Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (809)

plakát

Zabít Gunthera (2017) 

Arnold začínal na počátku své filmové kariéry "hrát" ve sračkách a bohužel v nich i končí. Jeho role je možná vtipně sebeparodická (ne, každý drsný akční herec si umí ze sebe dělat legraci), ale určitě není rolí hlavní. Tento film je ukázkou, že americký film má stále své nekonečné limity jak klesnout na větší dno. Opět zhlédnuto jako většina posledních filmů Arnolda z povinnosti a lásce k němu. Zde ovšem nebudu tolerantní a omlouvat ho, protože tento film je opravdovou sračkou a máte dvě možnosti: buď si počkat do 68. minuty, kdy se konečně objeví Gunther a nebo si pustit trailer, kde jsou s ním všechny scény v kompaktním balení. Absolutně nevtipná ptákovina, která využívá jména slavného herce, který kdoví proč v ní hraje. Aspirant na Zlatou malinu.

plakát

Wind River (2017) 

Lovec Cory Lambert si vlastnoručně upravuje výkonnost munice, neboť zvěř v jeho kraji je houževnatá. Netuší, že tentokrát bude lov na úplně jinou škodnou. Veskrze jednoduchá osnova příběhu, ale s učebnicovou ukázkou vyvolat v divákovi napětí, emoce, úzkost, smutek. Film, který si asi nikdo nebude chtít pustit znovu, už proto, že jeho síla je v prvním zhlédnutí a atmosféra, která z toho jde na pár hodin člověka naladí depresivně. Film je natočen realisticky a každý výstřel, úder je cítit. Westernové chlapáctví, drsný kraj, co dělá z lidí zvěř, přesná režie, herecký koncert, kde věříte každé postavě, že je tím kým je. A osobně mám slabost pro tenhle žánr, když je takhle mrazivý.

plakát

Zabiják & bodyguard (2017) 

Příjemné pohlazení romantickým příběhem škádlících se darebů v nejlepším akčním filmu s prvky komedie za posledních dvacet let. Černobílé duo nesympatických postav i herců tvořící mišmaš a klišé ze všech filmových žánrů a příběhů do až parodického podání. Ovšem natolik drze, že je zázrak v dnešní době něco takového vypustit do éteru. Režisér Hughes umí akci velmi dobře a tohle i když se to schovává za komedii je bravurní ukázka tvoření režie, střihu, kamery u akčního filmu. Finální sekvence v Amsterdamu je na Oscara.

plakát

Atomic Blonde: Bez lítosti (2017) 

Průměrný film s referenční ukázkou kaskadérského mistrovství v režii kaskadéra. Magické využití Pádu Berlína pro hru tří velmocí s ženským elementem, který eliminuje element mužský. Dobová hudba do rytmu, včetně mé milované Behind The Wheel od Depeche Mode. A Sofia Boutella.

plakát

Velká čínská zeď (2016) 

Velkoepická finální fantasy jakou si vymyslel pravděpodobně asijský hráč počítačových her a zrežíroval to adekvátní mistr megalomanské bitevní výpravy. Atraktivní obléhání "hradu" krvelačnými ještěry, na smrt jdoucí bojovníci/ce v impozantních obranných sestavách, gigantické válečné mechanismy vrhající tunové střely a dokonce snesitelný Matt Damon v roli akčního Marca Pola. Velká čínsko-americká zeď se povedla v žánru, okázalé podívané a posunula asijský styl vstříc západnímu publiku.

plakát

Wonder Woman (2017) 

Svět potřebuje zázračné ženy. Miluji tě Diano.

plakát

John Wick 2 (2017) 

Ostřílený zabiják ve světe postřílených zabijáků. Všeho moc škodí a i to střílení začne nudit, pokud je to tak nějak počítačově herní a divákovi je u prdele hrdina, který kosí desítky nabíhačů, kteří čekají až je sejme. Celé je to efektní divadýlko, které by fungovalo víc, kdyby John Wick nebyl za postavu, které se nikdo neumí strefit do hlavy (což by zase byl brzy mrtvý..), kdyby tvůrci rozvinuli velmi zajímavé universum zabijáckých-mafiánských klanů, jejich zákonů, šarmantního fasování výbavy a noblesní dialogy při každodenní šichtě nájemných vrahů ("Jsi tu pracovně?"). Víc té hitmanovské poetiky, vyměnit strojového Reevese za charismatického Stathama, režii svěřit Matthew Vaughnovi a mohlo by to konečně klapnout.

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

Dávám pět hvězdiček, protože tomuto filmu ač z rodu Marvelů se povedly dvě unikátní věci: nefalšovaně jsem se dojal k slzám a poklekl nad nezvyklou okouzlující brutalitou. Bravo, pane Mangolde a Jackmane!

plakát

Vetřelec: Covenant (2017) 

Sci-fi survival s kompromisem pro tábor fanoušků akčních Vetřelců i pro zvědavé diváky "co bylo dál?". Bohužel Ridley Scott upozadil Prometheuskou línii a Inženýrskou odyseu, označil viníka, ale stále nemáme logické, funkční odpovědi, proč se všemu tak sofistikovaně děje, když je to furt jen vyvražďovací horrůrek. Opět vesmírná posádka nepřipravená na nezvané hosty a stát se jejich hostiteli. Žena proti Monstru. A nějaký ten android, který se snaží zmást diváka (Fassbenderovo two man show). Jenže ono je to tak luxusně zabalené a značkové zboží, že si to chceme vyzkoušet a znovu se tetelit jak se to díl od dílu trikově reálně a agresivněji klube na svět a člověk prohrává svůj boj proti nejdokonalejšímu organismu ve vesmíru (žena je až druhá). Takže ALIEN je slavná filmová značka a zatím jí vyrábějí stále tvůrci, kteří jí chtějí udržet v dobré kondici a věrný fanoušek odpustí tu dlouhou cestu mezi hibernací a cílem.