Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Krimi

Recenze (3 182)

plakát

Betlémské světlo (2022) 

Páni Svěráci jsou delší dobu za zenitem. Je to už třetí film v řadě, který mě nepotěšil. Jestliže prakticky jediný solidní fór zní: " Jsme rádi, že den začínáte sraním (s ranním) vysíláním rozhlasu, tak je něco špatně. I další vtípky jsou založené na dvojsmyslech, ale jsou takové násilné. Pak už se mi líbila jen pozpátku puštěná scéna Mária a Venduly, no a samozřejmě její, tedy Venduliny přednosti. A to je na slavného otce i syna málo. Snad jim pomůže duch svatý.

plakát

Francouzská depeše Liberty, Kansas Evening Sun (2021) 

Typický Anderson nás opět zavádí do svého fantaskního světa, plného krásných obrazů, absurdních a nepochopitelných scén a dialogů. Pro mne tentokrát až příliš neuchopitelný a nudný.

plakát

Pozadí událostí (2022) (seriál) 

Doba, kdy se na každý film od Hřebejka člověk těšil je už asi nenávratně pryč. Tato feministicko-antixenofóbní parodie na krimi mě tedy oslovit nemohla. Zvláště poslední díl byl opravdu zoufalý.

plakát

What Is a Woman? (2022) 

Děkuji vám, pane Matte Walshi, takový dokument jsem potřeboval! Ano, je jasné komu moderátor fandí a je to tak dobře, protože i mě čím dál víc děsí to transgenderové šílenství. Já, jako starý muž to už nějak doklepu, ale mám sedm vnoučat od jednoho do dvanácti let a bojím se o ně, že budou muset žít v takovém světě. Názory těch bláznů se přes Atlantik dostanou a vlastně už dostaly. Němci zvažují přijetí zákona, podle kterého byste mohli změnit pohlaví jednou za rok!!! Tohle všechno má ještě jednu příčinu,která ve filmu bohužel nezazněla. Je to důsledek blahobytu. Po několik generací nemusela mládež ve Státech čelit žádným existenciálním problémům. Války se odehrávají mimo jejich území, neznají hladomor a pandemie Covidu byla slabá. Proto mají čas řešit pseudoproblémy se sexuální identitou a jinými uměle vyráběnými potížemi!

plakát

Cecilie (2007) 

Pozoruhodný film, který mi kazil špatný dabing. Horor to sice moc není, ale napětí a překvapivé rozuzlení nechybí.

plakát

Zátopek (2021) 

Ondříček dokázal natočit bez zbytečné glorifikace skvělý film o vynikajícím sportovci i s jeho kontroverzní povahou a osobností. Zátopek byl originál. Zasloužený "Český Oskar" pro pana režiséra i Václava Neužila.

plakát

Bestie (2022) 

Nebýt těch příšerných keců typu, jsi v pořádku, jsi v pohodě, výčitek svědomí kvůli zemřelé manželce a samozřejmě spousty "i´m sorry, mohlo to být solidní drama. Krucinál, fotr je schovaný pod autem, bojuje o holý život s rozzuřeným lvem a dcera se ptá, jestli je v pořádku. To mi hlava nebere.

plakát

610 metrů nad zemí (2022) 

Jako starý konzervativní chlap bych měl říct nebo napsat, že by dvě poměrně hezké holky měly dělat něco jiného, než se sápat po skalách nebo lézt na starý, rezavý stožár někde v pustině. Ale neudělám to, protože tady se podařilo uplést z hovna bič! Po třiceti minutách vylezou dvě ženy na 600 metrů vysokou věž a do konce chybí 70 minut. Co se bude dít? Dělo se toho dost a ikdyž na nás tvůrci zahráli habaďůru a souboj se supem byl už hodně přes čáru, nenudil jsem se ani trochu.

plakát

Noční zuby (2021) odpad!

Hrozná hovadina! Slátanina, kde člověk pomáhá upírkám, upíři zabíjejí upíry a kluk se zamiluje do upírky a ona do něj. Celé zabaleno do nezáživné nudy, kterou ani Theon Greyjoj nezachránil. A ještě ta nehudba navrch! Pryč od toho!

plakát

Vyšehrad: Fylm (2022) 

Mezi trapným a výborným vtipem někdy bývá tenká hranice. A Vyšehrad se po celou dobu na ní pohybuje. Někdy sklouzne na jednu, jindy na druhou stranu. Měl jsem strach, protože seriál neznám, ale dá se říct, že spokojenost převládá. Hodně zachránil malý Richard a také Štáfek hraje tu "yntelygentní", rozežranou fotbalovou hvězdu celkem věrně. Za skvělý fór s estébákem MB dávám čtvrtou, jinak by to bylo za tři.