Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (113)

plakát

Dagon (2001) 

Ia Ia Cthulhu, Ia Ia Dagon! Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn.

plakát

Cujo, vzteklý pes (1983) 

Horory podle Kinga se většinou moc nepovedou, film prostě nedokáže vykreslit tu správnou atmosféru a bez ní to za nic nestojí.

plakát

Kronika mutantů (2008) 

Čtyři hvězdičky jsou za steampunk. Ten se moc často ve filmech nevidí. Jinak film za moc nestojí. Akce je chaotická a tmavá, vůbec není jasné kdo je kdo. Ale ono na tom zas tolik nezáleží. Prostě banda drsných vojáků, se steampunkovým vybavením a s meči, se žene za nějakým nejasným úkolem, proti hromadám zabijáckých mutantů.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Hromada postav, každý pletichaří proti někomu jinému. Velké rody bojující o moc, žoldáci bojující pro peníze, seveřani pro čest, Staré křivdy, nové křivdy, slíbená manželství, královo parchanti, armáda barbarů za oceánem, neschopný král, potomci draků, zlovlci, staré lásky, boj o moc, manipulátoři v pozadí, královský spratek a tajemný nepřítel na Zdí. A ještě mnohem víc. Slint slint, co víc si přát. Jen škoda, že nebyly peníze na velké bitvy. A moje nejoblíbenější postava? Tyrion Lannister!

plakát

Strážci - Watchmen (2009) 

Za Director's cut (3 a půl hodiny, i s Tales of Black Frighter) dávám 5*

plakát

Garth Marenghi: Nemocnice na kraji světa (2004) (seriál) 

Scháním jakékoliv kniky Gatha Marenghiho. Musí být naptosto super, když se podle nich natočil takový super seriál. Nicméně jeho knihy nejsou k sehnání a to ani ve Velké Británii. Asi jsou pořád vyprodané...

plakát

Babylon 5 (1993) (seriál) 

1. série 3* 2. série 4* 3. série 4* 4. série 2,5* 5. série 1* Možná nemá nejlepší efekty, ale je to jeden z mála seriálů, kde jsem se dokázal skvěle ponořit do příběhu. Rozhodně to není akční serál, jde především o postavy a jejich charaktery a o tom, jak se vyvíjí. Nejlepší postavy jsou G'Kar a Londo a jejich konflikty a posléze i přátelství a nevyhnutelný konec. V seriálu je několik dějových linií. Vorloni vs. Stíny, Narni vs. Centauři a nejlepší Babylon 5 vs. stále více totalitní Země. Jen to měli utnout po třetí sérii, protože pak je to jen natahovaná kaše.

plakát

Transformers (2007) 

OK, takže v kině 5*, ale když jsem to viděl v televizi...

plakát

Slídil (2007) 

Tohle je film, který může pokazit průměrný dabing. Vidět to v originále, asi by to bylo za 4*.

plakát

Hitler kaput! (2008) 

U tohodle jsem se válel smíchy. A na rozdíl od Amerických komedií, tento film neobsahoval nechutné fekální vtipy. Jen mi tam trochu vadilo nadměrné "vybavení" hlavní hrdinky, díky němuž musela mít obrovské problémy s rovnováhou při sebemenším pohybu (a při scéně s padáním do postele si musela vyrazit zuby :).