Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Mysteriózní
  • Sci-Fi

Recenze (81)

plakát

Fighter (2010) 

Pro mě naprosto nevýrazný výkon Wahlberga, stejně jako ve všech filmech, co hraje. A tentokrát naprosto přehraný výkon Ch. Bala, oscar nepochopím, ty jeho gestikulace, to vážně ne. To, že je člověk feťák, přece neznamená, že se musí chovat takhle vyšinutě. Bale prostě pro mě feťáka nezahrál. Jinak čekal jsem o dost zajímavější film, ty charaktery i ti herci, prostě nebavili.

plakát

Kult hákového kříže (1998) 

Až se na tohle bude někdo dívat za 200 let, řekne si, tohle je dokument z historie, kdy se lidé dělili na černé a bílé a bude mu to připadat strašně nerealistické. Obrovský opak je pravdou, film je přímo naturalistický. Skvělý Norton, nechápu, že mu tu sošku nedali. Jinak tenhle film je bohužel opravdovým "kultem" mezi neonacisty a jinou populační havětí. Speciálně scénu se zakousnutím do patníku jsem slyšel citovat nejednoho bezmozka..

plakát

Million Dollar Baby (2004) 

Obrovská touha po Oscarech čpí z tohoto filmu, ten závěr je sladký jako americká Coca-Cola, hrozně nereálný. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale pravděpodobnost takového zranění v ringu je pro mě menší než pravděpodobnost, že by do Maggie prásknul blesk a zůstala ochrnutá. Tohle vážně ne, překombinované, měli to nechat bez toho zranění. Jinak zbytek příběhu skvělý, dvě citově velmi strádající osobnosti si k sobě postupně nacházejí cestu.. Jedinou cenu bych udělil Oscar pro Hilary, fenomenální výkon. No a Danger, škoda nezmínit tohle eso, opravdu jediný boxer na světě, který nemá co nabídnout kromě statečného srdce:))

plakát

Indočína (1992) 

Opravdu krásný a dojemný příběh, ale podle mě je film špatně sestříhaný. Nebo jinak to řeknu, to, co se snažil režisér vměstnat do 150 min., by si zasloužilo min. dvojnásobek. Je to příliš zrychlené, chtělo to ještě pomalejší tempo a neskákat tak v ději. Jinak herecké výkony excelentní, hlavně Catherine a Vincent..

plakát

Čtyři svatby a jeden pohřeb (1994) 

Oslava anglického humoru, tohle já můžu donekonečna. Spousta skvělých scén, nejvíc mě baví, jak Grant kamarádovi "omylem" sdělí, že ho jeho manželka podvádí:)) a potom u té druhé svatby, kdy sedí s bývalými přítelkyněmi u stolu, to jsem se málem já válel smíchy pod stolem. Rowan Atkinson jako blekotající kněz, to je taky jízda.. A co teprve "duckface".. No a kdyby se Andie zachtělo dalšího zářezu na pažbě, tak se dobrovolně hlásím, sice budu až číslo 35 nebo kolik, ale to neva..

plakát

Wrestler (2008) 

Nazval bych to dokumentem o wrestlingu. Na podiu to vypadá atraktivně, ale co je za tím, je jeden velký hnus. Předem domluvené průběhy zápasů, simulované údery, anabolika, které si nevědoucí neználci z řad wrestlerů berou. Už to bohužel není o sportu, prostě hloupá show pro hloupý národ.. Velmi mě potěšila Marisa Tomei, tu já můžu na všechny způsoby a Mickey byl velmi přesvědčivý ve své roli, možná to bude tím, že už si sám v životě něčím prošel..

plakát

Osvícení (1980) 

"Wendy, I'm home!!" Jsou lidé, kteří otevírají dveře klíčem a potom ti, kteří je otevírají sekerou a Jack očividně patří k těm druhým.. Četl jsem nejdřív Kingovu předlohu, takže mě film ne-úplně naplnil, ta přeměna Jacka je ve filmu příliš rychlá, ale pořád je to jasných 5 hvězd.. A Kubrickova režie je velmi velmi zneklidňující, až hororová. Prostě one and only..

plakát

Piano (1993) 

Oscar pro Holly naprosto bez diskuzí, ale stejně tak měl být ještě jeden za režii a hudbu. Dechberoucí záležitost po všech stránkách, takhle atmosférický film nepamatuju.

plakát

Seznamte se, Joe Black (1998) 

Můj velice oblíbený film. Originální romantika, skvělý scénář a Brad je tady opravdu opravdu vynikající, nemrkající smrtka:))))

plakát

Já, robot (2004) 

Cože! Hollywoodský popcorňák s takhle hlubokýma myšlenkama, no tak to mi ho teda vyndej... Ale je to dáno hlavně tou knižní předlohou.