Reklama

Reklama

Muž se zlatou zbraní

  • Velká Británie The Man with the Golden Gun (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeho střela nikdy nemine cíl. Teď má na mušce Jamese Bonda. James Bond, nejlepší tajný agent Jejího Veličenstva, se ve své nové misi musí vydat na Daleký východ. Kdosi totiž poslal britské tajné službě zlatou kulku s Bondový číslem 007. Jediným, kdo ve světovém podsvětí zlaté projektily používá, je nájemný vrah Francisco Scaramanga, který si za každou zabitou oběť účtuje milion dolarů. Přes výrobce zlatého náboje se Bond dostane k čínskému průmyslovému magnátovi Hai Fatovi. Ten si totiž u Scaramangy objednal vraždu významného fyzika Gibsona, který u něj dosud pracoval na vývoji laserového děla s názvem Solex. Sám Hai Fat však brzy zahyne Scaramangovou rukou. Zabiják převezme jeho impérium a chystá se smrtící Solex využít pro své vlastní cíle. Jediný, kdo mu v tom může zabránit, je James Bond... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (371)

mcb 

všechny recenze uživatele

Vcelku unylá a zaměnitelná bondovka. Příklon k vážnějšímu příběhu ironickému Mooreovi moc nesluší, hlavně když se ho Hamilton snaží prokládat přepálenými komediálními scénami (seržant Pepper, závěrečný souboj na lodi) a uvádí na scénu komického Nick-Nacka. Být to jen archetypální souboj Bonda se Scaramangou, šlo by z toho vytěžit mnohem víc. Takhle tady opět zbývá jen pár solidních akčních scén a krásná, byť trochu naivní, bondgirl. Na zbytek jsem už pár minut po zhlédnutí zapomněl. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bond č. 9 - Z literárního hrdiny je dávno filmový tahák. Smělé činy, dravý špión, osudové ženy. Muže se zlatou zbraní doprovázely problémy s lokacemi, a to kvůli politickým a vojenským situacím v několika původně plánovaných zemích. Exotiky je nakonec dost, stejně jako poměrně odvážných scén. Celkově ale tenhle díl nenabízí moc pyrotechniky, obecně je akce méně dynamická nebo nápaditá (snad jen slavný spirální trik s autem a chybějícím mostem přes řeku). Scénář je rovněž bez výraznějších příměsí. Nechybí otravný šerif Pepper, toho času slušný rasista. Mnohé pak musí zachránit charismatický záporák Christopher Lee. A tam, kde to celé začalo, tam to i nenápaditě vyvrcholí. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Poslední část filmu se mi líbila snad ze všeho nejvíc. Počínala honičkou, pokračujíc převtělením auta v letadlo, následná pronásledovačka hydroplánem k překrásným ostrovům, končíc geniální sluneční továrnou a úprkem z ní. Na jednu stranu pobavily studentky karate, kterak zvládly zmydlit dva tucty chlapů a na druhé straně se člověk kochal krásnými asijskými scenériemi. Koho mohli tvůrci vynechat byl až neuvěřitelně protivný, tlustý, uřvaný a sebestředný turista s plnou pusou čehosi. Jestli to mělo působit jako odlehčující kulturní vložka s dávkou humoru, tak to se tedy skutečně nepovedlo a minulo se účinkem. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tenhle film působí tak trochu jako naschvál všem fandům agenta 007. Jakoby tvůrci vzali už tak slabý příběh a začali ho torpédovat tím nejblbějším co je napadne. Třeba střelnice ala zábavní park je debilní nápad už sám o sobě a aby toho nebylo dost tak ji postavili z rekvizit, které snad ukradli ze skladiště původního Star Treku. Skok auta přes řeku je doprovázen něčím, co by mohlo aspirovat na nejhorší zvukový efekt všech dob. Zasazení akčních scén do příběhu také řádně skřípe. Scéna s karate školou je do filmu vetknuta opravdu násilně. Dokonce i na úkor logiky. Policista a jeho dvě neteře Bonda nějak najdou, pak mu pomůžou, aby mu ujeli. Proč mu ujeli? No přece proto, aby se do filmu nějak vlezla akce s lodičkama. Alespoň, že Moore zde není tak slizký jako jindy a také má charismatického soupeře. Jinak mi ale přijde, že vznik tohoto filmu poznamenaly, v tom špatném smyslu slova, drogy. Je to totiž úplně mimo. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Proti Bondovi nestrojí tentokrát armáda zloduchů, která chce zničit svět, ale jeden jediný zabiják gentleman s pomocníkem, který mu nesahá ani do pasu, dost fanoušků tento film zatracuje, já ale tuhle změnu vítám. Díky postavě šerifa Peppera, který se objevil už v předchozím díle, se i dobře zasmějete. Mimochodem Povolení zabíjet a Zítřek nikdy neumírá jsou mnohem horší. ()

Galerie (152)

Zajímavosti (35)

  • Natáčelo se v Thajsku, Hongkongu, Číně a Anglii. Točilo se od 18. dubna do 23. srpna 1974. (M.B)
  • Proto, aby se kaskadér Laurence Williard při natáčení slavné scény "rotace na řece" cítil bezpečně, byl mimo záběr postaven jeřáb, aby mohli auto i s hercem vytáhnout, kdyby auto náhodou spadlo do řeky. Dále čekali dva potápěči na dně řeky. (DominikV)
  • Scénu, kde auto preletí ponad rieku, nenatáčal kaskadér. Ten musel tesne pred natáčaním tejto scény odcestovať, tak ho nahradil mechanik, ktorý túto scénu natočil na prvý krát. Chcel to natočiť znova, ale štáb mu to už nechcel povoliť. (tomas.dendis)

Související novinky

Christopher Lee 1922 - 2015

Christopher Lee 1922 - 2015

11.06.2015

Kdekdo si možná myslel, že tu s námi Christopher Lee bude věčně, ale tahle přání se bohužel nevyplní. Britská herecká legenda totiž zemřela v neděli 7. června v londýnské nemocnici Chelsea and… (více)

Reklama

Reklama