Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (74)

plakát

Psychiatr (2018) (seriál) 

Po přečtení místních recenzí jsem měl zbytečná očekávání. Spoiler: Kriminální zápletka by stačila sotva na tři díly, zbytek je balast a telenovela. Logické jednání postav aby člověk pohledal. Proč je postava Kreizlera prezentována jako odborník, psychiatr, když nepředvede za deset dílů žádné znalosti z oboru a do kapsy ho strčí i emancipovaná policejní sekretářka? Závěr tak slabý, že se to nedalo očekávat. A to už je co říct. Dobovou atmosféru se vytvořit také nepodařilo. Na to totiž nestačí nekonečné množství počítačové animace a špinavé a chrchlající děti. Herecké výkony překvapivě slabé, hlavní trojici jsem měl až na výjimky problém uvěřit. Režie je impotentní a scénář jako cedník. Uf, nikdy víc!

plakát

Poslední samuraj (2003) 

Tom Cruise ve své nejlepší roli, skvělý Ken Watanabe, silný příběh, povedená atmosféra, výborná režie Edwarda Zwicka, úchvatná hudba Hanse Zimmera. Parádní pohádka.

plakát

Nebeská brána (1980) 

Film jsem viděl ve tříapůlhodinové verzi, která kdyby byla o polovinu kratší, byla by pořád moc dlouhá. Uznávám kvality snímku. Výborné jsou lokace, dobrá je výprava, kostýmy. Méně dobré jsou některé herecké výkony a především obsah. Pominu-li zdlouhavý úvod, který nemá žádnou zásadní souvislost s pozdější zápletkou, děj prostě celé hodiny přešlapuje na místě. Heaven's Gate je také prvním filmem, který mě dokázal nudit i u závěrečného masakru, a to už je opravdu co říct.  Samotný epilog, je jen další zbytečný přívěšek, podtrhující autorovy přehnané ambice.

plakát

1883 (2021) (seriál) 

Výborná westernová podívaná s nádhernými exteriéry, některými skvělými a zábavnými postavami a s řadou patetických, nudných a nelogicky se chovajících/vyvíjejících. Bohužel ta, alespoň z mého pohledu, nejnesmyslnější je zároveň ta hlavní. Elsa je mi zkrátka nesympatická a iritovala mě v každém dílu s každým svým dalším "vývojem" víc a víc. Proto je vlastně mé hodnocení tak nízké. Naopak Mr. Dutton s chotí jsou skvěle vymyšlené postavy a rád bych sledoval jejich další život v Montaně.

plakát

Hrdinové od Alama (2015) (seriál) 

Po prvním dílu pochybuji, jsem-li vůbec schopen sledovat další. Exteriéry jsou samozřejmě krásné, akční scény ucházející. Nějakou atmosféru by to i mělo, kdyby ji neustále nerozmělňovali stupidní scény, bizarnosti a postavy zbytečné až otravné. Dvojice pubertálních neustále výskajících floutků, kteří v každé scéně závodí. Postava, kterou hraje (a to ještě velmi špatně) Addai-Robinson v roce 1835 je bizár hrozných rozměrů. Její místo by asi bylo spíš na plantáži v Louisianě, ale rozhodně by jí Texasané neoslovovali ma'am. A proč má proboha Brendan Fraser copánky a střílí Lukem? Paxton naproti tomu působí věrohodně a herecky nezklamal, J. D. Morgan je také výborný. Škoda. Fanoušek westernu, nebo historické věrohodnosti není zřejmě pro autory cílová skupina. A nejsem to ani já.

plakát

Yellowstone (2018) (seriál) 

Scénerie z Montany jsou úchvatné. Dokud se děj odehrává na ranči, je to pěkné na koukání. První dvě série nabídly dobře vystavěný děj, smysluplné zápletky a dostatek napětí. Toť pozitiva. Důvod, proč na ranči dělají cowboys bez bab, je jasný. Je nepochopitelné, proč by mezi sebe najednou tato chlapácká komunita přijala nějaké "kolegyně". S nástupem ženských postav do třetí série, se příjemná podívaná mění na nelogickou změť zbytečných dialogů a afektovaných blábolů. V dalším průběhu seriálu nám neustále přibývá takřka stejných postav. Na ranč se podíváme na 5 minut za epizodu, to ostatní už není ani ke koukání. Nebýt Costnera, vzdal bych to během 3. série. Jen kvůli jeho charismatu to se zaťatými zuby a přetáčením zbytečných scén dokoukám,

plakát

The Kid (2019) 

I western o jednom z nejslavnějších desperátů lze natočit úplně nudný, bezkrevný a bez příběhu. Nebýt Ethana Hawka bylo to celé k nevydržení. Jediné, čemu se dalo za celých 100 minut uvěřit, byl zažloutlý chrup Billyho Kida.

plakát

Temný případ - Série 2 (2015) (série) 

Namlsán původní (první) sérií jsem dospěl ke zklamaní a dvojku jsem dokoukal v marné naději na nějaké zajímavé rozuzlení. Atmosféra mě tentokrát nepohltila, nepovedla se. Postavy a jejich dialogy mě nejen neoslovovaly, dokonce nudily a působily trapně, uměle, nelogicky. Tam kde první série excelovala, druhá zcela selhávala. Ačkoli Farrell a Vaugh předvádí svůj vysoký standard, sérii zachránit nedokázali.

plakát

Temný případ - Série 1 (2014) (série) 

Toto se opravdu povedlo, po letech jsem celou sérii viděl podruhé a užil jsem si ji ještě víc. Atmosféra by se dala krájet, výkony Harrelsona a McConaugheyho jsou skvělé, mimořádné. Mluví se hodně, ale dialogy nenudí, jsou skvěle napsané i zahrané. Pro fanoušky krimi to je jednoduše chuťovka.

plakát

Případ: Ponorka (2020) (seriál) 

Látka je to nepochybně silná, ovšem obsah který se podařilo autorům seriálu dát dohromady by sotva stačil na hodinu a půl filmu. Nejčastějším záběrem je pohled na zátylek Sorena Mallinga za otravného zvuku mobilu. U scény, kde telefon opět zvedne, aby volajícímu řekl, že je v garáži a zavolá za chvilku, aniž by se divák dozvěděl cokoli jiného, jsem už měl pocit, že je to ze strany autorů pokus o černý humor. Kromě neúměrné stopáže, mě iritoval nelogický postup vyšetřovatelů, jejich natvrdlost a neustále se opakující briefingy, kde nikdo nic nového neřekne. Nakonec klíčovou informaci "objeví" z vyšetřovatelů ten nejnatvrdlejší, ačkoli se jedná o fakt, který bylo opravdu jen těžko možné přehlédnout. Uf.