Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie
  • Thriller

Recenze (2 918)

plakát

Free Guy: Hra na hrdinu (2021) 

Konečně našel někdo koule na to zfilmovat GTA v plné parádě a ještě do toho s nonšalantní elegancí naroubovat zdravě sofistikovanou romanci. Parádní porce zábavy, které sice trochu ubližuje příliš rozkodrcaný vizuál a nevyrovnané tempo, ale spolehlivě to kompenzuje studnice super režijních nápadů a tradičně užvaněný Reynolds.

plakát

Není čas zemřít (2021) 

Těžkotonážní bondovka. Dlouhá, dějově obsáhlá, patřičně robustní, se skvělým hereckým výkonem Craiga. Nelze se ubránit dojmu určité podobnosti s předešlou Spectre, především co se tempa a formální opulentnosti týče, avšak režijní kumšt a cit pro set-up scén Mendese střídá pracovitý Fukunaga, který se nezalekne předlouhé stopáže, další 00sedmičky na place, ani velkolepého vrstvení motivů důmyslně poskladané příběhové mozaiky. Tentokrát se do kina nepůjde na akčního Bonda, ale na hrdinu z masa a kostí, plného emocí a trápení.

plakát

Kate (2021) 

Obstojné řemeslo. Nemá to improvizaci a nesourodý rytmus těch nejlepších v žánru (Raid, Wick, Atomic Blonde), ale několik solidně natočených řezanic se tam najde i pro náročnější akční fajnšmekry. Palec nahoru za to, že nejpůsobivější akční scénu má v režii 70ti letý dědula se samurajským mečem. Příběh je o ničem, ale neony a neopakovatelná atmosféra nočního Tokia za pomoci obstojné výpravy a kamery dělá své. Winstead neselhala.

plakát

Zelený rytíř (2021) 

Středověká mind-fuck ART verze Indiana Jonese. Mnohem hůře uchopitelná, zato s existencionálním přesahem.

plakát

Schumacher (2021) 

Kdo by tyhle legendární příběhy plné chlapáctví a řvoucích motorů neměl rád ? Jasně, dokument Schumacher je veskrze primárně emocionální pocta legendě, spíše než chirurgicky přesný a detailní rozbor génia, v podání dokumentu Senna. Avšak ty ambice tam ani nejsou. Je to takový sympatický dokument pro celou rodinu víc, než analýza závodnické mysli. Některá fakta jsou zkratkovitě podaná, či příliš po lopatě, ale zcela jistě se nedá tvůrcům upřít fakt, že Schumachera ukazují jako fajn chlápka se správně srovnanými hodnotami a stoprocentní disciplínou a velmi pravděpodobně přesně takový byl/je i doopravdy.

plakát

Sucho (2020) 

Příjemně civilní detektivka s hrdinou, který se překvapivě příliš nepere, nestřílí, ani cool nehláškuje a přesto se dvě hodiny divák docela obstojně baví solidní zápletkou, dobrými herci a slušným scénářem. Inteligentní krimi s lehce uchopitelnou dějovou premisou, kde v nenápadném maloměstě někdo něco provedl a nezvaný host v podobně Erica Bany musí mezi starousedlíky vypátrat kdo, co, jak. Něco na způsob Prisoners, mixnuté Hell or High Water. Podobně zemité a relativně syrové, avšak narozdíl od obou zmiňovaných hitů tady nejsou jednotlivé propriety a režijní rukopis dotaženy na sto procent.

plakát

Na prahu války (2019) 

100 procentní Mallick. Pomalý, přemýšlivý, filozofující. Cesta bojovníka bez boje. Tedy minimálně toho vnějšího. Spirituální film, kterému místy škodí předlouhé expozice a otřesná délka, ale je to další z messages Terrence Mallicka, které zcela jistě nejsou pro každého, avšak své fandy to určitě najde. Film kde je víc zvuků přírody, než filmové huby.

plakát

Sebevražedný oddíl (2021) 

Zlatí Guardians. Měli více srdce, lepší hlášky a story, který směřoval odněkud někam a pasoval do universa. Suicide squad je banda nahláškovaných podivínů, kteří nepasují nikam. Ano, je potřeba to brát s nadhledem a některé vtípky a pomrkávání jsou nadmíru rafinovaně podané, ale nesedne to každému. Kdyby mi někdo řekl, že to byl side-kick Guye Ritchieho na drogách, možná bych mu to i věřil, ale vůbec nic by to na mém hodnocení nezměnilo.

plakát

Loki - Season 1 (2021) (série) 

Alternativní přístup se hrubě nevyplatil. Loki je přepálený, nesourodý, zmatený, místy lacině vypadající, s akcí na úrovni televizních popkulturních fláků z devadesátek. Zdánlivě superchytrý scénář je patlanina všeho, co v jiných marvelovkách bylo lépe provedené, s větším emocionálním zápřahem směrem na diváka. Loki je místo obávaného padoucha jen bezduchá figurka, skákající z jednoho nesmyslného světa do jiného. Nic nedřzí pohromadě, nic nedává smysl, všechno je divákovi úplně jedno. Dokoukáno jen z úcty k dnes již klasickým filmům, jinak je to v polovině na vypnutí.