Reklama

Reklama

Tři generace

  • USA 3 Generations (více)
Trailer 3

V každé etapě našeho života bojujeme s tím, abychom byli sami sebou. Své o tom ví Ray (Elle Fanning), teenager z New Yorku, který prochází změnou pohlaví. Jeho matka Maggie (Naomi Watts) je svobodná a sama se hledá. Teď ale potřebuje najít Rayova biologického otce, který musí podepsat souhlas k jeho změně. Třígenerační rodinu doplňuje Rayova netradiční babička Dolly (Susan Sarandon), která neví, jestli být víc zoufalá z rozhodnutí svého vnuka nebo z životní nerozhodnosti vlastní dcery. Všichni tři se tak musí poprat se svými zažitými způsoby, přijmout změny a začít fungovat jako rodina. (Fénix Distribution)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (42)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Po mnoha stránkách je About Ray (ignorujte český distribuční název, který vůbec neodpovídá tématu, o kterém film je) hodně dobrý film, ale sráží ho v mých očích dost necitlivý střih. Často je v nějakém filmu vidět, že střihač prostě neměl materiál a nic jiného mu nezbývalo. U About Ray jsem měl ale pocit, že střihu chybí cit, smysl pro rytmus a tempo. Scény, které by tak měl divák patrně poklidně prožít, byly často nepříjemně překotné. Celý temporytmus filmu pak prostě drhne a né zcela odpovídá tomu, jaké emoce se na plátně odehrávají. Elle Fanning jinak předvádí zajímavý výkon a určitě táhne dojem z celého filmu vzhůru. 6/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale snímek "Tři generace" je pro mě koncertem tří skvělý hereček tří generací, kdy jsou to ony, kdo zde funguje skutečně skvěle. Téma není vůbec špatné, ale nakonec nevede k ničemu překvapivému, co by mělo diváka skutečně zaujmout do konce. Za herecké mistrovství paráda, za děj samotný spíše zklamání. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno téma mě vůbec nelákalo a tak trochu jsem šel do toho s tím, že to bude do určité míry tendenční agitka poplatná dnešní šílené době. A to teda sakra byla. Nicméně herecké obsazení mě přesvědčilo a tak jsem tomu dal šanci. A to byla chyba. Elle Fanning na pěst, Susan Sarandon těžký průměr a Naomi Watts se sice snažila, ale ani ona mě moc nepřesvědčila. K tomu ještě film nefungoval ani po dramatické stránce a už vůbec ne po komediální. Možná je to dané i mojí zaujatostí pro podobné záležitosti, každopádně víc jak 10% vypotit nedokážu. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem, že se setkám s dalším filmem ve stylu Děcka jsou v pohodě, ale Tři generace nefungují. Všechny tři vrstvy nesourodých problémů vtěsnané do pouhých 90 minut jsou námětem minimálně na seriál. Jistě, nevyrovnané ženy, lesbické ženy, trans muži a ostatní nežijí ve vzduchoprázdnu, ale zobrazované je jen ledabyle načrtnuté. Stereotypy jsou utužené, ale protože to má skvělé obsazení, tak se bude pohoršovat jen málokdo. Jedeme dál. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Tak silný příběh by si zcela jistě zasloužil poutavější filmové zpracování. Spoustu zneklidňujících témat tvůrci jen lehce nakousli a dál už se jimi moc nezabývali. Co mi ovšem vadilo asi nejvíc, byla skutečnost, že se na mě nepřenesly žádné hlubší emoce hlavních postav. Když vezmu v úvahu hvězdné herecké obsazení, určitě to není dobrá vizitka pro nikoho z nich. (55%) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Elle Fanning kvůli roli Ray nemusela obětovat své dlouhé vlasy. Její sestřih je ve skutečnosti jen paruka. (ČSFD)

Reklama

Reklama