Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (6 927)

plakát

Souboj s rodinou (2019) 

Životopisný film? OK, může být. Sportovní? Při troše představivosti možná. Rodinný? Počty slov jako penis a koule, nebo i mr*ka mi připadá, že do této oblasti asi moc nezapadá. Komedie? Are u kidding me? Jako kde? Kdy? Tak 4x za film se člověk lehce pousměje. Nejvíce jsem se však za břicho popadal, když sportovně nadaná žába, co od 13 let dělá profi wrestling je fyzicky zadupána při tréninku modelkou, rostleskávačkou a tanečnicí. Patrně je cílovka nějaké naprosto nemyslící publikum. Díky, ale už nikdy opakovat toto nebudu.

plakát

96 hodin (2008) 

Liam Neeson mě neskutečně překvapil. Abych řekl pravdu, nikdy jsem ho extra nevyhledával, nikdy mě nezaujal. Ale v 96 hodin si to vše sedlo jak zadek na hrnec. Je tam akce, je to srozumitelné, vše do sebe zapadá, žádná omáčka okolo, má to spád, nuda nehrozí. Takhle si představuji akční thriller.

plakát

V utajení (2017) 

Na rovinu, je to jednohubka. Ale je to kvalitní jednohubka. Za mě osobně tak 3,5 hvězdy. Nemám moc rád onu hlavní hrdinku, co by herečku, ale to může mít ostatní jinak. Je skoro až srandovní, jak scénáristé vmáčkli do filmi islamisty, kteří světe div se, vlastně chtějí zabránit terorismu. Ještě chybí gender otázka a je to kompletní. Srandovní také je, jak šéfka britské tajné služby jede přímo do akce, krytá třemi ajťáky. Film má 98 minut, ale reálně příběhově toho bylo tak na minut 65. Příběh je totiž zbytečně komplikovaný. Jak jsem ale říkal na začátku, jedná se o kvalitní jednohubku, opakovat však nebudu.

plakát

Pěkně blbě (2017) 

Film je absolutně o ničem. Jako jednohubka, když venku lije a vy se chcete něco dozvědět o Pákistánu, tak možná. Ale jestli je tohle komedie, tak já jsem Brad Pitt a můj otec Kim-Čong-Un. Vtipného tam nebylo snad vůbec nic. Kumail ještě docela sympaťák, ale hlavní ženská role bez špetky charismatu po celou dobu filmu. Příběh téměř nula.

plakát

Memento (2000) 

Rada: Nedívejte se na to, pokud nemáte rádi Guye Pierce. Film působí jako nízkorozpočtový, nalákat jsem se nechal vysokým hodnocením. Spíše bych film viděl jako něco pro fandy filmových festivalů. Je to zmatené, neustálé přeskakování v ději na začátek příběhu mi přišlo značně otravné. Uznávám, že námět je originální, ale dle mého by to šlo natočit lépe. V některých pasážích film u jsem se (a klidně se k tomu přiznám) naprosto ztrácel.

plakát

6 underground: Tajné operace (2019) odpad!

Hlavní postavy nesympatické, ale těžko uvěřitelný i hlavní padouch kdysi na blízkém východě, který je obklopen jen samými bělochy bodyguardy... příběh natahován úplně zbytečně a vlastně celý neskutečně zamotaný, že z toho začnete zívat. Abych se u akčního filmu tak nudil, to se dlouho nestalo.

plakát

Projekt Power (2020) 

Dávám tomu tři hvězdy za originální námět, dávám tomu tři hvězdy za to, že se na to dalo koukat, mělo to spád. Scénář ale chabý, dvojice hlavních "hrdinů" hodně nesourodá a nešlo jim to.

plakát

Čtyři z tanku a pes (1966) (seriál) 

Kdo by neznal tuto socialistickou seriálovou zábavu. Respekt ke všem, kteří to tehdy natočili. Umím si představit, jak to muselo působit v nabídce tehdejšího tv programu. Palec nahoru.

plakát

My iz buduščego 2 (2010) 

Tak dalo se na to koukat, ne že ne, i když herci moc sympatičtí nejsou. Ale námět i provedení stále slušné.

plakát

Malabimba (1979) 

Horor a pornografický? Ty kráso, já tam tedy neviděl ani jedno. Pár erotických, ale hodně málo odvážných scén tam bylo, ale proboha, kdo to tam řadí...