Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Fantasy

Recenze (392)

plakát

Šampióni (2023) 

Feel-good pohodová sedmička, která kvůli své stopáži občas ztrácí tempo, ale díky tomu, že hlavní hrdina je vlastně tak trochu č*rák a na žánr docela nestandardnímu konci, to vlastně úplně nevadí.

plakát

The Mandalorian - Kapitola 20: Nalezenec (2023) (epizoda) 

Ochotnické divadlo, které v některých momentech vypadá hůře než staré filmové D&D. Fakt jako. Na ten StageCraft se vys*rte! Tohle není cesta pro budoucnost vizuálně působivých projektů. To je akorát cesta pro bolest očí! Kusy flashbacků pak nabízejí jakousi zajímavost a lehký posun v linii Groga taky konečně potěší (ačkoliv provedení je ke zblití). Ale zbytek je jenom obyčejný filler, který vlastně není ani moc zábavný a baví až svou závěrečnou bizarností. Fuj!

plakát

Pornhub: Sex, prachy a internet (2023) 

Dokument, který se tak moc snaží neurazit ani jednu ze stran, až je vlastně jeho výpovědní hodnota nulová. Snaha tam je, stejně jako myšlenka a zajímavé téma. Ale natočené to je unyle a mělo se jít daleko více do hloubky. O čemž přesvědčují i komentáře některých zdejších pokrytců.

plakát

The Mandalorian - Kapitola 19: Obraceni (2023) (epizoda) 

Rozmohl se nám takový nešvar, že v seriálových Star Wars jsou nejlepší epizody ty, které nesledují hlavní linii, případně působí, že vlastně vypadly z úplně jiného seriálu. Přesně tento případ je i třetí epizoda třetí série, která dává nahlédnout do tajů Nové republiky a dělá to přesně tím intimním a zemitým stylem, kterým mne dostal Andor. V seriálu to působí trochu jako pěst na oko, ale samo o sobě to bavilo hrozně moc. Už se vykašlete na to neustálé podkuřování fanboyům a jděte touto cestou. Protože this is the way!

plakát

BANGER. (2022) 

Zapínal jsem to s lehkým odporem a vědomím, že látka, o které se ve filmu pojednává, my jde dost proti srsti. Ale sakra, tohle je světový materiál. Na český rybníček progresivní dramedy a sugestivní výlet do koutů lidské spodiny, který formální stránkou, hereckým koncertem, trefnou mladickou rétorikou a vybroušenými hláškami zdařile maskuje fakt, že je příběhový oblouk oholen vlastně až na dřeň. A na konci to člověka vlastně dost semele. Stejně jako uvědomění, že zástupcům Gen Z film může udělat spíše medvědí službu.

plakát

Nezvěstná (2023) 

Pátrání jsem si díky své přízemnosti užil více. Nicméně Nezvěstná navazuje více než dobře. Vyprávění skrze obrazovky mě stále neskutečně baví, kdy emoční stránka funguje opět na jedničku (je fakt až fascinující, co za pomoci vyhledávače a hudby je možné přenést za emoce). Případ je pak sice trochu vycucaný z prstu a má nějakou tu díru, ale filmu se daří skvěle dávkovat jednotlivé informace, díky čemuž je divák napnut až do konce. Ale teda některé editace a kejkle už jsou přeci jen moc divoké. Stejně jako ten konec.

plakát

The Last of Us (2023) (seriál) 

Nakonec hra měla daleko větší emocionální dopad. Seriál exceluje v případech, kdy se nedrží předlohy, případně ji rozšiřuje. Jakmile se pouze a jen adaptuje, má kvůli omezené stopáži menší prostor pro postavy a momenty, díky kterým k vám více přirostou. Plus se občas zcela nelogicky skáče a škrtá - dívám se na tebe osmá epizodo (a nejen tebe)! Filmařsky je to mistrovské, zahrané taky a Pascal si to dává. Ale překlad do filmového/seriálového média mohl proběhnout ještě lépe. Hlavně v druhé půlce.

plakát

The Mandalorian - Kapitola 17: Odpadlík (2023) (epizoda) 

Ne, pardon, ale tohle po Andoru působí jako chudý příbuzný z řad sobotní ranní pohádky pro děti. Fan-project s lepším CGI, který sice pravověrným fanouškům "filoni-verse" nabídne přesně co chtějí, ale mně to přijde jako málo. Na těch 35 minut to zabaví a nudou u toho nepojdete, ale je to prostě a jen papundeklová a poněkud infantilní vycpávka času bez pořádné výpravy a podle zajetého mustru. Aspoň, že ta westernová atmosféra pořád funguje.

plakát

Přežít (1991) (TV film) 

Neuvěřitelně našlapaná noirová detektivka v neskutečně cool světě plná hlášek a maximální stylovosti. Je to hrozná divočina a s atmosférou knižního Lovecrafta to reálně nemá nic společné, ale sakra, já si to užil. A v dnešní době takový osobitý snímek je třeba cenit o to víc.