Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (1 766)

plakát

Poslední souboj (2021) 

Tenhle film jsem si užila v dobrém i špatném a to svědčí jen o tom, jak kvalitně natočen byl. Z hradních interiérů mi byla zima od pohledu. Když jsem kdysi prvně viděla Adama Drivera, řekla jsem si, no je docela ošklivý, ale ty oči, ty mluví o všem. A mluvily. Své role se ujal excelentně a ve vousech vypadal velmi dobře. Předvedl celou škálu osobnosti, od bojovníka válečné vřavy, floutka honícího děvky, inteligentního panoše, přítele, chlapa co se prvně bezhlavě zamiluje... Matt Damon má tu nevýhodu, že tohle charisma zkrátka nikdy neměl a nemá a ačkoliv by teoreticky měl mít sympatie i podporu, nejde to, ač jeho výkon byl taktéž skvělý. A Ben, obarvený Ben, ten jeho výraz užívající si roli a života, ten byl fajn. A žena, krásná žena s očima posazenýma daleko od sebe a nádhernými vlasy, viděna sama sebou a dalšími dvěma úhly pohledů, vydaná posléze na milost a nemilost dětinskému králi a jeho ortelu. Přesně to líčí postavení žen ve středověku, jsi nic, nula, hadr, budeš děvkou kdy řeknu a obchodním artiklem rodiny kdy já, pán, rozkážu. Ale co její srdce a duše? Zkrátka, skvělý zážitek.

plakát

Poslední šance (2021) 

Tak to byl nářez jedna radost, jen mi vadila jedna věc. Proč sakra, když teroristické  komando přepadne základnu, obránci nepoužijí dosud plně funkční vrtulník a nešijí to nich z jeho kulometů,nedej Bože něčím více, nýbrž si počkají, až to do něj směsice Arabášů napálí granátometem? No nic, no... jinak film měl spád, prvně v životě mi nevadilo nasnímání nestatickou kamerou, což jinak nesnáším a musím uznat, že Adkins umí. To byla radost vidět, jaké má pohyby, že je schopen předvést se tak, že u věříte, že je člen SEAL. Krom sympatického vzhledu má skvělý úsměv. Takže film utekl jako voda a já zase viděla tu chlapskou ješitnost, manipulaci, odvahu i fanatismus, který zabíjí vše živé. Covid všech variant na vás!

plakát

Nikdy neodvracej zrak (2018) 

Úžasný film s překrásnou hudbou a vynikajícím Kochem. Němci si opět sáhli do své minulosti a vytáhli na světlo drama o životě i s důsledky druhé světové války. I přes dlouhou stopáž to stojí za to.

plakát

Něžné vlny (2013) 

Nikdy bych sama sebe netipla na to, že se mi bude po dlouhé době líbit český film, a hle, vida ho! Výborný Hynek Čermák i Táňa Pauhofová v sondě do života cholerického smolaře, který právě tu druhou vlastnost předal synovi. Lokace byly perfektně vybrané a já se vlastně celý film jen tak usmívala, neboť zkušenosti s cholerikem mám a to se fakt jedna nenudí. Takže za mne dobrý!

plakát

Dítě číslo 44 (2015) 

Temné, ponuré, s pocitem tíhy nad hlavou. Trochu divně sestříhané, ale čert to Vem. Naomi tu byla nějak divná a k Hardymu mi moc nesedla, jinak mezinárodní přehlídka herců a docela slušná muzika.

plakát

Tím tvrdší je pád (2021) 

Bylo tam tak strašně moc černo, až mi všichni tak dvacet minut splývali, jo jo. Nic zlého netušíc, těšila jsem se na Idrise, leč o filmu jsem nevěděla zhola nic, což se trochu vymstilo. Řežba zdatná a černí kovbojové evidentně formovali dějiny Západu dle svého a to ne mírumilovně. Jinak exteriéry i interiéry perfektní, soundtrack též a umělé krve, té bylo prolito potoky. Pouze průměr, leč jsou filmy horší, tak tu třetí hvězdičku dám.

plakát

Red Notice (2021) 

Totální oddychovka, na kterou se dobře kouká, hlášky, které naštěstí nebyly až tak přitroublé a jako bonus mí dva oblíbení, tudíž tři hvězdičky jsou tak akorát.

plakát

Výheň (2020) 

Pomalu plynoucí drama, lemované mrtvolami, to vše v australské poušti, kde se setkáte i s nečekaným národnostmi a samozřejmě zločinem. Ale ta duševní cesta a lidské osudy ve výhni pouště, zachycené skvělou kamerou a úžasnou hudbou, která podkresluje, to za to stojí.