Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (127)

plakát

Od soumraku do úsvitu (1996) 

"All right, pussy, pussy, pussy! Come on in pussy lovers! Here at the Titty Twister we're slashing pussy in half! Give us an offer on our vast selection of pussy, this is a pussy blow out! All right, we got white pussy, black pussy, Spanish pussy, yellow pussy, we got hot pussy, cold pussy, we got wet pussy, we got smelly pussy, we got hairy pussy, bloody pussy, we got snappin' pussy, we got silk pussy, velvet pussy, Naugahyde pussy, we even got horse pussy, dog pussy, chicken pussy! Come on, you want pussy, come on in, pussy lovers! If we don't got it, you don't want it! Come on in, pussy lovers! Attention pussy shoppers! Take advantage of our penny pussy sale! If you buy one piece of pussy at the regular price, you get another piece of pussy of equal or lesser value for only a penny! Try and beat pussy for a penny! If you can find cheaper pussy anywhere else, fuck it!" Něco mi říká, že předchozí citace je lepší než jakýkoliv komentář. Zkrátka Rodroguez/Tarantino nejhrubšího zrna. Kdyby se celý film nesl v duchu první půlky, měl bych Od Soumraku do úsvitu snad ještě radši než Planetu terror. Bohužel vyvražďovačky nemám rád, i když se to stále snaží zachránit geniální hlášky. Takhle se nakonec musím uchýlit ke 4*.

plakát

Jak vycvičit draka 2 (2014) 

"Good dragons under the control of bad people do bad things." Jak vycvičit draka trpí klasickým prokletím dvojky. Už nejde třetinu stopáže představovat charaktery a svět, ale musí se přijít se zajímavým příběhem. To se bohužel vůbec nepovedlo, příběh je lineární, v některých momentech nedává moc smysl a nepřináší jak v jedničce hezké poselství na závěr. Je to celkem škoda, vezmeme-li v potaz, že v jeden moment jsem si začal říkat, že pokud se vydají s příběhem jedním konkrétním směrem, začnou si hrát s zajímavou myšlenkou a dojde i na poselství nakonec. To se bohužel nestalo. Na druhou stranu velkým tahounem je opět vynikající animace, zvláště pak mimika hlavního draka je pastva pro oči. Zkrátka sledování jsem si užil, ale jednička to prostě není.

plakát

Thor: Ragnarok (2017) 

"What are you, Thor, god of hammers?" Ragnarok je pro mě definitivní potvrzení, že už je na mě superhrdinských filmů prostě moc. Paradoxní na tom je, že Ragnarok je dokonce dost jiný než ostatní Marvel filmy, kdy je postaven spíše na sebeparodování a a pomyslném pomrkávání na diváka, který nejrůznější narážky zachytí a baví ho. Kdybych viděl před 2 roky, nebál bych se tvrdit, že možná sáhnu k 5* hodnocení, nicméně scény, o kterých vím, že bych se u nich dobře zasmál, mě míjely a já tak po shlédnutí cítil zase jenom "meh" pocit, který se v poslední době dostavuje u každého sledování Marvel filmu. Možná jsem jen sledoval ve špatný den.

plakát

Hai to gensó no Grimgar (2016) (seriál) 

"I'm a man who makes precise choices about time, place, and people. Pleople call me Master of Choices. I'm gonna be the King of the Choices!" Začal bych tím, že rozhodně nemá smysl Grimgar sledovat. Ne protože by nedosahoval patřičných kvalit, ale protože je prostě jen 12 dílů a za celý seriál se tak nic nestane. Takže pokud chcete poté naskočit na mangu, smysl tu vidím, jinak ne. Nyní již k samotnému seriálu, který je, musím říct, milým překvapením. Příběh sleduje skupinku vedenou klerikem Manatem a je vyprávěn z pohledu zloděje Haruhiry, přičemž sledujeme jejich postupné dostávání se ze spodiny světa až k trochu menší spodině světa. Nic světoborného, ale samotné postavy jsou největším tahounem a asi jediným důvodem, proč píši tento komentář. I na tak krátkém časovém úseku mě dokázali přimět k tomu, abych se o ně upřímně zajímal a chtěl vidět víc. Protože jsou prostě dobře napsané a jejich sny, pohnutky a rozhodnutí dávají smysl. Kéž by to umělo každé anime. Animace je sice skromná, ale krásná a statické snímky fungují podobně dobře, jako třeba v Berserkrovi, kdy jeden snímek vydá za celou akci. Animaci podtrhuje příjemná hudba a činí tak z Grimgaru celkem dobře koukatelnou záležitost. Kdyby nebylo dílů 12, ale třeba aspoň 50 a příběh se tak mohl aspoň někam dostat, hodnotil bych asi vyšší známkou.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) odpad!

"Impressive. Everything in this movie was wrong." Po prvním shlédnutí a rozležení v hlavě v šalině dávám 1 hvězdičku a fakt nevím za co. Naprosté plivnutí do tváře fanouškovi Star Wars, kde se autoři rozhodli, že Piráti z Karibiku přece nesou dostatek peněz, tak uděláme něco podobného. Ve své podstatě by to ani nebyl špatný film, ale jsem toho názoru, že když člověk pracuje s nějakou značkou, tak by měl do jisté míry udržovat to, co na značce mají lidi tak rádi. Nový SW místo toho vymýšlí nový věci, který jsou v SW prostředí úplná blbost, ale jsou strašně cool. Staví příběh vlastně na ničem, když se značná část stopáže dá smrsknout na jeden rozhovor, kde si dvě postavy vysvětlí, proč dělaj to, co dělají. Snaží se budovat vážné scény, které ale zadupává do země vtípek každých 5 min. Zkrátka já se hrozně divím, jak tenhle hnus může mít tolik % a tentokrát ani nemám pocit, že bych chápal proč se to lidem líbí, jako například v případě Mad Maxe, kde jsem aspoň trochu tušil. Doufám, že po druhém shlédnutí prozřu nebo alespoň prozřou všichni ostatní.

plakát

Šingeki no kjodžin - Season 2 (2017) (série) 

"The only thing we're allowed to do... is believe that we won't regret the choice we made." Za mě zklamání, a to hlavně z toho důvodu, že se vlastně nic moc nestalo. Kdyby nám těchto 12 dílů naservírovali rok po vydání první série, asi bych neřekl vůbec nic, ale takto opravdu netuším, do kdy chcou seriál ukončit. S touto rychlostí posouvání děje, tak možná za 20 let... Každopádně jinak je to ve skrze stejné jak jednička. Všichni křičí svoje názory, sem tam to proložíme nějakým stylovým útokem na titána a tak dokola a dokola. Stále stojí za shlédnutí, ale bože kéž by se děj někam hejbal.

plakát

Avatar: Legenda o Aangovi (2005) (seriál) 

"Leaves from the vine Falling so slow Like fragile tiny shells Drifting in the foam." Nikdy jsem nečekal, že to konečně řeknu. Anime, který je opravdu vtipný. Cože? Nemožné. Avatar je postaven na velmi jednoduchém a zcela upřímně ne zas tak moc zajímavém příběhu, ale na druhou stranu nabízí zajímavé postavy, propracovaný svět a jak už jsem jednou zmínil vynikající dětinsky geniální humor. Autoři si rádi hrají s očekáváním, parodují sami sebe a dělají si srandu ze stereotypů a během toho pomaloučku polehoučku posouvají děj dopředu. Zkrátka a dobře, všem doporučuji, já jsem se ten týden, během kterého jsem shlédl všechny epizody, bavil královsky.

plakát

Warcraft: První střet (2016) 

"A new warrior for the Horde!" *Tututu tůů* Jo, jo. Po prvních deseti minutách jsem spadl do té správné Warcraft nálady, kdy jsem věřil, že uvidím nejlepší fantasy od Pána prstenů ...a pak přišel zbytek filmu. Co film zvládá naprosto bezvadně je stylizace. Orci jsou naprosto skvěle zpracovaní a hlavně mají ten správný orcký hlas. Lítá se do fly postu ve Stormwindu a lidská armáda má správně obrovský brnění. Kouzla jsou božská (polymorf musel přijít) a "fel magic" jakbysmet. Dokonce i nutný murloc se nám objeví. Zkrátka a dobře strašně hezky se na to dívá a strašně krásně to funguje, než přijdou na scénu lidi a jejich evidentně nutná konverzace. Ústřední trio prostě nefunguje. Baví se o věcech, který nikoho nezajímají, odlehčují situaci, kdy to absolutně nedává smysl. Lothar je od třetiny filmu namaskovanej jak uplakánek a člověk, co hrál Khadgara neumí hrát. Nebo umí hrát a jeho postava je hrozně napsaná. Chápu, že na příběh Warcraftové jedničky se moc nic vymyslet nedá, ale o to jsem ani nežádal, jen by to chtělo míň zbytečných keců a víc warcraft loru orientovaných věcí. Ještě jedna malá poznámka, Medivh mi ale vůbec ale vůbec nesedl. Asi jen výběr herce. Zkrátka a dobře, nedá se tomu upřít, že je to Warcraft. Nedá se tomu upřít, že je to jeden z mála dobrých filmů podle her. Nedá se tomu ani upřít, že je to prostě jen strašně super. Já ale asi čekal trochu víc a skvělost nebo nedej bože dokonalost to fakt ještě není. Snad tu trilogii vážně natočí.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

"We did what we had to do. He was buried right." I když to nebyl bezchybný zážitek, v který jsem tak trochu doufal, mě Revenant opravdu uchvátil a jsem rád, že jsem vydržel a na snímek si i přes všechny útrapy zašel do kina. Nemohu si pomoct, ale během sledování mě okamžitě napadla spojitost s Gladiátorem. Tedy pokud nahradíme přejížděním dlaní po španělských pláních nádhernou zimní přírodou. Gladius puškou a načesaného Maxima prahnoucího po pomstě poněkud méně načesaným Glassem těž prahnoucím po pomstě. Největší podobnost bych viděl v pomalém tempu a zdánlivě přehnané stopáži, která je ovšem i vlivem přerušování v podobě parádní akce tak akorát. Když už mluvíme o akci, tak kamera je naprostá špica, zvláště pak úvodních 30 min mě utvrdila v názoru, že dlouhé nepřerušované scény a pohyblivá kamera jsou budoucností akčních filmů. Tedy pokud se zvládne choreografie. Hudba byla skvěle neteatrální a skromná a správně doplňovala dlouhé pasáže přírody a vytvářela tak pocit osamocení hlavního hrdiny kdesi v divočině. Co jinak? Leo skvělý, i když musím říct, že budu trochu smutný, jestli dostane Oscara za roli, která je nejvíc bijící do očí. Aby se nám pak nestalo, že každý, kdo bude chtít Oscara bude muset zahrát nějakou roli, která je buď mentálně či fyzicky postižená ...nebo hodně trpí. Tím samozřejmě nijak nesnižuji Leonardův koncert. Ještě mimochodem Hardy opět bezchybný až člověk přemýšlí, jestli se náhodou nenarodil, jen aby dokonale hrál tenhle typ postav. Zkrátka a dobře, já byl spokojen. A to velmi, neb je občas krásné vidět film, který nemusí mít nějaký velmi složitý příběh plný zápletek, ale je "jen" velmi skvěle odveden.