Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (5)

Borci z Blue Mountain State

Borci z Blue Mountain State (2010)

Neuvěřitelně chytlavý komediální seriál. Každý díl jsem viděl několikrát a žasnu nad tím, jakou zápletku nám tvůrci přehazují po dobu 30 minut. Jednou se jedná o prst v zadku a nebo např fotky penisů, takové zápletky se ve filmu řeší velmi humorným stylem a je radost vidět, jak se konečně dočkáme rozuzlení. I přesto ,že jde většinou jenom o chlastání, sex a drogy jsem si seriál oblíbil. A to zejména kvůli hlavním postavám, které jsou pro tento druh zábavy jako stvořené. Talentovaný , ale přesto velmi líný a neprůbojný Alex, jeho bláznivý kámoš Sammy, podpantoflák Craig a v neposlední řadě i lehce přiteplený kapitán mužstva Thad. Vždy, když se sejdou tyto postavy tak není o legraci nouzi. V současné době se točí třetí série a s klidem můžu říct, že si drží vysoký standart a kvalita jednotlivých dílů je pořád stejná, takže je stále na co koukat. Doufám, že si tento seriál získá oblibu v Čr , protože je opravdu na co koukat a nabízí se např. srovnání s prcičkami, které jsou u nás velmi populární.

Útěk z vězení

Útěk z vězení (2005)

Filmy a nebo seriály z vězeňského prostředí mám rád. A zde tomu není jinak, skvěle zachycené vezeňské prostředí se vším co k tomu patří, nádherná a napínavá hudba a když připočtu skvělý výběr herců, jak těch hlavních, tak i záporných tak se zdá , že seriálu nic nechybí. A to je také pravda seriál v první sérii nádherně graduje až do epického finále v podobě útěku. V další sérii můžeme pozorovat naše hlavní aktéry na útěku. Tato série dle mého názoru už lehce ztrácí, protože právě zde chybí to tajemné místo vězení, muklů a bachařů. Ovšem dokážu pochopit, že seriál se musí nějak vyvíjet a útěk je krok dopředu tudíž se přesto dá lehce přehoupnout. Přes co se ale přehoupnout nedá to je třetí a čtvrtá série, ta Prison break dle mého názoru zcela zkazila. Do té doby skvěle hrající herci ( nejvíce bych vyzdvihl výkon Wentwortha Millera) hrají to co je jim řečeno a hrají to dobře, ale s příchodem do nového prostředí ( mám na mysli věznici v Soně) a také s příchodem nových postav jde všechno stranou. Děj se od té doby zdá nekonečný, úplně kontrastuje s vynikajícími díly předtím. Věznice do které je Scofield a další nám dobře známí herci z prvních sérií uvězněni se zdá být spíše nějakým doupětem narkomanů a pouličních rváčů. Pointa zachránit Lincolna Burrowse je už dávno pryč a skoro o nic by nešlo, ale tvůrci záměrně prodlužují a zamotávají každý díl , takže se člověk nevyzná kdo stojí na té správné straně a kdo ne, někdy mám pocit, že to nevědí ani samotní tvůrci. Zdá se, že to nejhorší na tento seriál jsem už napsal, ale omyl tím nejhorším je celá čtvrtá série. Tvůrci si zřejmě řekli, že seriál byl celkem úspěšný a tak proč by netočili dál a právě takhle by se to právě nemělo dělat, seriál by měl mít nějakou myšlenku a ta byla v tomto seriálu již dávno splněna, cokoliv co prodlužovalo děj pouze potápělo hodnocení tohoto díla. Aspoň měli tvůrci tolik slušnosti a seriál nakonec (pro někoho zcela nečekaně) důstojně ukončili.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Tak tohle je prostě klasika. Na celém seriálu jsem vyrůstal, viděl jsem skoro každý díl a některé simpsonovské hlášky používám v běžné mluvě už zcela automaticky. Zkrátka z tohoto seriálu se stal celosvětový fenomén. Tvůrci museli mít při vymýšlení seriálu opravdu neuvěřitelnou fantazii, protože taková rozmanitost postav se vidí málokdy. . V seriálu je také použito mnoha kontrastních postav ( Homer-Marge, Bart-Lisa, Burns-Smithers a mnoho dalších ). Vlastně je to docela logický krok seriálové postavy si tak skoro vždycky nerozumí dochází k nějaké zápletce a tak i neustálému pokračování už tak nekonečného seriálu. V dnešní době můžeme sledovat už snad 21. sérii a propad kvality jsem zatím nezaznamenal. Doufám, že tomu bude tak i do dalších pokračování.

Četnické humoresky

Četnické humoresky (2001)

Jeden z mála českých seriálů, který má úroveň. Nádherný námět tehdejších četníků a krásné ztvárnění dobových míst a kostýmů je dokonalé. Skvělá obsazenost herců , Arazím, Béďa, Ludmila, Zahálka to jsou nezapomenutelné postavy. V současné době špička mezi krimi seriály, a to právě díky skvělému výběru herců a originálnímu nápadu, který pan Moskalyk dokázal dát dohromady. První série je bezesporu nejlepší , ale i po smrti pana Moskalyka si tento film drží vysoký standart a rád se k němu vždy vracím.

Věřte nevěřte

Věřte nevěřte (1997)

Na tento seriál jsem koukal zejména když jsem byl malý a mohu říct, že v tu dobu to pro mě byl docela slušný horor. Svou práci výborně předvádí Jonathan Frakes, který nás celým seriálem provádí. Na začátku můžeme vidět několik krátkých životních příběhů, často s mysteriózním dějem, který většinou vrcholí v podobě těžko uvěřitelného konce. Na konci se dozvíme jestli se jednalo o příběh pravdivý a nebo jestli si z nás scénárista pouze vystřelil. A kolikrát žasnu nad tím, jaké příběhy se doopravdy stávají, jak ale správně říká Frakes , příběhy píše sám život a je jedno jak jsou z našeho hlediska neuvěřitelné. Přestože tento seriál už nesleduji tak jako dříve, pořád ho mám rád a vždy žasnu nad příběhy , které se v něm objeví.