Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Horor

Recenze (2 050)

plakát

Kate (2021) 

Po všech stránkách zcela zapomenutelná akční podívaná, která zaujme pouze několika skvěle nasnímanými sekvencemi a atraktivními lokacemi Tokia. Bohužel ale nedostaneme žádnou další přidanou hodnotu, pročež tyto dva atributy ani zdaleka nestačí ani na alespoň průměrnou podívanou. Ve finále tedy dostaneme snímek, na který si za pár měsíců vzpomene vážně jen málokdo. A to je vzhledem k sympaticky se snažící Mary Elizabeth Winstead vážně velká škoda. Tak snad příště! (Netflix) „Death is the time for beginnings.

plakát

Zlomové okamžiky: 11. září a válka proti terorismu (2021) (seriál) 

Mrazivá minisérie plná autentických záběrů, rozborů a výpovědí očitých svědků či přeživších, která Vás krok za krokem provede teroristickými útoky na WTC ze dne 11.9.2001, dne, kdy se celé lidstvo ocitlo ve zcela jiném a nepřátelském světě. (Netflix)

plakát

Zelený rytíř (2021) 

Audiovizuální skvost se silným artovým podhoubím, který zaujme zejména neobvyklou dekonstrukcí rytířského mýtu a epickými exteriéry, u nichž máte chuť si snímek The Green Knight pozastavit a jen se kochat úžasnými výhledy. Tak asi nějak takto lze v pár slovech popsat nejnovější počin známého studia A24, jež se vyjma těchto atributů chlubí i precizní kamerou, hutným soundtrackem a skvělými hereckými výkony. Se všemi těmito ingrediencemi jsem si podivnou cestu sira Gawaina za poznáním sebe sama a nalezením významu slova čest užíval s opravdu velkým zájmem. Pokud tedy hledáte extrémně neobvyklý snímek se silnou artovou příchutí, vězte, že jste ho právě našli. Skvělá práce! „Well done, my brave knight. Now, off with your head!”

plakát

Stillwater (2021) 

Hutné komorní drama s plíživou atmosférou, které místo uspěchaného děje sází na pomalé budování atmosféry ve dvou příběhových obloucích. Tak asi nějak takto lze v několika slovech popsat snímek režiséra Toma McCarhyho Stillwater, který se vyjma těchto atributů může opřít i o spolehlivé herecké výkony (excelentní Matt Damon) či o neotřelý přístup k látce. Ve finále tedy dostaneme nekompromisně vyladěný snímek o síle lásky a morálních dilemat, který ve Vás svým pojetím bude rezonovat ještě hodně dlouho. Tohle se zkrátka vážně moc povedlo. Skvělá práce! „Life is brutal.”

plakát

Reminiscence (2021) 

Vizuálně podmanivý snímek s neotřelou premisou, který ale trpí na neúměrnou stopáž a na to, že v záplavě dalších podobně laděných snímků vlastně nijak markantně nevyčnívá. Režisérka Lisa Joy se zde sice může opřít o skvělé herecké výkony v podání spolehlivého Hugha Jackmana a krásné Rebeccy Ferguson, nicméně její styl vyprávění jenom lehce klouže po povrchu a nejde až na dřeň ke skutečným emocím. Ve finále tedy bohužel dostaneme velmi prostinký a snadno zaměnitelný snímek, který by v jiných a schopnějších rukou vypadal určitě daleko lépe. Škoda. „All endings are sad. Especially if the story was happy.”

plakát

Smrt ve tmě 2 (2021) 

Byť toto pokračování ani zdaleka nedosahuje takových kvalit jako první díl, tak i přesto je zde nabíledni poznamenat, že  Don't Breathe 2 nabídne nenáročnou atmosférickou podívanou s několika velkolepými hororovými momenty. Jako ponurá jednohubka na volný večer tedy tento snímek funguje v rámci svých možností opravdu vydařeně, takže touto volbou určitě chybu neuděláte. Dobrá práce!

plakát

Papírový dům: Fenomén (2020) 

Dokument standardního střihu plný rozhovorů s herci, tvůrci a náhledů do natáčení několika stěžejních scén. Jakožto fanoušek seriálu jsem ale zkrátka očekával něco navíc, něco, co by tento “Fenomén” povzneslo nad ostatní dokumenty z jiných natáčení. Škoda. (Netflix)

plakát

Papírový dům (Netflix verze) (2017) (seriál) 

Precizně vysoustružený seriálový klenot ze Španělska, který Vás od první vteřiny vtáhne přímo doprostřed dění a už nepustí. Tak asi nějak takto lze velmi stručně popsat seriál La casa de papel, který mimoto zaujme také vrstevnatým komplexním scénářem, barvitými charaktery (Nairobi, Denver, Helsinki) či třeba úderným ikonickým soundtrackem. Tvůrci ze všech těchto ingrediencí vytváří chytrý a neuvěřitelně vtahující seriálový koktejl, u něhož budete po většinu času v němém úžasu nad propracovaným plánem loupeže v režii geniálního Profesora. Celý seriál je navíc koncipován tak, že si po skončení dílu zkrátka MUSÍTE pustit díl další, takže se mi mnohdy stalo, že jsem začal sledovat po obědě a končil až ve čtyři ráno. Ale nelituji, jelikož La casa de papel je na seriálovém poli neotřelým a dominantním hráčem, kterému byste měli věnovat svou pozornost. Vážně za to totiž stojí. Výborná práce! (Netflix) „Bella Ciao!”

plakát

Otec (2020) 

Anthony Hopkins předvádí herecký koncert ve snímku, v němž jeho postavu pomalu ale jistě sžírá postupující demence. Režisér Florian Zeller se zde vyjma hereckých výkonů může opřít o vrstevnatý a propracovaný scénář, který si s myslí Anthonyho a s námi pohrává, takže si nikdo nemůže být jistý, zda to, co se právě odehrává na scéně je skutečné. Ve finále tedy dostaneme nekompromisní a syrově pojatou sondu do rozpadající se mysli stárnoucího člověka, jejímž aktérem se jednoho dne může stát kdokoliv z nás. The Father je zkrátka delikátní filmový zážitek, který mohu jen a jen doporučit! „I feel as if I'm losing my all leaves...

plakát

Sherlock Holmes: Hra stínů (2011) 

Oproti prvnímu dílu z roku 2009 je zejména u scénáře citelný kvalitativní ústup vzad, nicméně Guy Ritchie tento aspekt v rámci svých možností vyvažuje skvělou akcí, tvůrčími nápady, děsivou zápornou postavou a fantastickou vizuální stránkou. Skvělá práce! (Viděno v kině CineStar Jihlava) „Competent, but predictable.”