Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (1 766)

plakát

Greyhound (2020) 

Koukatelný válečný film, ve kterém tedy triky nebyly na špičkové úrovni, leč akce byla dobrá, děj se odvíjel slušnou formou, Hanky taky a při pohledu do tváře jeho podřízeného jsem radostně zvolala - ha, Al Capone je tady!

plakát

Tohle je náš svět (2016) 

Herecky perfektní, jen ta dějová linka pro mne trochu drhla. Asi to bude tím, že vychovávat děti odříznuté od reality, byť v dobré víře, by jednu nenapadlo. Závěr mne dorazil, nadprůměrně inteligentní kluk letí do Namibie, místo aby mazal na vysokou školu. Někdy si říkám, že velká svoboda bez mantitelů je na nic.

plakát

Zmizení (2005) 

Děsuplná ztráta času u filmu, který by moc chtěl být tím, na co nemá ani v povzdálí. Lewitt sice hraje dobře, leč magora s kamennou tváří zahrají i jiní, dvě hvězdy jsou maximum.

plakát

Solomon Kane (2009) 

Temný film ze středověku, který táhne velmi charismatický, a to nejen zde, James Purefoy. Kterak víra v Boha gaunera na cestu ke světlu obrátila, ač se k ní brodil po kolenou v krvi. Takové trochu brutus fantasy, leč koukatelné, s dobrou hudbou a nepřehlédnutelným Vašutem k tomu.

plakát

Léčitel (2017) 

Koukám, koukám, na filmového brášku Petera Sagana a to je fajn. Takové pohlazení po duši s předvídatelným dějem, ovšem tím ani nikoho neurazí, protože co kdyby náhodou...

plakát

Zelená kniha (2018) 

Obtloustlý Viggo Mortensen, u kterého nevím, zda to bylo kvůli roli, či je to holý fakt a kultivovaný Mahersala Ali se zářivým úsměvem mapují rasismus v Americe šedesátých let a bylo to lidské. Tečka.

plakát

Dáma ve zlatém (2015) 

Je zajímavé, jak je zde film cupován na kousky, ale mně se líbil, měl citlivě zasazené retrospektivy do válečného období, a i pokud se skutečnost trochu lišila, tady mne to nezajímá, nekoukám na dokument. Báječná Helen Mirren, potěšil i Daniel Bruhl.

plakát

O kuřatech a lidech (2015) 

Nejdříve jsem se na to dívala se zvednutým obočím, jakože co to proboha je, ale minuty přesto ubíhaly. Když z nádvoří zchátralého sanatoria vyběhla skupinka čehosi skoro retardovaného, vydržela jsem. Oni totiž všichni hráli jako o život a úplně poslední scéna filmu mě odrovnala. Absurdní hořkosladce, černočerně komediální snímek s podtónem toho, že všichni mají nárok na život, ať už jim šílený taťka, genetický inženýr, dal do vínku cokoliv.

plakát

Doktor Strange (2016) 

Vzhledem k tomu, že všechny marvelovky beru s rezervou, byla jsem mile překvapená, film jsem si pustila jen díky Cumberbatchovi, neboť se mi zazdálo, že jsem ty jeho oči barvy mořské laguny již dlouho neviděla, a jako dárek tam byl přibalený Mikkelsen, kterému to fakt seklo, takže jsem díky němu se sebezapřením viděla i Tildu Swinton, kterou jako herečku snesu, vizuálně hermafrodity fakt nedávám. No, začnu jako vždycky, neexistují jiná města než Londýn? Dále jsem chvíli brblala, že Počátek už tu byl před lety, ale ve finále to do sebe začalo zapadat a místy to bylo vtipné, dočkala jsem se i pěkného souboje, přičemž mě vždycky vyrazí dech Mads, ta jeho zvláštní chůze kdy nehne rameny a rukama, a najednou v prvním jiném pohybu se z něho v dere ven ten jeho bývalý tanečník a je tu úplně někdo jiný. Takže pokud to shrnu a zavřu oči nad nicmoc ztvárněným největším zlem vesmíru, doklopýtám ke čtvrté hvězdě s odřenýma ušima, leč přece.

plakát

Vyproštění (2020) 

Vadila mi chvilková žluť obrazu,nepochopila jsem princip tohoto snímání pro diváka, a přes skvělé akční scény jsem uvažovala o jejich realitě, ač chápu, že členové elitních ruských komand by mi je dokázali vyvrátit, no zkrátka jako žena to mám takhle, Chris pěknej, exteriéry též, souboje též a pouze úplný závěr si vybojoval čtvrtou hvězdu. A až bude dvojka, budu se na ni zvrhle těšit.