Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Obsahy (10)

Interstellar

Interstellar (2014)

V 60. letech 21. století má za sebou planeta Země hladomor a s ním spojené válečné konflikty. To, co však v této době potřebuje lidstvo více než ropu či jiné obnovitelné zdroje, je řešení plísně postupně devastující všechny zemědělské plodiny. Tím řešením může být zcela jiná planeta ležící na opačné straně vesmíru, ke které se otevřela v naší sluneční soustavě červí díra. Skupinka posledních schopných vědců a techniků se k této planetě, obklopené nikoli hvězdami ale černými dírami, vydává za poslední nadějí lidstva.

Shadow Walkers

Shadow Walkers (2013)

Dva kamarádi David (Rhys Wakefield) a Teddy (Logan Miller) se dostanou na nejlepší párty roku. Přinesou si na ni s sebou jak své frustrace, tak velká očekávání, a ze začátku jde vše podle plánu. Po tři čtvrtě hodině se ale díky zásahu shůry vše změní a účastníci párty najednou mají kolem sebe „plus jednoho" - sebe sama. David s Teddym se tak ocitnou ve víru chaosu, který má otestovat nejenom jejich přátelství, ale i schopnost přežít.

Stroj

Stroj (2013)

Nepříliš vzdálená budoucnost. Mezi Spojeným královstvím a Čínou zuří studená válka. Britské ministerstvo obrany je přesvědčeno, že jediná naděje, jak zvítězit nad nepřítelem, spočívá ve výrobě robotických bytostí s umělou inteligencí. Vincent McCarthy je vědec a programátor pracující v technologickém oddělení, které se zabývá výrobou implantátů a protéz pro vojáky zmrzačené v boji. Při pokusu o stvoření první umělé inteligence začne Vincent spolupracovat s nadějnou programátorkou Avou. Výzkum se zdá být na dobré cestě a skutečně se jim podaří umělou inteligenci vytvořit. Jenže později je Ava za podezřelých okolností zavražděna. Ale ještě předtím stačila zkopírovat svou mysl do počítače. Vincent zarmoucený její smrtí přenese její vědomí do prototypu androida. Ava tak ožívá v novém těle, ale během dalšího programování dojde k nehodě a Ava uprchne. Když se o androidovi dozví ministerstvo obrany, okamžitě chce Avu zajmout a udělat z ní stroj na zabíjení.

Tajné hrátky

Tajné hrátky (2013)

Rachel (Kathryn Hahn), žena v domácnosti, žije se svým úspěšným manželem a dítětem v překrásném moderním domě v bohaté čtvrti. Jakákoliv žena by byla s tímto životem spokojena, ona však nikoliv. Její frustrace pramení především z nedostatečného sexuálního života a z ukončení kariéry kvůli výchově dítěte. Jednoho dne, ve snaze okořenit si svůj nudný život, navštíví s kamarádkami „gentlemanský" klub, kde se seznámí s teprve devatenáctiletou striptérkou (Juno Temple). V Rachel se cosi zlomí a rozhodne se mladou dívku zachránit. Zaměstná ji tedy jako chůvu a v ten okamžik začíná její život nabírat úplně jiný směr.

Touha po moci

Touha po moci (2014)

Film je adaptací stejnojmenného románu Rona Rashe. Manželský pár přijíždí do hor Severní Karolíny na pozadí velké deprese na přelomu 20. a 30. let minulého století. Serena (Jennifer Lawrence) a její manžel George (Bradley Cooper) mají v úmyslu založit zde dřevařskou firmu. George v oblasti vyrůstal a dokonce tu zplodil nemanželského syna. Serena je nucena překousnout nejen manželovo dítě, ale i náročnou a fyzicky vyčerpávající práci, na kterou nebyla jako dívka z velkoměsta zvyklá. Rychle se ovšem učí a velmi brzy se adaptuje na tvrdé horské podmínky. Ránu ji ovšem zasadí zpráva, že nemůže mít děti. Zaslepena hněvem se rozhodne zosnovat plán, jehož cílem je vražda manželova nevlastního syna. Věci naberou na intenzitě, když si uvědomí, že George udělá všechno proto, aby svého nelegitimního syna ochránil. Rozpad manželství tak spěje k překvapivému vyústění.

Temné kouty

Temné kouty (2015)

Film vypráví příběh Libby Dayové, která byla v dětství svědkem vyvraždění své rodiny. V následném procesu svědčila proti svému bratrovi, který byl z masakru uznán vinným. O pětadvacet let později se proti Libby postaví skupina zabývající se prošetřováním známých zločinů a donutí ji znovu oživit vzpomínky na osudný den a vzít v pochybnost věci, které v onu tragickou noc viděla.

Ledová archa

Ledová archa (2013)

Příběh je zasazený do chladné postapokalyptické budoucnosti roku 2031. Po neúspěšném pokusu o zvrácení globálního oteplování nastala nová doba ledová. Z planety Země se stala sněhová koule a hrstka přeživších lidí se nachází v přeplněném vlaku jménem Snowpiercer, který poháněn speciálním motorem cestuje po celém světě. Za těchto ztížených podmínek je založena nová sociální třídní struktura. Ti nejchudší jsou nuceni žít v zadní části vlaku, a čím více se přibližujeme k té přední, tím lepší nacházíme podmínky pro život. Kdosi až na konci vlaku však s tímto postavením není plně spokojený a proto vypukne vzpoura.

Nevyřízený účet

Nevyřízený účet (2013)

Bývalý agent (Jason Statham) se přestěhuje se svojí rodinou do údajně poklidného města. Brzy se však zaplete s místní drogovou organizací.

Need for Speed

Need for Speed (2014)

Děj pojednává o hlavním hrdinovi v podání Aarona Paula, jenž je pouličním jezdcem, který provozuje autodílnu za účelem upravování drahých aut, aby v závodech svou rychlostí předčila ostatní vozy. Vše se ale změní ve chvíli, kdy je jeho nejlepší přítel zavražděn během automobilového závodu a tento trestný čin je nesprávně přisuzován právě Paulovi. Po propuštění z vězení hodlá hrdina spiknutí přijít na kloub a pomstít smrt svého přítele.

Smrtonosná past: Opět v akci

Smrtonosná past: Opět v akci (2013)

Jack McClane (Jai Courtney) pracuje pro CIA, v Moskvě působí jako agent v utajení a snaží se proniknout mezi mafiány, kteří nakupují jaderné zbraně. Jakmile je ale Jack odhalen jeho otec John McClane (Bruce Willis) se vydá na cestu do Ruska zachránit svého syna.

Reklama