavým hereckým obsazením aspoň těch hlavních rolí. Gene Hackman je herec, který i v takovéhle blbině dokáže vypadat důstojně a zaujmout - což mě znovu přesvědčuje o jeho mimořádných hereckých kvalitách a charismatu a na Sharon Stone se aspoň dobře kouká. Ale rozhodně to tenhle film nepozvedne do výše filmů, které jsou schopně něco předat a u kterých je možné přemýšlet.