Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Western
  • Horor

Recenze (1 440)

plakát

Rozruch ve městě (1942) 

HE'S THE ONLY HONEST MAN I'VE COME ACROSS IN THIS TOWN IN 20 YEARS. NATURALLY, THEY WANT TO HANG HIM!!! Velice příjemné 2 hodiny strávené v přítomnosti této roztomilé trojce. Jen Cary mi nikdy neseděl a nikdy nebude sedět ve vážnějších rolích. Tady k velkému mému překvapení, má ze tří hlavních postav nejméně času na plátně a nejméně dialogů. Herecky tak táhne hlavně Jean a její postava ztřeštěné Nory. Možná se nemusela ani moc snažit, protože barva jejího hlasu byla vždy, tak půvabná. Velice mile mě překvapil herec Colman. Neskutečnej sympaťák a když si oholil bradku (s kterou mu to slušelo víc), tak mi připomínal Errola Flynna. Ve filmu potěšil ještě Edgar Buchanan (taky znamenitá barva hlasu) a mini rolička Lloyd Bridgese. Kdo další by stál za zmínku? Holmes byl cock sucker, polskej klučina z boršč storu byl retard a bloncka ze salónu byla běhna. Hmm, takže asi další za zmínku nestojí.

plakát

Moje nejmilejší žena (1940) 

THE MOMENT I SAW YOU I KNEW.. I BET YOU SAY THAT TO ALL YOUR WIVES! Film byl naprosto perfektní, až na dvě věci. Nevím, jestli je to dnešní společností, věcmi které se kolem mě dějí a nebo jsem prostě jen dospěl, ale strašně mi vadila ta mrtvá liška, kterou Ellen donesla do hotelu jako ozdobu své róby. Jím maso a mám koženej pásek, dělá to ze mě pokrytce? Asi ano. Druhá věc co mi vadila, byla scéna jako vystřižená z filmu " The Awful Truth", kde Ellen dělá před Biancou divadýlko a je to strašně trapné. Tolik k negativům. Pojďme na klady. Když pomineme ústřední dvojci, tak nám okamžitě vyskočí jméno Randolph Scott, který pokud se nemýlím v té době bydlel s Carym. Moc potěšila jeho přítomnost. Komediální prvky byly rozkošné. Scéna na půdě se svící a hračkami, scény v hotelu (hlavně ta v telefonní budce) a scéna ve srubu, kde se Nick vymlouvá na co všechno, i na telefon, který zazvonil asi pikosekundu po tom, co řekl, že telefonní dráty spadly. Příjemně strávená hodinka a půl s mistrem komedie 30 a 40 let.

plakát

Nahá pravda (1937) 

LEND AN EAR, I IMPLORE YOU, THIS COMES FROM MY HEART: I'LL ALWAYS ADORE YOU, 'TILL DEATH DO US PART! Příjemná oddychovka s výtečným Carym. Filmeček je roztomilí a v některých scénách i vysoce vtipný, ale od chvíle, kdy Lucy přišla na banket za sestru Jerryho, tak jsem měl sto chutí ji dát facku. Zkazila na co přišla, i když to bylo ve jménu lásky. Hodně povedená byla scéna s komorníkem "Kato" a jeho jiu jitsu, následovaná trapným Jerryho rozsekáním se na židli. Další taková byla s Jerryho přítelkyní, která předběhla Marilyn Monroe o dobrých pár let a pak ještě scéna v Lucy-ině bytě, kde se všichni kluci setkali. Konec dobrý všechno dobré.

plakát

Zátah na Jižní ulici (1953) 

YOU BOYS ARE TALKING TO THE WRONG CORNER. I'M JUST A GUY KEEPING MY HANDS IN MY OWN POCKETS!!! Teda rvačka mezi Candy a Joeym byla něco. To jak s ní mrdnul o ten stoleček, kterej se rozletěl jako by byl z Ikea mě dostalo. No a rvačka mezi Skipem a Joeym ve stanici metra, to bylo taky dost dobrý. Pěsti lítali vzduchem jako sršni pod rynó. Celkově mi ale přišlo, že film má spoustu slabších míst a tak hodnotím "jen" za tři.

plakát

Být či nebýt (1942) 

HER HUSBAND IS THAT GREAT, GREAT POLISH ACTOR, JOSEF TURA. YOU'VE PROBABLY HEARD OF HIM. OH, YES. AS A MATTER OF FACT I SAW HIM ON STAGE WHEN I WAS IN WARSAW ONCE BEFORE THE WAR. REALLY? WHAT HE DID TO SHAKESPEARE WE ARE NOW DOING TO POLAND! Mno slabší filmeček, který hodně sráží prvních asi 40 minut. Potom na scénu přichází herec Tura a jeho hra na profesora Alexandera Siletskyho. To už bylo o něčem jiném. Zajímavá je doba vzniku, protože na začátku roku 1942 to ještě nevypadalo, že by Německo mohlo válku prohrát, ba naopak. Na filmu mi asi nejvíc vadili herci. Přišli mi takový nijací, až na režiséra z divadla, který v uniformě se svým knírečkem a kulatými brýlemi, opravdu působil jako SS man a pak ještě velitel gestapa Ehrhardt, který se do tohoto typu komedie opravdu hodil. A pamatujte, za všechno může SCHULZ!

plakát

Osmá žena Modrovousova (1938) 

I FEEL FINE, I LIKE MUTTON STEW, I LIKE MUTTON STEW YESTERDAY, I LIKE MUTTON STEW TODAY AND I'LL LIKE MUTTON STEW TOMORROW. YUCK! Gary Cooper je prostě sekáč a pán. Bílá košile, vestička, kravata, hodinky a sako, k tomu klóbrc a neodolá mu nejedna žena, ba i muž. To byla doba panečku. Film se s tím moc nesere a tak uvidíme knihu od Shakespeara, proměněnou na palivo, vanu ze 17. století na dva kusy a "romantickou" procházku po Karlově mostě. Potěšil ještě "mladý" Niven a princezna Colbert, u které jsem většinu filmu nevěděl, co si o ní myslet. Ale filmy na rozdíl od života, dopadají povětšinou šťastně.

plakát

Double Wedding (1937) 

LOOD HERE, LODGE. GET TO YOUR FEET!!! Strašně roztomilá pohádka o lásce na první pohled. Trošku zvláštní to ano, ale za to s krásnou Myrnou Loy a sympatickým Williamem Powellem. Závěrečná taškařice mi přivodila jak úsměv na tváři, tak i slzičku dojetí, při vyznání lásky obou hrdinů. Zaujala mě také mini rolička Priscilly Lawson, jakožto Felice. Za to Waldo byl dobrej dřevák, jako bych ho hrál já sám. Naštěstí po pár drinkách v baru se z něj stala smrtící mašina na rozdávání pěstí.

plakát

The Karnival Kid (1929) 

Walt Disney si tentokrát šňupnul trošku víc koksu? Žijící hot dogy, kterejm Mickey plácá na holou? Jiná zábava pro děti.

plakát

Parník Willie (1928) 

Jako jestli jsem to pochopil, tak Mickey Mouse je na tomto parníku jen poskok, který má přikládat uhlí a tak není divu, že když na můstek vstoupí kapitán, tak je na něj nahněván. Mickey na něj za zády ještě k tomu vystrkuje jazyk, nevychovanec jeden. Scéna, kde točí kočkou za ocas nad hlavou, z husy dělá žirafu, malá roztomilá selátka tahá za ocásky a krávě hraje sólo na stoličky, co to jako mělo znamenat ty necito? Nedivím se, že ho kapitán poslal škrábat brambory. A tenhle tyran, že má být naším idolem? Fuj. ANIMAL LIBERATION FRONT!

plakát

Stařec a moře (1958) 

YOU SHOULD'VE BROUGHT MANY THINGS, BUT DID NOT. NOW IS NO TIME TO THINK OF WHAT YOU DO NOT HAVE. THINK WHAT YOU CAN DO WITH WHAT YOU HAVE!! Teda, když ten gigantickej mečoun vyskakoval nad hladinou, tak z toho šla hrůza a strach. Spencer si vedl skvěle, ale film je prostě moc přímej a stává se chvilkami zdlouhaví s pocitem vkrádající se nudy. Za to samo sebou Spencer nemůže, to ten příběh pana Hemingwaye, který ho určitě psal na ubrousek v nějakým tom zapadlým baru, po desátém panáku rumu.