Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (401)

plakát

Rodina Stallonových (2023) (pořad) 

dokoukáno 09.12.23: Tyto seriály (k TFS třeba I am Georgina, The Kardashians) beru jako rozšíření Instagramu - takže další způsob PR. Ovšem tento seriál jsem se rozhodla dokoukat, protože mě příjemně překvapil jak stopáží (20 minut je krásně zkouknutelných na dvakrát), tak hodnotově (hodnota rodiny, čas jako komodita, komunikace, zpracování šílených rodinných kořenů) a samozřejmě tím, že se tam ochomýtal Sly (pro kterého mám slabost). Příjemně strávený čas a rozšření povědomí o Slyovi (spolu se Sly a Tulsa King).

plakát

Sly (2023) 

09.12.23: Velmi příjemná a poměrně všetranná podívaná (tvorba, rodina, hodnoty). Živě si pamatuji, jak jsme Rockymu v obýváku před telkou na koberci fandili... ♡ Prostě Sly a Arnie byli mí akční oblíbenci (spolu s Jean-Claudem, Seagalem a Brucem). Ale i přesto jsem o Slyově životě moc nevěděla (bulvár existuje mimo mě) - takže jsem si film užila (stopáž byla taky rozumná). A ve spojení se seriálem The Family Stallone jsem si udělala pěkný obrázek o tom, jak to asi vedou (aspoň oficiálně). Mám pro Slye slabost, takže dávám o hvězdu víc.

plakát

Stvořitel (2023) 

21.11.23: Film se mi líbil, ale něco se mi na něm nezdálo. A už asi vím co. Vizuál je pastvou pro oči, hudba také zajímavá (ale spíš ty známé melodie), příběh je pěkný (ano, klasický, ale nebylo to až tak špatné/nudné/trapné), scifi je moje láska a na Washingtona a jeho hlas mám slabost, ale něco tomu chybělo. Asi bude chyba v scénáristické stránce, jak píšou ostatní tady všude okolo. ("bez nějakého pevnější ukotvení v prezentovaném fikčním světě" [Botič] // "Jenže pak se snímek definitivně rozpadne do laviny hloupostí, kýče a jednoho klišé za druhým." [Spooner] // "Už dlouho jsem neměl problém se "sžít" s nějakou postavou, jako u tohoto filmu. Nevím jestli za to můžou nepřesvědčivé herecké výkony všech zúčastněných, nebo celkově špatně napsané postavy. V polovině filmu se to začne všechno tahat a udržet pozornost je pro ty nejotrlejší." [William_]) Ale nelituju. Pěkný sci-fi večer.

plakát

Pád domu Usherů (2023) (seriál) 

Epické! Aneb seriál o důležitosti spánku a pro potěšení milovníků tvorby velikána E.A.P. 🐦‍⬛

plakát

Teror (2018) (seriál) 

Viděno v roce 2020,  1. série. Popravdě jsem čekala něco jiného (podobně jako když jsem viděla The Walking Dead [viděna jen 1. série, v roce 2011] a poté u Archive 81 v roce 2023), ale i tak jsem 1. sérii dokoukala a příběh mě nakonec přijemně zaujal. Čekala jsem brutální vyvražďovačku okořeněnou špetkou nereálna, ale došla jsem k názoru, že niterné přirozené psychické pochody umí být děsivější než nadpřirozené příběhy na steroidech... Byl to kvalitně strávený čas.

plakát

Archive 81 (2022) (seriál) 

Atmosféra na jedničku, spletitost a objevování částí příběhu také, pěkné nápady (plíseň, čaje, spojitost s minulostí, rituálky, staré záběry na "retro" filmový materiál, práce s páskami) ale nakonec mi to připadalo trochu moc natahované a nemám ráda, když se příběh rozplizne na více sérií aniž by naplno využil každý jeden díl a každou jednu sérii. Takže menší hodnocení a u 2. série mě asi nepotkáte. Pac a pusu.

plakát

V zajetí démonů (2013) 

Viděno v roce 2013 v letním kině v Jablonci, což rozhodně mé vnímání a následné hodnocení znatelně ovlivnilo. Ještě, že mě domů doprovodil kámoš :-D Ale i tak - velmi povedený horor. Moc děkuji!!

plakát

Twisted Metal (2023) (seriál) 

Potřebovala jsem něco pro zasmání. A kombo komedie s postapo? To je splněný sen! Hooodně dobře jsem se bavila, postavy byly samy o sobě zajímavé a spolu taky dobře fungovaly, nápadité způsoby života poté (vlastně hodně podobné jako teď, ale pikantně okořeněné) a záporák je vlastně slaboch s velkým egem (klasika, ale tady tak do očí bijící...pěkné :-) ). Takže vřele doporučuji - je to jízda. 😎

plakát

Doktor Spánek od Stephena Kinga (2019) 

Doopravdy pěkný nápad na pokračování a pěkné zpracování. Vizuálně i příběhově jsem si film užila, postavy jsou taky poměrně zajímavé. A popravdě jsem asi neznaboh, ale vlastně jsem si v Kubrickově filmu neuvědomila, že je to o tom, jak je Danny výjimečný (shining) - takže děkuji za pokračování!

plakát

Akta X - Film (1998) 

Film znám z devadesátek a několik scén mi dost dobře uvízlo v paměti. Jsem ráda, že jsem si film připomněla na velkém plátně v rámci Future Gate festivalu 2022. Velmi dobře poskládané (a ze seriálu jsem viděla jen pár dílů, které se dají napočítat na prstou jedné ruky).