Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční

Poslední recenze (232)

plakát

Hook (1991) 

Miluju devadesátky - To se točily v Americe fakt nejlepší filmy a sám jsem v devadesátkách vyrůstal a videopůjčovny byla fakt skvělá věc 🙂 Takže tohle je další film co jsme tenkrát měli z videopůjčovny a to jsem ještě ani vůbec nevěděl že na videokazetě není původní kinodabing - Ten jsem slyšel až když jsem si pořídil 4K Ultra HD - To jsem byl docela překvapenej když jsem si to přečetl na dabingforu že první český kinodabing dali na Blu-rayčko. No jsem zvyklej na ten dabing z videokazety ale dneska musím říct že ten původní je asi fakt lepší - Hlavně dabing na herce Dante Basco co hrál Rufia - V původním dabingu ho dabuje skvělej Martin Sobotka a ten k němu seděl - No a na videokazetě ho dabovala ženská - Dabérka a herečka Blanka Zdichyncová a ten Rufio zněl příšerně 😀 To jsme si i říkali že ho musí dabovat ženská když zní jak buzna 😀 Určitě je ten první dabing lepší ale budu mít vždy radši ten druhý. A na prvním dabingu se mi taky moc líbí že ty písničky co tam zpívají děti, nazpívali do češtiny 🙂 To zní dobře. Oblíbil jsem si hodně skladbu You Are The Pan a song When You're Alone jak zpívá malá Amber Scott (Maggie Banning). Jinak celej soundtrack nádhernej - Klasickej John Williams. Robin Williams jako Peter Banning a Peter Pan skvělej - No a Dustin Hoffman jako Kapitán Hook vynikající - Skvělej kostým. Líbil se mi i Bob Hoskins v roli poskoka Smee. Julia Roberts jako lítající víla taky fajn i ty děti to zahrály dobře. Klasika devadesátých let - Nejlepší film o Hookovi.

plakát

Frankenstein (1994) 

No tak tohle je další film mýho dětství kurva 😀 V devadesátých letech se točila jedna pecka za druhou 😎 Tohle jsme měli samozřejmě taky doma na VHS originálce - Táta vybíral fakt dobrý filmy 🙂 No co k tomu napsat - Je to kurva úžasnej film a nejlepší zpracování Frankensteina jaký kdy vzniklo. Mám rád samozřejmě i starý černobílý filmy s Frankensteinem ale tenhle film z roku 1994 mám úplně nejradši. Miloval jsem to sledovat jako malej a miluju to pořád. Robert De Niro jako to monstrum je naprosto perfektní a tu jeho masku udělali fakt kurevsky dobře. Kenneth Branagh jako Victor Frankenstein taky skvělej a úžasný že tenhle snímek sám režíroval, povedlo se mu to fakt dobře natočit 😎 Mladá Helena Bonham Carter jako Elizabeth výborná - A moc se mi ve filmu líbil herec Tom Hulce jako Henry - Známe ho nejvíc v roli Wolfganga Amadeuse Mozarta - No a děj filmu se odehrává ve stejný době kdy Mozart zrovna žil 😎 Dobře udělaná atmosféra té doby. Skladatel Patrick Doyle udělal pro tenhle film fakt výbornou hudbu - Soundtrack naprosto geniální - Moc jsem si oblíbil skladbu The Wedding Night 🙂 Nádherná! Celej ten soundtrack žeru. Je to skvělý 👍 Jedna z posledních scén kdy Elizabeth už je oživena a sešitá mě dostala. No a závěrečná scéna kdy Robert De Niro se upálí už s mrtvým tělem Frankensteina mě fakt dojala. V hodně scénách jsem soucítil s monstrem Roberta De Nira - Fakt jedna z jeho nejlepších rolí. Na tu roli se fakt hodil. Úchvatný, děsivý, dojemný a dobře zpracovaný příběh o Frankensteinovi. Skvělá práce filmařů a herců. Tohle budu milovat pořád. Robert De Niro je nejlepší Frankensteinovo monstrum v historii kinematografie 😎

plakát

Dracula (1992) 

Tak tohle je moje největší srdcovka z dětství. Když jsem byl malej, otec koupil VHSku a máme jí doma pořád. Dneska to mám na Blu-ray ve 4Káčku a to je pecka ten obraz. Nádhernej vizuál kurva 😎 Tohle jsem jako malej smrad strašně miloval a je tomu tak i dnes. Gary Oldman jako hrabě Dracula je vynikající, fakt šel z něho někdy fakt strach - Role se ujal skvěle. Winona Ryder jako Mina taky dobrá ale to snad všichni herci v tomhle filmu 😀 Tom Waits jako Renfield fakt dobrej, hrál toho pošuka dobře, ta jeho strava byla pěkně nechutná 😀 Mladý Keanu Reeves jako Jonathan Harker taky dobrej. No a Anthony Hopkins jako profesor Abraham Van Helsing, tak to nemá cenu ani zmiňovat - Výborný! Na filmu se mi strašně líbí ta temná hororová atmosféra - Fakt to působí kurevsky dobře - No a ta skvělá hudba do toho - Fakt povedenej soundtrack od polskýho skladatele Wojciecha Kilara a song Love Song For A Vampire od zpěvačky Annie Lennox jsem si zamiloval už tenkrát jako malej - Miluju to 🙂 Sám jsem sem kdysi přidal i videoklip tohohle songu. Dalo by se říct že tenhle Dracula je až možná přehnaně romantickej ale mě se to stejně líbí - Někdy mě ho bylo až líto jak touží stále po lásce i když to byl pekelník sající krev - Gary Oldman byl úžasnej. Postelová scéna s Garym a Winonou je jedna z nejlepších vůbec ve filmu. Vynikající scéna je taky další postelová s Keanuem Reevesem a pekelných Draculových děvek co ho chtějí vysát - Jedna z těchto upírek hrála skvělá Monica Bellucci - Jako upírka vypadala dobře. Byla to vlastně jedna z její prvních rolí. Skvělý masky ve filmu. Tohle je nejlepší film o Draculovi 😎 Francis Ford Coppola to natočil fakt zatraceně dobře a když to bylo u nás v kinech, tak to musela bejt pecka.

Poslední hodnocení (8 470)

Arctic: Ledové peklo (2018)

26.07.2024

Vše je ztraceno (2013)

25.07.2024

Šofér (2014)

24.07.2024

Nejdelší den (1962)

24.07.2024

Black Mountain Side (2014)

23.07.2024

MaXXXine (2024)

22.07.2024

Lesní rituál (2017)

22.07.2024

Klan Gucci (2021)

21.07.2024

Ztracené město Z (2016)

21.07.2024

Reklama