Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krátkometrážní

Recenze (666)

plakát

Megamysl (2010) 

Určitě jeden z lepších animáků . Dostala jsem na něj tip, jinak bych se na to vůbec nekoukala, přeci jen nejsem ten animákový fanda. Ale vydržela jsem se koukat až do konce bez toho aniž bych byla zhnusená, nebo unuděná, nebo tak něco, což se mi často u animáků stává. Film má spád, velmi rychlý spád až mi to v začátku dělalo malinko problém a říkala jsem si, jestli už na to nejsem moc stará a jak to ty děti všechno stihnou pochytit asi o dost rychleji :D Dalo by se namítnout, že to je předvídatelné, ale přeci jen je to pohádka, tak jsem to brala s trochou rezervy. Písničky byly fajn :) a překvapil mě zkousnutelný dabing, to už je co říci když to říkám já, věřte mi :D Jednou mi to stačilo, ale vidět se to rozhodně dalo.

plakát

Natural Selection (2016) odpad!

Samotný námět příběhu, jeho kostra, nebo něco v tom smyslu se mi líbila. Líbily se mi i postavy, škoda, že nebyly více rozvedené do hloubky a že jejich charakteristika byla založená na několika pár rysech. Jestli to ale dává smysl, tak se mi líbilo jaké "typy" postav byly zamíchané dohromady a myslím, že by to mohl být hodně zajímavý film. Líbil se mi herecký výkon Ryana Munzerta (Indrid a jeho postava vůbec) a to i přes to, že všechny dialogy byly jako pěst na oko, ohrané, umělé, klišé. Zbytek herců nic moc. Scénář byl trošku podivný, někdy vlekoucí se, někdy takový trochu hektický, přeskakující bez nějakého významu odněkud někam (alespoň mi to tak přišlo). Nevím jak se to tvůrcům povedlo, ale stejně to mělo chladnou, ponurou atmosféru- možná kamerou, nevím nevím, jak se jim to podařilo, že to na první pohled nevypadalo tak zle, jaké to nakonec bylo. Škoda promrhaného námětu i když už tu určitě bylo spousta filmů s podobnou tematikou, mohlo to být myslím povedené, nebo minimálně koukatelné drama.

plakát

Skoro jako láska (2013) 

"Citlivě nesentimentální a poeticky realistický.." (obsah) ...eeeeh co ? Příběh je takový jak z poučky pro dospívající "takhle to nedělejte", postavy jsou charakterizované celkem stereotypicky mi přišlo a člověk se o nich moc nedozví. Co se mi líbilo, byla kamera a atmosféra snímku, jen mi to někdy připadalo jako "škoda" u takového filmu. Vlastně od začátku asi víte co se stane a pak čekáte až se to stane a jak se to stane. Svým způsobem se vlastně v příběhu jen opakuje dokola několik scén s menšími obměnami- pláž- cumlání Lailiny kamarádky (pardon už jsem zapomněla jméno) a jejího frajera-toužebné pohledy k jejímu vysněnému- cesta autem/mhd-nějaká melancholická scéna ....a znova...

plakát

Indignation (2016) 

Jsem z toho trošku rozpačitá. Určitě to je silný příběh, se spoustou myšlenek , zajímavých postav a se skvělým obsazením. Moc jsem ale nepochopila scénář. Film mi přišel hodně nasekaný na jednotlivé scény, které byly někdy hodně hodně dlouhé, více jako divadelní hra než jako film a plné dlouhých dialogů. Možná by nebylo na škodu si před shlédnutím přečíst knihu, aby měl člověk trochu více souvislostí.

plakát

Daleko od hlučícího davu (2015) 

Nebylo to špatné, jen takové "populárně natočené" aby to mělo značný úspěch a člověka to dojalo. Mě to tedy moc nedojalo. Carey Mulligan byla sice dobrá (jako vždy mimochodem :)) ale ta její postava už tak dobrá nebyla, spíš mě její vývoj doháněl k zuřivosti, než že by ve mě budil nějaké sympatie, nebo pochopení. No a pak už to je vlastně jako romantická pohádka s trochou nadsázky. Moc se mi líbilo prostředí, trochu mi vadilo na můj vkus zvláštní pojetí času, kdy člověk vlastně ani nevěděl, co trvalo jak dlouho a kolik času zrovna uběhlo mezi nějakými scénami. Nevadilo by mi více dialogů, více propracované postavy a trochu více souvislostí v některých částech dějové linky. SPOILER třeba mezi tím, co Bathsheba potká Franka a co si ho vezme, uběhne asi 5 minut, nikdo neřeší jestli o jejich vztahu ví Gabriel a Boldwood, ti dva se k tomu nijak nevyjadřují....Vůbec postava Boldwooda by mohla mít podle mě větší prostor. Na druhou stranu myslím, že s ohledem ke scénáři byli herci dobří. Na závěr chci jen říci, že romantické filmy, nejsou zrovna můj šálek čaje, na tohle se aspoň dalo dívat se zachování zdravého rozumu (snad) . Za mě to jsou slabé tři hvězdičky. ----"I'm not going to tell stories just to please you. You can be sure of that." (Gabriel Oak) ----

plakát

Od písně k písni (2017) 

Svým vlastním způsobem celkem poetický film se spoustou detailních záběrů s místy točenými ruční kamerou a s pěknými scenériemi. i přes to obsazení mi to ale nějak nesedlo. Nevím proč, možná mi unikla nějaká pointa sdělení, něco, o co vlastně ve filmu šlo, protože to jsem tam postrádala.

plakát

Pouto (2017) 

Koncept příběhu mi přišel zajímavý, ale to je asi tak všechno. Možná jen nejsem v cílové divácké skupině a kdyby mi bylo o deset let méně, tak se asi na všechno budu dívat jinak. Určitě by to mohl být povedený film, ale zpracování tématu pokulhává. Film se hrozně moc vleče, a většinu doby se nic neděje,v tom smyslu, že se děj nikam neposouvá. Rozhodně by to mohlo být povedený krátkometrážní film, ale na tu hodinu a půl tam jednoduše nebylo dost obsahu. Přestože se vlastně jedná o film založený na osobnostech postav a na jejich psychickém prožívání, tak se toho člověk o postavách moc nedozví. Jsou charakterizovány pár znaky a rysy, všechno by určitě bylo působivější, kdyby měl divák šanci postavy více poznat- a to alespoň ty hlavní i když by mě třeba i zajímalo hodně postav vedlejších, které se ve filmu všechny jen tak nějak objeví a člověk o nich ví jen tu jednu věc- tedy jaký mají vztah k postavám hlavním.Škoda.

plakát

Lady Macbeth (2016) 

Syrový film bez hudby a efektů, prostředí bez kudrlinek a postavy bez přikrášlování nebo nějaké typizace. Všechno působí stroze, chladně a opravdově. A přestože se film odehrává víceméně jen na "pár místech" tak to rozhodně není nuda a nepůsobí to lacině, naopak. A scény, kde se zdánlivě "neděje nic" jsou možná nakonec ty nejvíce říkající a nejvíce názorné, člověka jakoby to přeneslo blíž k postavě Katherine, skvěle to vystihuje tu samotu prázdnotu a strnulost, kterou musí v tom strohém domě zažívat. Jen ta její "proměna", nebo vývoj, chcete-li byla trochu těžkopádná, z ničeho nic. Celý film plyne poměrně pozvolna a pak se najednou cosi zlomí, a vše se děje hodně rychle, bez toho aniž by člověk viděl nějakou postupnou proměnu postav, alespoň mi to tak přišlo. A ještě musím dodat, že myslím, že se povedlo obsazení. Pro mě to jsou slabší 4 hvězdičky.

plakát

Tři generace (2015) 

Téma, které tenhle snímek řeší je podle mě hodně silné a ne zas tak často zpracovávané a proto jsem se na film hodně těšila. Teď jsem z toho tak nějak celkově spíš lehce rozpačitá. Líbila se mi kamera a záběry několika scén (papír na zadním sedadle auta, jízda na skateu) záběry na detaily, nebo ruční kamera, což dělalo pro mě ten film takovým syrovějším, autentičnějším. Problém nastává tak nějak ve chvíli, kdy se tvůrci snažili do filmu nacpat všechno, všechno možné i nemožné (s trochou nadsázky) co může být za možné sexuální orientace a řekněme typy mezilidských vztahů- tedy spíše přístupy ke vztahům. Je to totiž trochu moc. Většina postav mi přijde opravdu na zabití a film se čím dál tím víc vleče a vleče. Elle byla ale skvělá! Za mě to je někde mezi dvěma a třemi hvězdičkami.

plakát

Kdo přežije - Worlds Apart (2015) (série) 

Tak tohle byla po delší době hodně hodně povedená série. Myslím že se tu sešlo hodně velmi rozdílných lidí. A i to asi byl záměr, když jde konec konců o Worlds apart sérii :D Skvěle se tu ukázalo, jací různí lidi jsou. Jasně, že v těch podmínkách to udělá ze všech vlastností a osobních rysů extrém a jasně, že by se lidi chovali jinak, kdyby to byl Hotel Paradise, nebo podobná zvrácenost, ale stejně myslím, že to prostě ukáže jaký kdo doopravdy je. Místy se mi z těch zvěrstev co se tam děly až dělalo lehce nevolno, na druhou stranu tam nebyli zas lidi jen nízkých mravů a pochybného vychování a to člověku vždycky udělá radost, jakkoli by někdo mohl říci, že to je samozřejmost- tahle série ukazuje, že bohužel není. Vítěz je jedním z těch lidí co si to podle mě zasloužili úplně nejvíc za všechny série, co jsem doteď viděla, ještě že to tak dopadlo.