Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (43)

plakát

Matrix (1999) 

Tleskám, první Matrix je bezpochyby úžasně zpracované dílo. Bratři Wachowski ... Eehh pardon stále si na to nemohu zvyknout. Sourozenci Wachowski v té době využili lecjakých filmových triků a serepetiček aby vytvořili film který vás nezasáhne ani tak emocemi jako vyparáděnou akcí, nářezovou hudbou, propracovaným příběhem a hlavně samotným nápadem. Či-li "co když nežijeme v realitě ?" Jo a mimochodem všimli jste si té slečny v červeném ? ;)

plakát

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977) 

Tohle je prostě klasika ... Když sem byl malý tak jsem ani nevěděl že existuje nějaký Star Trek a právě proto mě k sci-fi přivedl až Star Wars a jsem mu za to neskonale vděčný ... K tomu prostě není co dodat. Srdcovka !

plakát

Zelená míle (1999) 

Je až neuvěřitelné jak se to Darabontovi vždycky povede ale už zase jsem u jeho filmu seděl jak přibitý a nemohl jsem se odtrhnout ... Celý příběh je opravdu fascinující a jen tak vás nepustí, jak by taky mohl když ho napsal sám mistr spisovatel Stephen King... Hanks, Duncan, Jeter a Hutchison podali opravdu výborné výkony a konec podladěný Newmanovou hudbou jsem si opravdu užil a pořádně mi zatřásl s emocemi. Výtečná podívaná a mistrovský kousek !

plakát

Video Game High School (2012) (seriál) 

Ho hó! Freddie Wong vsadil na to co je mu nejmilejší a to jsou hry ... Devíti-dílná mini série si mě okamžitě získala a samozřejmě je pro mě velké plus že se v seriálu objevil i Zachary Levi a samotný Freddie. Doufám že nás překvapí druhou sérií

plakát

Chuck (2007) (seriál) 

Znáte to ... Jednou si takhle opravujete nefunkční počítač a najednou se vám do mozku nahraje celá databáze CIA a vám nezbývá než zachraňovat svět ! Něco podobného je určitě snem každého, jak Chuck říká "nerda" a proto není divu že jsem se seriálu tak rychle chytil ... Ono taky proč ne, když je v něm spousta skvělého humoru, vtipných narážek na fantasy seriály a spoustu her. Samozřejmě i Chuck má své chyby a kolem 4-5 série se mi zdál seriál takový ... Nedomyšlený! A nakonec ten zpackaný konec. Opravdu mi vadí že to ukončili takhle ale co se dá dělat ... První 3 série stáli za to! :-)

plakát

Záskok (1994) 

Film jsem viděl náhodou v TV. A jsem příjemně překvapen, je takový "zvláštní" a přesně tyhle filmy mám rád.

plakát

Černobílý svět (2011) 

Rasismus je něco co tu bylo, ale zároveň je to něco co tu s námi pořád bude ... Tento snímek se mi velice líbil a výkony herců byly něco neuvěřitelného ... Toto téma je něco do čeho se dá zasadit hodně emocí a nejednou mi bylo těch lidí líto ! Na to jakým způsobem byl snímek natočen jsem ani nekoukal, protože to co se tam odehrávalo mi rvalo srdce a až do konce jsem doufal že to skončí dobře ... Konečně film který vystihuje jak to opravdu bylo a také to jaké předsudky skutečně měli američané v době rozkvetu Ameriky ... Právě tento film je dle mého spolu s Intouchables ten nejlepší z roku 2011 !!!

plakát

Žena v černém (2012) 

Znáte děsivější prostředí než starý dům z hrůznou minulostí, starým nábytkem a starými hračkami které vás "sledují" na každém kroku a vy máte pocit že vám chtějí ublížit ? Ano ? Já tedy ne ! Radcliffovi padla role více než dobře, Zvuky a hudba byly skvěle sladěny a v kině jsem se tedy zatracené lekal každého hlasitějšího zvuku... Watkins se nebál ukázat zápornou postavu pořádně a nehrál si na tajemno jako je tomu u jiných horrorů ... Stará vesnička s paranoidními obyvatele dodávala na atmosféře ještě více... Radcliffa jsem jako herce nikdy moc nemusel ale Women in Black mi ukázala že je to zatraceně dobrej herec !!! Chvilkami mi vadila taková "dementnost" některých vedlejších postav ... Ale to je snad vše na co si můžu stěžovat ! Za mě 5*

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Nikdy dřív jsem francouzské filmy nesledoval .... Ale rok 2011 si pro nás přichystal hned dva naprosto úžasné francouzské filmy a to Intouchables a Kluk na kole ... Ale zpátky k Intouchables. Philippeho který díky ochrnutí nemůže dělat věci jako dřív a stává se introvertem kterého nebaví život, navštíví Driss, mladík který se uchází o práci sociálního pracovníka. Právě Driss ukáže Philippemu že život může být krásný i z invalidního vozíku. Film je plný emocí a postavy si tak zamilujete že nebudete chtít aby film jen tak skončil ... Černý humor se k filmu opravdu hodí, hudba je naprosto famózní a hercům sedla role naprosto neskutečně. Z filmu jsem byl opravdu nadšený a dokonce i když teď o tomto filmu píši mě nenapadá žádný zápor nebo nějaká chybka která by mi film kazila ... Za mě 5*.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Určitě jeden s fantasy seriálů který patří do mých top 5 ... První díl byl ohromující ale místo aby každý díl byl takový průměr od toho prvního (což jsem čekal), byl každý díl lepší a lepší ... Teď nezbývá než se ponořit do knížky zatím co vyjde druhá série ... 92% si plně zaslouží :-).