Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (1 310)

plakát

Jopok manura (2001) 

Vtipná zápletka, ale ne až tak vtipný děj. Naštěstí i přes trochu krkolomně napsaný scénář je hlavní hrdinka dobře vybraná a hraje i vypadá hodně dobře. Akční scény to trochu okoření, ale je to spíš standard. Ale další díly určitě zkusím.

plakát

Good Sam (1948) 

Dobrák Sam mi přišel spíš jako Trouba Sam. Další role Garryho Coopera, kde hraje dobrosrdečného ňoumu už mi přišla dost opakovaně předvídatelná, trochu už na jedno brdo a skoro až moc. Mnohem živější a zajímavější je tu krásná Ann Sheridan, která taky obstará většinu vtipů.

plakát

Žoldnéř (1955) 

Tak kromě obsazení a exotických destinací to moc nemá čím zaujmout. Scénář je nevýrazný a nenápaditý, celá akce je dost nezajímavá, nic moc  budované napětí a nakonec i provedení je prostě slabé. Navíc romantická linka je odlfáklá, na krátké stopáži to sice tolik nevadí a atmosféru to má dobrou, ale je to dobový průměr.

plakát

Sunny (2011) 

Přiznávám, dostalo mě to holčičí retro blbnutí. Navíc mě to i celkem dojalo a korejská emocionální ždímačka zase zafungovala. A je to i střeleně vtipné, plus dobře obsazené, jak mladší, tak starší verze dívčího spolku. A nečekaně silně  mě to přimělo vzpomínat na moje dětství, holt nikdo nemládneme a nostalgie je sviňa, navíc jsem taky vyrůstal v osmdesátkách. I  když ne v Koreji, společné prvky tam jsou.  To jejich školní " Jedna za všechny, všechny za jednu " bylo nakažlivě sympatický a jejich bitky s druhou bandou navíc i vtipný. Hodně sluníčka, hodně nálady. Záviděl jsem.

plakát

Přiznej se, Fletchi (2022) 

Velmi svižné a často dost vtipné, Hammovy poznámky jsou často kousavá perla. Uhání to příjemně kupředu a v podstatě pořád se něco děje, ale ta detektivní část příběhu je dost slabá, tam to bohužel chtělo přidat. Ale jinak je to příjemné překvapení.

plakát

Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023) 

Další můj oblíbený hrdina, který byl příjemně jiný a svůj, byl právě popraven, vcucnut a rozemlet. Nálož otravného digibordelu, kdy se hrdinové ocitnou v kombinaci světů Avatara, Star Wars a Loraxe, bez humoru, překvapení a zajímavého scénáře vůbec. Líně ucourané dobrodružství kde horko těžko někomu držíte palce. Evangeline Lily vypadá v krátkém sestřihu jako chlap, MODOK je vysloveně vtip a záhada. Záporák je nečekaně srozumitelně zlej a motivovanej, ovšem závěrečná bitva s ním je prapodivně vykonstruovaná. Jo ale Owen Wilson tam vážně je, na dvě vteřiny v potitulkové scéně.

plakát

Tikkeulmoa romaenseu (2011) 

Sympatická hlavní dvojice a neotřelá zápletka, ovšem humoru trochu víc by prospělo. Navíc jsem ten záměr s cizím účtem a vůbec téma financí místy nechápal. Určitě jsem viděl lepší korejské kousky.

plakát

Plná kapsa zázraků (1961) 

Trochu natahované, přesto roztomilé a dobře režírované, Frank Capra byl prostě eso, to se nedá jinak říct. Glenn Ford je tu skvělý a brblající Peter Falk, nečekaně už v baloňáku a s doutníkem,  byl právem nominován na Oscara za vedlejší roli. Nosná historka je trochu naivní, ale atmosféru to má hodně dobrou, vtipné to taky je, škoda, že to není kratší.

plakát

Tetris (2023) 

Historii hry jsem zhruba znal, takže jsem si říkal, co na tom jde zajímavě natočit. A ono jo. Z kalhot mě to nevystřelilo, ale je to fakt kvalitní filmařina, dobře obsazená, s legendárníma hitama osmdesátek, dobře vyprávěné a prodané. Nic víc, nic míň.

plakát

Shazam! Hněv bohů (2023) 

Nejdebilnější parta superhrdinů co jsem kdy viděl. Navíc nudné, dlouhé, nevtipné, nelogické a ve výsledku ne-zá-bav-né! Navzdory tomu je to slušně obsazené, minimálně pro oko, plno hezkých holek, to musím uznat. Ale záporačka Lucy Liu byla prkenná a nezajímavá, zápletka prostě divná a super človíčkové se chovají jako pitomci, navíc jednou jejich schopnosti stačí a uletí, o pět minut později dostanou naopak nakládačku a podobně.