Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Poslední recenze (5)

plakát

Pouta války (2004) 

Na válečný film ze země, kde je národním sportem Starcraft, jsem zpočátku nahlížel s velkou nedůvěrou. Začátek a idylické doby míru mě v mém přesvědčení zezačátku utvrdily. Očekával jsem akorát spoustu prázdných plků, pár rádobybojových scén, kopec filozofie a zas nějakou otravnou propagandu. Po vlakové scéně to ve mně začalo lehce hlodat a následně byly veškeré mé obavy rozptýleny výbuchem prvního granátu. Pak už jsem jen zůstal zaražený v sedačce se zatajeným dechem. Ten film je naprostá PECKA, protože je v něm úplně všechno, co tam chci mít. Bojové scény mě vysloveně pohltily - zejména pak akční kamera, výbuchy, poletující hlína smísená s krví, realistické záběry (místy hodně, nic pro slabší povahy), zvuk (M1 Garand dokonce nezní jako flusbrok - mé srdce střelce a hráče Call of Duty zaplesalo). Charaktery postav jsou přesvědčivé. Světe div se, docela jsem pobral i tu mírně patetickou stránku - v celkovém kontextu celého díla mi vůbec nevadila, naopak posloužila k dokreslení příběhu. Rovněž bych tvůrcům rád poděkoval za nestrannost, když ukázali i to svinstvo, které se dělo na jihu civilistům. Víc takových filmů, prosím pěkně.

plakát

Na život a na smrt (2013) 

Zezačátku poměrně nudná a především notně patetická pohádka o čtveřici správných amerických hochů, kteří se vydali na výlet do hor reprezentovat ty jediné správné emerické hodnoty. Bojové scény celkem v pořádku, reálné. Z tenisek mě však vystřelila vitalita US Boys po opakovaných zásazích Kalašnikovem (dost pochybuju o tom, že by s takovou dávkou olova v těle někdo dokázal běhat po lese jak splašenej jelen). Stejně tak jejich schopnost bleskové regenerace po stometrových pádech ze skály a nárazech páteří do stromu či hlavou do skály. To mají Amíci vojáky z Asgardu nebo co? Ok, beru - průměrný Amík bude mezi dvojím žvejkáním popcornu řvát blahem, jak se to šíření osvěty a demokracie daři. Zážitek z filmu celkem zachránila závěrečná část. Kdyby v takovém duchu začali, mohlo by to být lepší než za tři hvězdy. Akcím typu Black Hawk Down a Saving Private Ryan (i přes notnou dávku patosu) či Band of Brothers nesahá ani po kotníky, o mnou nedávnou zhlédnutých Poutech Války radši ani nemluvě.

plakát

Veterán (2012) 

Danny Trejo ano, toho můžu. Bohužel byl jediný, komu se vůbec dalo něco věřit. Asi i proto, jak vypadá. Ostatní herci mi přišli toporní, místy až směšní - nejvíc asi hlavní záporák (myšleno Panther). Sorry, spíš než zloduch působil jako legrační figurka z nějaké parodie, včetně toho stupidního jména. Celý děj je takový nijaký, vleče se to. Na nudné odpoledne stačilo, ale dalo se z toho dostat i víc. Takhle zůstaneme jen u dvou hvězd za ospalé béčko, které bude TV Nova nepochybně vysílat jako premiéru megafilmu, inzerovanou snad i v hlavních lžích dne.

Poslední hodnocení (276)

Američtí bohové (2017) (seriál)

14.03.2022

Lucifer (2016) (seriál)

21.03.2016

Hrdinové války (2007)

04.03.2014

Stíhači Red Tails (2012)

04.03.2014

Red 2 (2013)

27.02.2014

Muž se zlatou zbraní (1974)

09.02.2014

Tenkrát na východě (2000)

09.02.2014

Žít a nechat zemřít (1973)

09.02.2014

Chobotnička (1983)

09.02.2014

Reklama