Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (69)

Vše je ztraceno

Vše je ztraceno (2013)

Jedná se o jediný film ve více než 100leté historii mezinárodního filmu, který má pouze jednoho herce a jednoho režiséra/scenáristu, za to má ale obdivuhodných 17 producentů.

Vše je ztraceno

Vše je ztraceno (2013)

Scénář filmu je téměř bez dialogů a má pouze 32 stran.

McCanick: Útěk před minulostí

McCanick: Útěk před minulostí (2013)

Jedná se o poslední film herce Coryho Monteitha předtím, než v červenci 2013 náhle zemřel. Jeho scény byly natočeny v říjnu 2012, zatímco ještě natáčel čtvrtou sezonu seriálu Glee (od r. 2009).

Věž smrti

Věž smrti (2012)

Režisér Ji-hoon Kim byl k natočení filmu inspirovaný jeho vlastní zkušeností. Když poprvé jako mladý viděl v Soulu mrakodrap, představoval si, jaký je to pocit, být v něm uvězněný.

Věž smrti

Věž smrti (2012)

Postprodukce filmu trvala 2 roky. Důvodem je i fakt, že ve filmu je 1 700 digitálních a trikových záběrů.

Na život a na smrt

Na život a na smrt (2013)

Film měl rozpočet 40 milionů amerických dolarů a byl natočen za pouhých 42 dní. Hlavní hvězdy Taylor Kitsch (Michael Murphy) a Mark Wahlberg (Marcus Luttrell) pracovali za minimální honorář. Stejně jako režisér Peter Berg, který pobíral minimální honorář 17 000 amerických dolarů týdně.

Perníkový táta

Perníkový táta (2008) (seriál)

Příjmení Hanka Schradera (Dean Norris) se také vztahuje k chemii. Německý chemik Gerhard Schrader (1903 - 1990) je znám především pro svůj náhodný objev nervových látek, jakými jsou sarin a tabun.

Perníkový táta

Perníkový táta (2008) (seriál)

Natáčení seriálu v Novém Mexiku přineslo do místní ekonomiky kolem jednoho miliónu amerických dolarů za epizodu.

Perníkový táta

Perníkový táta (2008) (seriál)

Vince Gilligan prozradil, že mu stanice AMC povolila pouze jedno použití výrazu "f*ck" na sérii, což scenáristy vedlo k dlouhým diskuzím o tom, kdy toto slovo použít, aby to mělo náležitý efekt.

Sága: Prokletí stínů

Sága: Prokletí stínů (2013)

První scéna, kde proti sobě bojuje Nemyt (Danielle Chuchran) a Fangtor (Adam Abram), byla natočena jako koncept pro případnou sérii nebo film. Scéna se natáčela začátkem roku 2012 a zbytek filmu byl pořízen později v srpnu. Diváci si mohou všimnout, že kostým Nemyt je jiný a Danielle Chuchram vypadá dospěleji.

Stíny temnoty

Stíny temnoty (2012)

Při natáčení filmu byl v říjnu 2006 Wesley Snipes obžalován za neplacení daní, což vedlo k vydání rozkazu k jeho zatčení. 8. prosince 2006 odletěl soukromým letadlem do rodného Orlanda, kde stanul před porotou. Snipes se cítil nevinný ve všech bodech a za 1 milion amerických dolarů byl propuštěn z vazby a bylo mu dovoleno vrátit se do Afriky až do konce natáčení filmu.

Ztracen v Arménii

Ztracen v Arménii (2012)

Natáčení probíhalo v San Diegu, Los Angeles a Arménii. Produkční společnost Red Tie Films se stala historicky první americkou společností, která kdy natáčela přímo v Arménii.

Věž smrti

Věž smrti (2012)

V den premiéry 25. prosince 2012 se prodalo 431 759 vstupenek, což znamená druhý nejlepší otevírací den v historii korejské kinematografie. První je s počtem 436 628 prodaných vstupenek film Zloději (2012).

jOBS

jOBS (2013)

Film vznikl bez jakéhokoli vlivu nebo přispění firmy Apple.

Anna Kareninová

Anna Kareninová (1997)

Jedná se o první americkou produkci Anny Kareniny, která byla filmována v Rusku, přesněji v St. Petersburgu.

Anna Kareninová

Anna Kareninová (1997)

Sean Bean byl do role hraběte Counta vybrán režisérem Bernardem Rosem, a to na základě jeho výkonu v roli Richarda Sharpa v britské televizní sérii Sharpe's. Líbilo se mu, že vypadá přirozeně ve vojenské uniformě.

Následky lásky

Následky lásky (2004)

Kniha, ze které dívka v kavárně předčítala, je „Voyage au bout de la nuit" z roku 1932 od autora Louis-Ferdinand Céline.

Reklama