Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (51)

plakát

Fargo (1996) 

U mnoha skvělých filmů mám problém s délkou, která kolikrát dost srazí na kvalitě příběhu, ztvárnění postav herci a podobně.. A o to víc si tady vážím těch 98 minut, které jsou vyšeprkované, nepřetažené, zábavné i frustrující. Má to švih, mnoho barev a odstínů jednotlivých postav a nezasekává se to na zdlouhavých natahovačkách. Bavilo mě to, občas šokovoalo, znechucovalo a říkala jsem si, "Jo, to prostě cítím, jak by se to odehrávalo skoro pod mými okny". Takže já byla spokojená.

plakát

Bláznivá, zatracená láska (2011) 

Nevím, jak to dokázali, ale ze zcela zdánlivě tuctové komedie udělali neskutečnou bombu! Funguje to celou dobu, je to vtipný a opravdu dojemný a všeho je tam tak akorát. Skvělý film! Skvělý obsazení.

plakát

Captain America: Občanská válka (2016) 

4 nebo 5? nebuď troškař. Vlastně mě to dostalo, seděla sem tam a po většinu toho filmu jsem si říkala "No, jo, lidi.. Lidi.. Lidi.. Víte vy, jak si kálíte na hlavu a myslíte si, že to nejste vy, ale někdo jiný?" Bylo to přesný, lidská malichernost, pošetilost a bezmezný touha po něčem, co stejně nespasí Vás, ani Vaše okolí. Udělejte co chcete, odskáčete to tak jako tak. Bylo to vtipný, bylo to napínavý po celou dobu. Nehledě na to, že se mi líbí propojení jednotlivého Avengera se všemi ostatními. Myslím, že to dává větší smysl.. Stráveného času nelituji ani trochu. Těším se, co vypadne příště. Jen čemu jsem se musela vyloženě smát až vysmívat, byla přehlídka Chrise Evanse, jak drží vrtulník. Jo, to byla spíš scéna do jiného žánru, řekla bych, anebo by z ní byla skvělá reklama na nějakou suplementaci pro kulturisty. Ale jinak super.

plakát

Sedm dní v pekle (2015) (TV film) 

To si nezaslouží kazit jakýmkoliv komentářem. To je prostě jasně vyšperkovaný poklad! A Copperfield to vyzdvihl na všech 5*. Takhle krásně upřímně jsem se u snímku dlouho nezasmála.:)

plakát

Thor: Temný svět (2013) 

Pět nedávám, protože je tam pořád pár hluchých míst, které se těžko překousávají, ale jinak upřímně, podruhé jsem se na to koukla s velkou chutí a nejspíš ještě podívám. Hodně velké tahounské plus dostává Tom Hidlesston, který je tam prostě pos*ávací. Hodně silný článek v Avengers, pro mě jeden z nejlepších.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Jsem unesena a atmosféra filmu je jedinečná. Po skončení je to jako kdyby kolovala vaší krví a vy byli v nějaké pohádce. Tedy alespoň já. Velmi křehké, velmi milé, velmi nápadité a vlastně i velmi silné. Ale.. jak píše Tosím "spíš jsem od něj čekal větší emoce. Ještě větší emoce než tam byly." S tím souhlasím. Jinak není co vytknout. Skvostný to snímek ve svém jemném třpytu a komedii.

plakát

Něco jako komedie (2010) 

Asi nejsem moc náročná, ale mě se to prostě líbilo. Záclona lehkovážnosti a nadhledu z pod kterého kouká trochu té tragédie. A konec je třešní na dortu, seber se!

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 2. část (2015) 

No příšerné. Jakože jsem člověk co nemá nutkání hledat na filmech chyby, ale tady to ani nebylo třeba, protože celé to je velká chyba. Do kina jsem na to šla s očekáváním velkolepého filmu, co vám vyrazí dech, nějakým způsobem - provedením, po emoční stránce, nebo alespoň akční, cokoliv.. Dostalo se mi přežvýkané mdlého koláče o ničem. Polovina filmu Katnissin obličej a při nejlepším z blízka. Nevím, jestli to mělo umocňovat atmosféru, ale ve mně osobně to akorát vzbuzovalo otázku "Proč?". Potom většinu filmu čekáte a čekáte, kdy tam přijde něco zlomového, něco, kdy se děj přetočí.. Ale místo toho tři čtvrtě filmu se jeví jako začátek ve stejný linii a potom najednou bum a hotovo. Sesypou na děti a lékaře pár padáků a konec, jdeme domů. Naprosto jsem nepostřehla, co na tom filmu mělo být chytlavé? (O dialozích nemluvě) Opravdu, tak hrozně jsem se u filmu snad nenudila a že mi to přišlo nepatřičné, když se jednalo o finále tak poměrně vydařené série. Působilo to dojmem nepromyšleným a neuceleným. Nejhorší na tom bylo asi právě to provedení. Najednou se něco stane a máte pocit, že vám přeskočili tak půl hodinu toho, co bylo mezi tím. (A i tak to bylo nehorázně dlouhé) Mě se to jevilo jako že vzali ty nejnudnější a nic neříkající pasáže z knihy a ztvárnili je a ještě povrchně a odfláknutě. Například, když všechny jednotky vyrazí do Panemu a Katnissiny jednotka je jako poslední. Nikdo ostatní tam není, všichni pohromadě, procházka jako v nějakým parku. Pohodička. Mají ukazatel nastražených pastí, dokola říkají, že není aktualizovaný, ale spoléhají se přesto jen na něj a když náhodou máme podezření, lupnem tam šíp. Vždyť se jimi dá plýtvat, máme přeci neomezené kapsy, jasné. Proč bychom se na to nepřipravili víc.. Co se týká zbytku děje, jednoduše, nestačila jsem ho za ty dvě hodiny najít. Alespoň nějakou návaznost, plynulost, něco, co by vás zaujalo, bych očekávala, ale ono nic. A v tom konci mi dost chyběl fakt ohledně Katniss z knihy, pro kterou život končí smrtí její sestry, protože všechno dělala pro ni. Ne, já knihu nečetla, ale bylo mi o ní vyprávěno a upřímně, kdyby nebylo, tohoto důležitého faktu bych si v podstatě nevšimla a o to prázdnější by mi to připadalo. Jistě že ona pak vyhání kočku z okna a hází po ní co najde po ruce, ale tím to tak nějak končí. Tak bych mohla pokračovat dál, těch prázdných scén, a scén o ničem, které tam byly šoupnuté a čekáte od nich alespoň něco a nakonec se z nich vyklube jen jakási přestupná sanice pro další kýbl ničeho, je tam dost. Dobrých scén se dá napočítat na prstech jedné ruky (podle sebe jsem to počítala, a to mi z toho vyšlo). Kritika ode mě možná velká, ale z kina jsem odcházela malinko naštvaná a dost zklamaná, takže si za ní stojím. Pokud ale opravdu trváte na tom to vidět, doporučuji si na to raději počkat v pohodlí domova, kde to popřípadě můžete bez finanční ztráty ihned vypnout a rychle si spravit chuť něčím jiným.

plakát

Do Começo ao Fim (2009) 

Ne, není to ten typ filmu, co by strhl diváka k zemi a vláčel s ním. Takové jsou jiné. Tento je takový jemný a v očekávání, jak to tedy dopadne. Nic naplat, vím, jak to mysleli kritici píšící přede mnou a rozumím jim, avšak v hodnocení budu v opozici, neboť jsem o toho filmu čekala právě úplně něco jiného, respektive to, co bylo předvedeno, a našla jsem si tam to, co jsem hledala. Líbilo se mi podání snímku v tom smyslu, že děj se odehrával kolem jejich vztahu a okolí bylo spíše v pozadí, protože podle mě, o to šlo. A bylo to vystiženo krásně. A ano, ten konec.. Mám slabost pro happy endy s tímto tématem, protože jich moc není a většina dopadá odloučením a nebo ještě "při nejlepším" smrtí, čehož už mám dost, takže taková krásná změna plná naděje a upřímné lásky mě prostě nadmíru potěšila. Mohu jen poděkovat.