Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (2 502)

plakát

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994) 

Páni, tak skvělá hodnocení filmu, jak z hlediska oblíbenosti tak i kvality. A mně to neřeklo skoro nic. Tarantino zkrátka myslí na totálně jiných vlnách a nerozumím jeho vidění světa. Takže za mně jen průměr a vlastně ani moc nevím, za co.

plakát

Zakladatel (2016) 

Film o geniálním obchodníkovi - podvodníkovi mě bavil. Do konce jsem čekala na rozuzlení, zda a kolik nakonec zakladatelům McDonalds vlastně zaplatil. No, podívejte se na film a uvidíte. Film doporučuji všem, koho baví byznys, obchod a rychlé občerstvení. I všem, kdo si rádi zajdou na (u nás) předražená jídla tohoto fast foodu. Michael Keaton zahrál roli nesympatického, ale schopného obchodníka skvěle.

plakát

Byl jednou jeden film: Přelet nad kukaččím hnízdem (2011) (TV film) 

Velmi zajímavý dokument o skvělém filmu Miloše Formana. Kromě režiséra v dokumentu hodně hovoří producent Michael Douglas a hlavní ženská hrdinka Louise Fletcher. Všechno, co jste chtěli vědět o natáčení filmu, o zákulisí, o knize i o hercích profesionálních i neprofesionálních. Doporučuji.

plakát

Excalibur (1981) 

Konečně jsem se dozvěděla, jak to s rytíři u kulatého stolu bylo doopravdy. Film se skvělou výpravou. Film plný kouzel, čarodějů a úkladů. Film o anglické historii opředené bájemi. Každý by měl vidět.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Jakožto milovníka hudby skupiny Queen mě film docela bavil a ráda jsem si zavzpomínala a zanotovala. Trochu mi chybělo více dramatu ze zákulisí a z osobních životů hrdinů. Ale film se mi líbil a hodnotím nadprůměrně.

plakát

Případ Sloane (2016) 

Dobré. Trochu náročnější na sledování titulků, takže jakmile půjde film v dostupné TV s dabingem, nenechám si ho ujít. A pak možná i tu pátou hvězdičku přidám, protože film opravdu stojí za to.

plakát

Sodom (2014) 

Sodomité jsou odporná a hnusná mafie se stále rostoucími chapadly do všech oblastní života. Vidět nahé obézní chlapy a tlusté nahaté prasnice na různých pridech (pochodech "hrdosti"), zvedá se mi žaludek. A teď si ještě vymáhají adopce a různé pofiderní koupě dětí, aby je mohli znásilňovat a zneužívat. No, hnus. Tento dokument protilidskou homomafii přibližuje v celé její odpudivé podobě.

plakát

Solino (2002) 

Pěkný a pohodový film se špetkou dramatu a napětí. Zkrátka ze života. Italská rodina se dvěma syny emigruje do průmyslového Německa za prací a za štěstím. Částečně se jí tam štěstí dostane, i rodičům, i již dospělým dětem. Ale jak je známo, touha po domově je silná a často se vracíme právě tam, kde máme své kořeny. Film je také o bratrském soupeření, lásce a odpuštění. Určitě nezklamal.

plakát

Balón (2018) 

Kdo tuhle dobu nezažil a idealizuje si ji, asi bude z tohoto filmu nadšen. Idealizuje - mám na mysli i co do děsu a hrůz. Film takové, řekněme, televizní kvality. I co do děje, poměrně velká nuda a prázdno. Ale na omluvu filmu uvádím, že jsem na něm byla v době, kdy kino promítá speciálně pro matky s dětmi. Takže jsem občas přes řvoucí nemluvňata vůbec neslyšela dialogy. Kino Aero by mělo v těchto případ aspoň výrazně zlevnit vstupné. Nebo raději pouštět lidi dovnitř úplně zadarmo. Aneb mezi řvoucí děti a matky nikdy více.

plakát

Lev pouště (1981) 

Moc hezký historicko-válečný film podle skutečných událostí. Aneb jaký teror páchali Italové za doby Mussoliniho v Libyi a jak se proti nim libyjské obyvatelstvo bránilo. Anthony Quinn v jedné ze svých nejlepších rolí, stejně tak Oliver Reed v roli negativní, protože italský tyranský generál.