Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (858)

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

Předvídatelný scénář, hlavní herec jak vytažený z prdele a celkově béčkový výzer, že člověk ani nechce dát víc jak 3 hvězdičky. Jenže minálně měl ten film parádní atmošku díky Dominicu Cooperovi a Rufus-i-ovi Sewell-u-ovi-prostě jemu. Navíc jde silně poznat rukopis Timura Bekmambetova, který sice (co se týče scénáře a podání knihy) naprosto zesral sérii Noční Hlídky, avšak vyhrát s trikovou stránkou si opravdu umí. A tak to dopadlo, že na mě trikově jakýsi Vampire Abraham zapůsobil daleko víc, než třeba nějací Evendžeři...2 dny Ultrona. Kteří, ač za mylijardy, působili naprosto genericky a nudně. Místní akční scény jsem si fakt užíval a například souboj ve stádu běžících koní by zasloužil sám o sobě tak 5 hvězd za zpracování. .......... Akorát teda ten Falcon mi tam dost neseděl, ale to jen proto, že jsem viděl dřív Winter Soldiera než tohle.

plakát

Absurdistán (2006) odpad!

Strašná žumpa pro debilní deseti až patnáctileté.

plakát

A dost! (2012) (pořad) 

Baví mě místní zaprdění Češi, kteří tento užitečný pořad kritizují pro uvolněnější a odlehčenější přístup a dokonce pro vizáž Tuny. Co chcete? Ať tam sedí za stolem v obleku a s pravítkem v prdeli, tabulí grafů za sebou a vše odříkává jak ve zprávách? Vzpamatujte se a vystrčte hlavy z řití. Tohle není přenos z parlamentu nebo za komančů. A určitá úroveň bulvárnosti daným tématům jen prospívá. Samozřejmě, ono těžko člověk bude třeba všechny éčka a složení nosit v hlavě a v obchodě uvažovat nad detailním rozborem složení, ale je dobré mít alespoň nějaké povědomí na co si dát bacha a co člověk například jí nebo kupuje. A jak vidím, tak Čechům právě to stravování dělá problém a osvětu by dost potřebovali! Stačí se podívat co člověk potkává na českých chodnících.

plakát

Aeon Flux (2005) 

Zajímavý pokus udělat nové Equilibrium. Tvůrce se k tomu navíc inspiroval i Ostrovem, Matrixem a kdovíčím dalším. Bohužel to ale moc dobře nezvládl, předpokládám, že scénář nikdo ani nepsal, scénárista jeden den slyšel jaký příběh má dát dokupy a druhý den po ranním vykakání vstal, otočil se, v míse mezi svým ještě teplým výměškem našel jeden z čistějších kusů použitého papíru a díky nedávné mykotické intoxikaci mu vzory na něm dávaly smysl. Stačilo pouze přepsat na solidnější papír a třetí den z toho byl scénář na akční trikový trhák. Ono ani režisérka se ale nabídce čerstvě nasbíraných scénáristových hub nebránila a s radostí ochutnala, načež následovala hromadná ochutnávka pro celý štáb aby všichni měli tu stejnou vizi. Scénárista a režisérka se ovšem moc dělit nechtěli a tak se po krátkém ochutnávání spolu stáhli někam dozadu do kouta a celý zbytek sežrali sami. A tak divme se jim...odolejte takové smaženici při dlouhých hodinách strávených natáčením a řvaním na halucinující štáb. Ale vraťme se k filmu....Aeon Flux je céčkové sci-fi plné levných efektů, kamerově a režijně nezvládnutých akčních scén (narovinu....co akční scéna to chaos), nelogických pitomostí, neuvažujících postav a WTF momentů. Příběh samotný ale zase tak špatný není (pouze špatně vyšel ze střev onoho intoxikovaného scénáristy) takže za námět dávám jednu hvězdičku a druhou hvězdičku za perfektní Charlize Theron, která je pro mě vcelku nový objev a zatím mě svým herectvím mile překvapuje.

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Ačkoliv se naprosto liší od předlohy (která by ale působila v současnosti velmi toporně hlavně kvůli technologiím) jedná se o skvělý film přizpůsobený moderní době a Ludlumovi určitě vzdává velký hold. Navíc jde o přelomový snímek, který určil moderní styl akčních filmů minimálně na celou další dekádu.

plakát

Agent Carter (2015) (seriál) 

It's shit. Nuff said! Lady skautík v plné polní. Po druhé sérii oficiálně uznávám, že Carterová je už po pár minutách napřesdržku.

plakát

Agent WC 40 (1996) 

Od dětství, kdy to bylo nonstop na Nově a pak nahrané na VHSce to znám nazpaměť a jako dítě jsem to žral. Po shlédnutí v současnosti musím uznat, že bez nějakého přihlédnutí k nostalgii je to prostě sračka. Nielsen je sice super, ale i jeho pitvoření je někdy přehnané. Jinak celý film je typická "amerika". 10 po sobě střílených nevtipných primitivních vtípků na jeden celkem dobrý a přehnané parodování ad absurdum. Simple nation...simple movies. Ach zlatý britský humor.

plakát

Alita: Bojový Anděl (2019) 

Další nesmyslná romance pro teenagery plná kůl věcí, kůl gest, odhodlaných postojů, činů, výrazů a kůl lidí. Ale budiž, až na pár naivně debilních částí to bylo docela koukatelné a akce byla zpracovaná dost solidně. Nejlepší na tom byla samozřejmě digitální Rosa Salazar, která ač CGI tak uvěřitelná a živá. Velmi lehce nadprůměrný teen-action romanťák s naprosto tragicky useknutým koncem, který úplně zabije jakékoliv napětí a očekávání. Být na tom v kině tak si to zaslouží reklamaci za nedokončený film. Pochybuju, že někdy udělají pokračování. Na to je ten film moc zapomenutelný.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Možná se tady s částí osazenstva neshodnu, ale Raimi dostal na prdel. Vše co jsem chtěl říct směrem k jedničce už za mě v podstatě trefně napsal Verbal. Tohle jsem absolutně nečekal, nový Spiderman mě dostal a celý film jsem se perfektně bavil. Nemalý podíl na tom mají skvěle zahrané postavy a ačkoli mi tam Garfield v trailerech vůbec neseděl tak po shlédnutí celého filmu musím jeho účast pochválit. Jako Spiderman byl naprosto perfektní. Zarazilo mě v podstatě jen pár nedostatků...zkratkovitý a rychle odbytý tréning (najednou stojí na mrakodrapu a skáče dolů bez viditelné přípravy, tady má malé plus spíše Raimi se svým zapavučinovaným pokojem), překvapivá a nevysvětlená otočka ve vztahu mezi Parkerem a šikanujícím Flashem a nakonec nepříjemně digitální zobrazení par a kouřů v akčních scénách. Tohle všechno ale v momentálním rauši po závěrečných titulcích zalézá do pozadí a v hlavě mám spíše ty skvělé věci jako zábavný nadhled, který se nese celým filmem, Parkerův smysl pro humor kdy si i v soubojích dělá z oponenta neustále srandu a přitom to nepůsobí ve filmu nemístně, perfektně zahraná hlavní postava, Emma Stone, skvělá pasáž s postřelenou nohou, Emma Stone, temná výprava, správně silné a epické chvilky, Emma Stone a její punčošky, taková jakási civilnost a hlavně velké zaměření na postavy - to je pro mě u filmů vždy velké plus....prostě film jaký si pavouk zasloužil a já se ani chvíli nenudil. I přesto, že je to v podstatě romantický film. Takže jak je v poslední době zvykem tak další skvělý a zábavný komixák. Já snad začnu číst komixy od Marvelu s takovou...no prostě za 5! Jo a to.... Emma Stone!

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

SPOILERY. Po úvaze musím říct, že druhý díl je spíš zklamání. Po natěšení spoustou trailerů a klipů na megaakční superfilm s minimálně třemi záporáky přichází tvrdé vystřízlivění. Film při své šílené stopáži ukáže akci jen minimálně a většinu filmu tvoří řešení minulosti a vztahu mezi Gwen a Peterem. Ne, že by Gwen nestála za koukání, ale už by to chtělo jakýs takýs posun a změnu. Co celému filmu drtivě vévodí je akční scéna na Times Square s Electrem. Atmosféra, kterou tady režisér vytvořil za naprosto bombózního doprovodu Zimmerova elektronického soundtracku si sama za sebe zaslouží 5*. Bohužel tohle je jedna věc. Zbytek akcí je sice pěkný na pohled, ale je to spíš jak koukat na zběsilou videohru nebo klip. Takové honění nad CGI ze kterého jasně vyplývá cílová skupina diváků kolem puberty. A z oněch lákadel na více zloduchů...Electro je super, ale spíš je tam k politování jako člověk než pro strach jako správný záporák, Goblin se ukáže asi na 5 minut a to jen proto aby zabil Gwen (uznávám, hodně dobrá a silná scéna) a Rhino působí spíše jako dvouminutový špatný vtip před závěrečnými titulky. Logické a fyzikální blbosti odpustím, přece jenom je to komixák pro puberťáky. Ovšem někdy jsem měl pocit, že snad v pár scénách vykrádá Twilight (stalker Spidey, Peter na hřbitově během 4 ročních období). Takže kolem a kolem...ačkoliv se tam nic neděje, ubíhá to rychle, kouká se na to dobře a Electrův hudební podkres je jeden z nejlepších filmových soundtracků co jsem za poslední roky slyšel. Bohužel film samoztný je ale celkem o ničem a působí spíše jako předehra pro Sinister Six. Klidně by se po Rhinově scéně mohlo objevit TO BE CONTINUED... a celé by to dávalo daleko větší smysl. Se slzavým usmrknutím 3 hvězdičky.