Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (867)

plakát

96 hodin: Odplata (2012) 

Přidávám jednu hvězdičku za honičku v taxíku. Celkem 50 % hvězdiček

plakát

Slunce, seno a pár facek (1989) 

Nenápaditost a scénaristická bezradnost snižují tuto komedii na naprostý podprůměr. Srovnávám například s italskými "lidovými" komediemi sedmdesátých a osmdesátých let, ale tento film ve všech směrech prohrává. Inspirace těmito komediemi je jasná, ale Troška prostě dané úrovně nedokázal dosáhnout. Jednu hvězdičku dávám za pár dobře implementovaných vtipů a za pár slušných hereckých výkonů a druhou hvězdičku pak za dobrou závěrečnou masovou scénu rvačky na svatbě. Dohromady tedy film hodnotím 40 % hvězdiček. Víc opravdu nedám!

plakát

Všechny cesty vedou do hrobu (2014) 

Parádní komedie, u které se člověk baví od začátku do konce. Dal bych tři a půl hvězdičky, ale nejde to. Dávám tedy 65 % hvězdiček.

plakát

Jak ukrást bizona (1996) 

Divadelní hra na plátně bez výpravy dopadá často jako zajímavý, ale trochu nudný film. Vidět Hoffmana, Franze a toho mladého na jevišti by byla absolutní potěcha, na kterou se nezapomíná, ale takto dávám jen 65 % hvězdiček.

plakát

Ratto delle sabine, Il (1945) 

Zde je dobře vidět, proč se říká "hladový jak herec". Příjemná komedie s dobrými hereckými výkony. 67% hvězdiček

plakát

Loupež za bílého dne (2008) 

Vtipně přiznaná podoba s filmem Spojenec. Ten má však propracovanější scénář, skvělou hudbu Terence Blancharda a je nakonec i vtipnější. Dávám 60 % hvězdiček.

plakát

Mafie vraždí jenom v létě (2013) 

závěr byl příšerně přepjatý a film hodně shodil. váhal jsem mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, ale masopustní maska Andreottiho pomohla ke čtyřem. celkem dávám tedy pěkných 74 % hvězdiček.

plakát

Jesse Stone: Radikální změna (2007) (TV film) 

zajímavý příběh a výborná podmanivá atmosféra. dále musím ocenit použití úžasné Brahmsovy hudby, konkrétně Intermezzo ni A major, op. 118, č. 2. 71 % hvězdiček

plakát

Alta infedeltà (2010) 

Úděsný film, který se nedá dokoukat do konce. Jednu hvězdičku dávám za to, že jsem se asi třikrát zasmál.