Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rosie se skupinou jsou vysláni na venkov, aby si odpočinuli. Crosby se v Oxfordu setkává s neobvyklým britským důstojníkem. Egan čelí podstatě nacistického zla. (Apple TV+)

Recenze (19)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z upoutávek i intra bylo jasně patrné, že příjde dějová linka odehrávající se na zemi, a podle upoutávek se máme ještě na co těšit. Už teď tu máme dost možná nejlepší scény z celého seriálu (město, nádraží). Do kontrastu pak jdou linky z mírové oblasti, ať už s navigátorem, tokajícím s kolegyňkou, či stíhačem, tedy zřejmě novou hlavní postavou, u které si zatim vůbec nevybavim, kdo to je a jestli se objevil už dřív. ()

Jozka7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak pro dvě z hlavních postav “vláda nebes” skončila, ale jméno zajateckého tábora v Saganu slibuje “veselo” i na zemi. Hrstka přeživších příslušníků posádek “Krvavé Sté” se v Anglii zotavuje z utrpěných ztrát, což zjevně některým krvelačným divákům, kteří peklo války znají jen z obrazovek, není moc po vůli. Hvězda dolů za Rüsselsheimský masakr, který se stal až o rok později a v Eganově příběhu nemá co dělat. Připomínka faktu, že nesledujeme historický dokument, ale uměleckou licenci. Mimochodem, známý masakr zajatých amerických letců se stal koncem války i v Čechách. Tvůrci potěšili Clevenovou vítací hláškou v Saganu, která skutečně zazněla. ()

Reklama

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tři linky se celou dobu krásně doplňovaly. Epizoda, kde se bilancovalo, žilo i přežívalo. Nejvíc to připomíná Leckieho ozdravný pobyt z čtvrté epizody. Poprvé v tomto seriálu jsem si výrazně užil práci s kamerou. Všechny ty sledovací záběry mě neskutečně bavily. Zatím se i pravděpodobně jednalo o nejvíc semknutou epizodu, protože se ke slovu dostal menší počet postav, které se od sebe výrazně odlišují. Kdyby se v podobném duchu nesly i poslední tři části, budu vděčný. ()

molcan2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemci sa na tom podieľali. Po tom, čo celé mesiace bez rozdielu bombardovali Londýn, po tom, čo urobili pri obliehaní Leningradu, po Grossaktion Varšava dostanú krv do nosa a hneď sa vrhnú na lynčovanie a cítia sa oprávnení? Zavinili ste si to sami a potom ste si mysleli, že bombardéry sa nebudú stupňovať a včas odplácať? Vitajte pri bombardovaní Drážďan. Na to, aby ste v jednej vojne dokázali zobudiť nie jedného, ale hneď dvoch spiacich obrov - najprv ZSSR a potom USA -, je potrebný zvláštny druh idiotského obyvateľstva. To je Darwinova cena v národnom meradle a týmto krokom si veľmi pokazili genofond raz a navždy. Ako Východoeurópan fandím bombardérom asi ešte viac ako americkí diváci. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se nám seriál přehoupnul za druhou polovinu a radost z toho věru nemám. Tenhle díl se opět povedl, je skvěle vyvážený. Bohužel je v něm hodně pravdy. I když jste podle Ženevské úmluvy jako sestřelený letec (samozřejmě za předpokladu zajetí v uniformě či bojové výstroji) měli nárok na slušné zacházení, nebylo tomu tak vždy. Je pravdou, že k Britským letcům a Americkým obzvláště se přistupovalo lépe než k sestřelým Rusům, ale záleželo hodně kam vás padák donesl a ke komu jste dopadli. Když to byla složka Wermachtu či ještě lépe Lufrtwaffe kdo vás zajal, byly jste relativně v poho. Ošetřili vás, dali vám cigáro a třeba i kus chleba a kolečko salámu. U SS záleželo na jakého fanatika jste narazili, ale největší průser byli civilisté. Obzvláště pokud jste dopadli někde, kde byli bezprostředně dotčeni vaší činností nebo činností vašich druhů kreslících ty bílé čáry vysoko na obloze. Dnes tomu někteří dementi říkají chemtrails - ale to odbočuji! :-) Je známo, že němečtí civilisté dotčení bombardováním, strádáním z něho plynoucím se k sestřeleným letcům moc dobře nechovali. Mnoho z letců bylo ubito dříve, než se jim podařilo odepnout padákový postroj a vyndat svůj colt na obranu, nebo během toho kdy už měli ruce zvednuté nad hlavou. Že klika nebyla vždy ani když vás zajala armáda o tom svědčí třeba pomníček na zámku Kopiště v místě, kde bylo esesáky sprostě popraveno 9 amerických letců ze dvou sestřelných B-17 nad naším územím :-(. Nebudu spoilerovat, ale ač ze ,,sté'' mnoho mužů z prvních turnusů nezbylo, konec dílu nekončí tak špatně! :-). Děsně se těším na další díly a doufám, že si to u mne tvůrci k závěru nějak nepokazí!  * * * * * ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Zajatecký tábor na konci epizody, tedy Stalag Luft III, je tentýž tábor, ve kterém se odehrál takzvaný „Velký útěk“, podle kterého byl natočen stejnojmenný film z roku 1963. (Joskarakoska)

Reklama

Reklama