Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (8)

Válka policajtů

Válka policajtů (2004)

Když Vrinks (Daniel Auteuil) položí na konci filmu vedle Kleina (Gérard Depardieu) pistoli, řekne mu, že má v zásobníku 13 nábojů. Pistole je Colt model 1911 a ten má zásobník na pouhých 7 nábojů.

Konference

Konference (2022)

Výložky na uniformě Reinharda Heydricha (Philipp Hochmair) neodpovídají historickým skutečnostem. Ve filmu má podle výložek hodnost Gruppenführer, ve skutečnosti už měl ale hodnost Obergruppenführer. Stejně tak neodpovídají výložky na uniformě postavy Heinricha Müllera (Jakob Diehl), ve filmu má hodnost Oberführer, ve skutečnosti měl hodnost Gruppenführer.

Červená světla

Červená světla (2012)

Název španělské produkční společnosti Nostromo pictures je stejný jako název vesmírné lodi z filmu Vetřelec (1979), ve kterém také hrála Sigourney Weaver (Margaret).

Je to i můj život

Je to i můj život (2009)

Soudkyně De Salvo (Joan Cusack) ve své první scéně nařizuje panu Murangezimu, že se nesmí ke své ženě přiblížit na víc než 1 000 metrů. Obvyklé je, že se někdo nesmí přiblížit na méně než pár desítek metrů (většinou 100 m), ne více.

Zúčtování

Zúčtování (2016)

Na začátku filmu kontroluje Christian Wolff (Ben Affleck) při schůzce s farmáři svůj karavan přes video. V levém dolním rohu je slovo „Jabberwocky“, což je název básně od Lewise Carrolla, do češtiny přeložené jako „Žvahlav“.

Reklama