Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Dokumentární

Recenze (1 101)

plakát

Sněhurka a kouzelní trpaslíci (2019) (TV film) 

Mám ráda pohádky a každé vánoce se mi povede mou sbírku o nějakou novou obohatit. Tato letošní mě moc nepotěšila. V nové německo-české pohádce převažuje chladný přístup německých tvůrců. Česká dobrosrdečnost, humor a vtip zde nedostal prostor, příběh je dosti ponurý. Taky našich herců je tam potenku a snaha o moderní příběh se projevila jen v účesu s dredy u jinak nepříliš zajímavého prince.

plakát

Maminčin zámek (1990) 

Působivý idylický film, navazující na snímek Tatínkova sláva. Jeho příběh není kompaktní, tvoří jej řada epizod. Je lidský, optimistický a dějově o něco dramatičtější než jeho první část.

plakát

Tatínkova sláva (1990) 

Poetický film s jednoduchým příběhem natočený v kouzelné krajině francouzského venkova s úspornou výpravou. Není to snímek, který vynikne na velkém plátně, je vhodnější pro intimní sledování doma na televizní obrazovce, kde si ho divák v soukromí spíše užije ke vzpomínání na dětství.

plakát

Philomena (2013) 

Zajímavý a dojemný příběh. Přesto, že podobné téma popisující skutečný osud svobodných matek bylo již mnohokrát filmově ztvárněno, toto zpracování mělo pro mne punc originality. Příběh netlačil na pilu a rozvíjel se pozvolna a citlivě. Člověk neznalý poměrů a ovlivněný křesťanskou morálkou a ideologií dobra, je zaskočen tvrdostí a otrlostí řádových sester, od kterých by očekával především soucit, dobrotu a pomoc nešťastným mladým ženám. Nejvíc deprimující byla ta bezmocnost jakkoliv ovlivnit osud dítěte. Kromě zajímavých lokalit, v nichž se natáčelo, bych vyzdvihla hudbu i herecké výkony především Judy Dench. Začala jsem se dívat o půl jedné v noci s tím, že se dodívám až ráno, ale nešlo to, nemohla jsem se odtrhnout a skončila jsem až ve tři hodiny.

plakát

Šípková Růženka (1990) 

Klasická pohádka natočená na německý způsob bez špetky humoru a zřejmě za německé peníze. Výprava a kostýmy na slušné úrovni a fešák Burkhard taky stál za koukání.

plakát

Jak si nevzít princeznu (2021) (TV film) 

Tak jako každoročně jsem se na štědrovečerní novou pohádku těšila. Předcházela ji masivní reklama se snahou nalákat diváky, což je vždy předzvěstí propadáku. Taky že jo. Usnula jsem v křesle po dvaceti minutách, a když jsem se po půlhodině probrala, tak jsem zjistila, že jsem o nic zajímavého nepřišla. Na druhý a taky na dlouhou dobu poslední pokus jsem to zvládla. Pro mne je problémem nezajímavý příběh. Pohádka má být především o boji dobra se zlem, kde dobro vítězí. Tady obojí chybělo. Výprava, kostýmy a se zavřenýma očima i herci byli v pohodě, i když by se určitě v našem hereckém rybníčku našel vhodnější herecký zamilovaný pár. Tak zase si budu muset rok počkat, třeba to příště konečně vyjde.

plakát

Síla života (2014) 

Zvláštní zvolna plynoucí příběh, kterému nelze upřít originalitu, pojednávající o drsném životě drsných lidí v drsné krajině, který je známými i zcela neznámými herci skvěle herecky zvládnutý.

plakát

Čas smyslnosti (1995) 

Tak nějak vypadá historický velkofilm, když tvůrci nemusí šetřit. Velkorysá výprava, skvostné kostýmy, zajímavý příběh a odpovídající herecké výkony.

plakát

Princezna zakletá v čase (2020) 

Tento příběh není původní, i když je jeho námět v našich končinách v pohádce nový. Zpracování odpovídá možnostem filmové techniky současnosti, má příjemný vizuál a zajímavé herecké obsazení. Vadily mi stále se opakující stejné digitální efekty. Pohádka mi připadala taková chladná, bez emocí, chyběla ji srdečnost a přívětivost starších filmových příběhů a taky by se hodilo víc humoru, kratší stopáž a početnější komparz.