Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (850)

plakát

Godzilla vs. Kong (2021) 

Kong (102 m) od posledního filmu řádně povyrostl, ale jinak to nešlo, protože by proti Godzille (120 m) něměl nejmenší šanci. Souboje mezi monstry jsou fajn a destrukce Hong Kongu vypadá efektivně. Je docela škoda, že se nebere v úvahu hmotnost monster, protože Konga by určitě nebylo možné přepravit letecky. Lidé jsou ve filmu opět zbyteční a slouží pouze jako dějová výplň před další akcí.

plakát

Take Back (2021) 

Film je zajímavý snad jen tím, že Gillian White (Zara Rollins) dostane v akčních scénách více prostoru než její manžel Michael Jai White (Brian). Mickey Rourke (Patrick) tady vypadá opravdu hrozně a je si v obličeji podobný čím dál méně.

plakát

Hamla faraún (2019) 

Yahya Pharaoh (Amr Saad) dává dohromady tým s tím, že půjdou vyzvednout zakopané peníze v hodnotě 10 milionů dolarů. Ve skutečnosti mu jde o to, aby zachránil svého syna z rukou Franka (Hafþór Júlíus Björnsson), který ve svém táboře vězní i další děti... O nějakých hereckých výkonech v tomhle snímku nemůže být řeč, protože tu absolutně schází. Bývalý profesionální boxer Mike Tyson (Rick) se tentokrát moc nevytáhl, protože má na svém kontě lepší filmové zářezy jako Pařba ve Vegas (2009) a Ip Man 3 (2015). Profesionální egyptský kulturista Mamdouh Elssbiay se objeví ve dvou scénách, ale fanoušci si ho moc neužijí, protože se jedná o nemluvené cameo. Sledovat tento skvost bez anglických titulků byla docela výzva, protože Mike Tyson i Hafþór Júlíus Björnsson příšerně huhlají. Tento film lze doporučit ke zhlédnutí pouze na vlastní nebezpečí.

plakát

Kosmický hřích (2021) 

Film by se měl jmenovat Kosmický odpad, protože jediným hříchem bylo zhlédnutí tohoto veledíla. Jakákoliv epizoda ze seriálu Hvězdná brána (1997-2007) nabídne mnohem víc.

plakát

Kosmická odysea Maxe Clouda (2020) 

Max Cloud (2020) je nízkorozpočtová variace filmu Jumanji (1995). Je tady však podstatný rozdíl, protože chybí kvalitní příběh, herci a humor. Vše mohla zachránit akce, ale ta má jednoduchou soubojovou choreografii. Jediný zajímavý soupeř, kterému Adkins (Max Cloud) čelí, je Martyn Ford (Musculor), ale ten se na scéně bohužel pouze mihne. Jejich souboj limitují videoherní pravidla a proto se nakonec nejedná o něco mimořádného. Adkins vzal tuhle roli snad jen proto, že se natáčelo v Anglii.

plakát

Zong shi ye wen (2019) 

Film Ip Man: Kung Fu Master (2019) je příběhový slepenec, který si scény půjčuje odjinud. Ip Man bojuje proti gangu Sekerníků - Kung Fu Hustle (2004). Ip Man se na chvíli objeví v černé masce - Legend of the Fist: The Return of Chen Zhen (2010). Nechybí souboj v dešti a Ip Man v bílém klobouku - The Grandmaster (2013). Ip Man prohlubuje své znalosti Wing Chun pod vlivem vína. Ip Man bojuje proti japonskému šampiónovi - Ip Man (2008). Za čestnou zmínku stojí vydařená akční scéna, kde Ip Man (Dennis To) ozbrojený bambusovou tyčí čelí mnohapočetné přesile. Největším mínusem filmu je nefunkční příběh. A možná bude i hůř, protože v Číně měl již premiéru snímek Young Ip Man: Crisis Time (2020).

plakát

Avantgarda (2020) 

Soukromá bezpečnostní agentura Vanguard v jejímž čele stojí Tang (Jackie Chan), musí z Omarova zajetí zachránit svého člena a dceru bohatého čínského obchodníka... Jackie Chan se sice v úvodních titulcích objeví na prvním místě, ale je pouze jednou z hlavních postav. Jackie nechce svoje skalní fanoušky zklamat a ve třech akčních scénách něco málo předvede. Náročnější scény tak musí obstarat omladina, která si nevede vůbec zle. Záběry s digitálním lvem Charliem měly různou kvalitu a nejhůře to vypadalo při pohybu. Při finální automobilové honičce bylo občas patrné nepřirozené zrychlení a nevypadalo to dobře. Film není po akční stránce úplně špatný a největší slabinou je samotný příběh. HODNOCENÍ 40%

plakát

Dark - Season 3 (2020) (série) 

Předchozí dvě série nastavily laťku opravdu hodně vysoko a potřetí za sebou se ji nepodařilo překonat. Třetí řada seriálu ostudu rozhodně nedělá a stále se jedná o nadprůměrnou podívanou s uspokojivým zakončením. O nové postavy a další časové linie tu není nouze, ale opravdu reálně hrozí, že se nepozorný divák může v ději ztratit. Herecké obsazení nemá obdoby, protože často bylo nutné obsadit jednu roli třemi herci různého věku a casting odvedl mimořádně dobrou práci.

plakát

30 for 30 - Be Water (2020) (epizoda) 

Režisér Bao Nguyen to má velmi težké, protože Bruce Lee byl dopodrobna rozebrán v mnoha dokumentech a najít něco nového je nadlidský úkol pro kohokoliv. Chuck Norris je zmíněn velmi krátce (klip z filmu The Way of the Dragon) a je docela škoda, že nedostal nějaký prostor, aby řekl pár slov, protože pozorný divák si ho na několika civilních fotografiích s Brucem určitě všimne. Je nezpochybnitelné, že Bruce Lee mnoho lidí inspiroval, inspiruje a bude inspirovat.

plakát

Old Shatterhand (1964) 

Mírová smlouva s Apači se má podepsat za měsíc, ale kapitán Bradley (Guy Madison), Dixon (Rik Battaglia) a jeho banda se tomu snaží zabránit za každou cenu, protože touží po půdě. Vinnetou (Pierre Brice) postrádá několik můžů a jakmile mu bílý bratr podá nezvratný důkaz, vydává se do nepřátelského tábora Komančů, aby soubojem s náčelníkem Velkým medvědem spor urovnal. Old Shatterhand (Lex Barker) začíná vše pomalu rozplétat, ale ani on se nevyhne chybám... Rik Battaglia hraje opět záporáka, ale moc toho nepředvede, protože dostal malý prostor. Gojko Mitić si v malé roli zahrál apačského bojovníka. V závěrečném útoku na vojenskou pevnost byla vidět poctivě odvedená kaskadérská práce, protože to nevypadalo vůbec špatně.