Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (1 003)

plakát

Plivu na váš hrob (2010) 

Sarah Butler má můj nesmírný obdiv za herecký výkon a hlavně i za to, že tuto roli vůbec přijala. Z té části, kdy ji znásilňovali, mi bylo opravdu zle.. Její pomsta byla dokonalá a za normálních okolností bych při určitých částech asi zavírala oči (něco bylo opravdu nechutné), ale tady ne, přála bych jim daleko horší utrpení! I Spit on Your Grave - dokonalý název!

plakát

Nouzový východ (2008) 

DiCaprio&Winslet nezklamali, i když mi příjde, že se zde Leo docela přiživuje na dokonalém výkonu Kate. Upřímně musím říct, že prvních 30 minut jsem jen otráveně koukala, poprvé jsem to nevydržela a vypla jsem to - druhý pokus už vyšel a děj ubíhal jako voda. Jakmile se přehoupla první část, neodtrhla jsem zrak. Jednoduchý reálný příběh, který nabízí tolik k zamyšlení..

plakát

Rec 2 (2009) odpad!

[REC] ² aneb pokračování velkolepé sračky.. Démoni jsou ukryti pod rouškou tmy, ale nebojte děti, světlo je zničí! Ze záhadného viru se vyklubala ďáblova vzteklina a nasadili tam kněze, hohóhó, bojte se!

plakát

REC (2007) 

[REC] Hodnocení je jen za to, že jsem se párkrát zasmála. "Klidně chcípni Pablo, ale toč to!" Film má pro mě zásadní chybu: nedovedl navodit takovou atmosféru, abych se bála, cítila napětí nebo se lekla, atd. Policie uzavře budovu, kam vyjeli hasiči pro záchranu ženy, která zakřičela. Seběhnou se všichni sousedi a nikdo nemůže ven. Stará paní v bombarďákách pokouše policistu a zabije hasiče, bububu.. Jeden kousne druhýho, druhý třetího, holčička s angínou nemá angínu (oh, šokující překvapení, haha) a poblinká maminku přímo do obličeje (nebo co to tak náhle udělala) - a to ve chvíli, kdy jim poví, že je tam vir, trapnééé (vir se přenáší slinami, krví, atd) a holčička uteče po schodech nahoru, hle maminka není nakažená.. Bla, bla, bla.. Vzájemný kousání pokračuje.. Ale teď vážně, proč má film 78%? A to je i pokračování? O čem asi bude? Vychrtlá slečna z toho závěru se začne léčit, aby přibrala nebo nekousala sousedy? Na to postačí náhubek a antidepresiva..

plakát

Červená Karkulka (2011) 

Od Catherine Hardwicke jsem předem nic velkolepého neočekávala - a možná to je i důvod, že nejsem příliš zklamaná. I přes zklamání jsem se dočkala milého překvapení (a to i díky své slepotě při čtení obsazení), byl tam Gary Oldman - měl naprosto výbornou roli a Amanda Seyfried jako Karkulka se mi taky moc líbila. Film hodně drží herci, atmosféra je docela slušná a už ani nedovedu říct, jaká hudba film provázela (asi byla málo výrazná nebo jsem ji automaticky nevnímala). A taky jsem byla dost zvědavá, kdo onen vlkodlak bude - a to pro mě bylo docela překvapení (celý film jsem uvažovala, kdo to bude a všem jsem kontrolovala oči, což mi moc nepomohlo, pač snad všichni je měli hnědé!). Líbilo se mi zakomponování "A babičko, proč máš tak velké oči? Abych Tě lépe viděla... " a stejně tak scéna s kameny, kterým naplnili břicho vlkodlaka.. Je to takový slabý průměr, hodnocení jsem zaokrouhlila jen díky hercům (za tu jejich snahu)..

plakát

Agora (2009) 

"Je to jen žena." Fascinující film, Rachel Weisz mě mile překvapila. Líbilo se mi, že se film zaměřil více na Hypatii než na roztržky mezi náboženstvími. Dobré herecké obsazení, zajímavý vývoj (jsem asi nevzdělanec, ale já o Hypatii nic nevěděla - tento obor mě nikdy moc nezajímal). Ze všeho nejvíc mě zklamala nevýrazná hudba a taky bych za tu délku filmu (zbytečné zdlouhavé protahování) režiséra občas trefila kamenem..

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Neobyčejné přátelství podané v jednom svěžím, vtipném a zároveň dojemném dramatu. Nádherný soudtrack, perfektní humor, výborní herci a příjemná atmosféra - což dohromady může dát jen vynikající film, nádhera!

plakát

Nevěrná (2002) 

Hlavní dvojice mě velmi překvapila, atmosféra byla dobrá a takový závěr jsem skutečně nečekala. Ale "zadívat" se do toho filmu dost dlouho trvalo, dost částí bylo nudných a ta vražda mi přišla neuvěřitelně směšnáááá (to provedení a ta krev, haha)!

plakát

Kmotr (1972) 

Určitě je to působivý film, ale v čem tkví ta velkolepost a úžasnost.. Ve vizuální stránce? V tom, kdo za tímto filmem stojí? V hereckých výkonech? Neřekla bych, že by to nebylo mé gusto, rozhodně zápletka dobrá, ale abych z toho byla úžasem vedle, to se říct zrovna nedá - nudila jsem, víckrát než jsem čekala (a vědomě jsem se filmu vyhýbala, už vím proč). Herecké obsazení vynikající, hudba a vizuální stránka taktéž, ale co víc? Děj byl zbytečně zdlouhavý, stopla jsem film hned několikrát - nebylo to špatné, ale pochybuju, že mě to někdy donutí podívat se znovu (a za pár let se možná dostanu k pokračování). A jen díky Marlonu Brandovi dávám slabých 80%.

plakát

Skrýš (2010) 

Začlo to báječně, atmosféra i hudba byly perfektní. Julianne Moree a Jonathan Rhys Meyers předvedli famózní výkony (obzvlášť Meyers)! Ale bohužel přes všechny velké klady jsem z filmu zklamaná. Vývoj mě nedonutil okousat si nehty, ani vytrhat vlasy, necvakala jsem zubama, že bych byla nervózní a zvědavá, co bude dál. A závěr byl úplné zklamání, rychlý a nezajímavý - ale pořád lepší než happy end, protože to bych se nevydržela nezasmát.