Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (291)

plakát

Pouta (2009) 

Vztek tě nezadusí! Ondřej Malý je ďábel. Takový herecký koncert se u nás jen tak nevidí. Samozřejmě mu sekundují všichni ostatní, ale jeho duševně narušený estébák je na charakterový Olymp napsaný i zahraný. Celkově se u nás takový typ vyprávění nevidí a je na naše poměry hodně originální, takže u mě to Špaček jednozačně vyhrál. Bomba! "Ty máš jinou? - Ne, ale moc bych chtěl."

plakát

Občanský průkaz (2010) 

Pelíšky jsou někde jinde, ale tenhle o deset let mladší brácha v tom taky umí chodit. Občanský průkaz v člověku vyvolá jak usměv na tváři, tak znechucení tehdejší dobou. Sice v menší míře než Pelíšky, ale pořád se to počítá. Je to celé o hloupých soudruzích, revoltě a snech. Trojanovi se to prostě povedlo všechno krásně seskládat. Herci výborní v čele s okouzlujícím seknutým Martinem Myšičkou. "Polib nám prdel, Daníku!"

plakát

Biutiful (2010) 

Bomba! Něco tak depresivního jsem už dlouho neviděl. Řežie bezchybná, nutí se člověka dívat na Uxbalovo utrpení, které počas celého filmu nepřestává eskalovat. Jednoduše vizuální chuťovka s perfektním Bardemem, který si tu nominaci na plešouna zasloužil. Celkově toho chtěl AGI pojmout hodně moc, proto ta dlouhá stopáž. V zásadě se mu to taky podařilo. Takový pohled na Barcelonu, možná na Španělsko, možná taky na celou Evropu z temnější strany. Hodně moc silné čtyři! Bravo!

plakát

Rango (2011) 

Na Ranga jsem se asi strašně moc těšil. Zas tak moc mě nezklamal, ale opravdu jsem očekával pecku jako hrom. Letos už jsem prostě viděl lepší animáky (Despicable Me, Tangled, Megamind). Rangovi schází jenom kousek! Animace je perfektní, Depp to taky zvládl na jedničku, ale chybí tomu víc zapamatovatelnějších momentů. Mně se do paměti vryl jenom Nighy jako "rattlesnake Jake", víc nic. Pořád mi to ale vyšlo na slabší čtyři. "Stay in school, eat your veggies, and burn all the books that ain't Shakespeare."

plakát

Archer (2009) (seriál) 

Děsně nekorektní a děsně vtipné! Archer je korunovaný vůl se slabostí pro luxusní prostituky, alkohol, svoji ex Lanu a ještě k tomu trpí maminkovským komplexem. Do party k němu přidejme jeho šéfku a matku zároveň, šíleného vědce Kriegera, věčně šikanovaného sluhu Woodhouse, sekretářku se zvláštními sexuálními choutkami a další vymazlené postavičky. Bomba! "Tacktleneck!" S01 - 100%, S02 - 100%

plakát

Obhájce (2011) 

Hodně dobré tři! Pořád tomu ale něco chybí. Nedávno jsem s Mattem viděl "Time to Kill" a bylo to mnohem lepší. Chybí tomu trošku svižnější nebo atraktivnější závěr nebo luxusněji zahraný záporák. Phillipe to podle mě moc nezvládl a celé to vlastně táhne seběvědomý Matt a W.H. Macy se svým wtf účesem. Jinak je vidět, že předloha musí být kvalitní, bohužel se to mohlo obejít bez klasických scén, které jme viděli už tolikrát: Haller s dcerou na fotbale, Haller předává spící dceru svojí ex, Haller fornikuje se svoji ex a následně to chtějí tajit před dcerou. Za tohle by se ve mě krve nedořezal. Raději vystřihnout a udělat z toho 90 min! "I said the hospital, not the morgue."

plakát

Srážka s mimozemšťanem (2011) 

Fugitive, celebrity, slacker, joker, alien. Pegga s Frostem mám rád. Když se k ním ještě přidá tenhle nejskutečně pohodový emzák, tak nemůžu hodnotit jinak. Upřímná, pohodová a příjemná geek roadmovie, která nic neláme přes koleno. Prostě pohodička. "It's pretty strong shit. I get it from the military. I think this is the stuff that killed Dylan."

plakát

Banksy: Exit Through the Gift Shop (2010) 

The world's first Street Art disaster movie. Není to o Banksym! Je to o Guettovi! Bansky to jenom natočil. S jakým záměrem, to asi není nikomu jasné. Guetty mi bylo ze začátku docela líto, protože orpavdu je takový prosťáček a nepatří mezi nejbystřejší. Bohužel/Bohudík se dostal až k Banksymu a náhodou se stal jedním z nejznámějších žijících umělců, jímž se stal jenom díky "hajpu' způsobeném jedním Banksyho emailem. Tenhle dokument toho v sobě má opravdu hodně. Je to pocta street artu, definice pojmu "hype", ukázka lidské hlouposti a dost možná Banksyho osobní pomsta. Doporučuju všema deseti. "I think the joke is on... I don't know who the joke's on - really. I don't even know if there is a joke."

plakát

Kapka krve (2008) 

Střed osudů je tady napasován na detektivku a hodně povedeně. Nic moc originálního nepřináší, ale má to dvě věci, které ho drží takhle vysoko. Klasicky asijsky vmyazelný look a perfektního Cheunga, který si to jako jednooký killer nehorázně dává. Čisté čtyři.

plakát

Opravdová kuráž (2010) 

Punishment comes one way or another. Coeni nezklamali. I když zde vůbec nejde, kromě parádní režie vidět jejich klasický rukopis, tak se člověk náramně baví. Kuráž není vůbec srandovní, až na některé momenty (zubař, indiáni) a už vůbec není napínavá. Je to jenom zatraceně ukecaný oldschoolový western, kde se hraje podle starých pravidel, a který má skvěle trefené ústřední tři postavy. Samozřejmě vládne SKVĚLÝ vágus Cogburn, ale ani zarputilá Mattie a trošku parodický Damonův ranger nezůstavají pozadu. Coeni ukázali novou tvář a vyšlo jim to. Po McCarthym další skvělá adaptace. Jen škoda trošku nevyužitého Brolina. "Them men wanted a decent burial, they should have got themselves killed in summer."