Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (1 136)

plakát

Krev šampiona (2016) 

Meh....další boxerský film. Jen se prostě prohodí hlavní postava, vyhrabe se další neuvěřitelný pravdivý příběh a hurá na natáčení. Osobně už jsem toho celkem přecpaný a divím se, že v tom režiséři vidí potenciál, když v podstatě ta hlavní linii je stále stejná a neměnná. Neříkám, že to byl špatný film, ale prostě podle mě tenhle žánr už nemá co nového nabídnout a své fanoušky si nejspíše najde pouze přímo u příznivců tohoto sportu.

plakát

Proč právě on? (2016) 

Neříkám, že jsem nějaký starý páprda, to vůbec ne, ale nejmladší už taky nejsem. To bude asi důvod, proč na mě většina těchto klasických amerických komedií, plných přehnaného, někdy až trapného ("fekálního") humoru už prostě neoslovuje. A tohle je přesně ten případ. Samozřejmě se tam vyskytlo pár vtipných momentů, ale u většiny scén jsem spíše kroutil hlavou. Nicméně koukatelné to bylo, ale rozhodně to není film, který bych někomu doporučoval nebo si jej pouštěl znovu.

plakát

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa (2016) 

Obecně nemám rád filmy, kde se zpívá. A ještě víc nemám rád filmy, kde se zpívá i když to není vůbec potřeba a standardní dialogy či vyprávění a posun děje jsou praktikovány právě zpěvěm. Osobně mi to hodně kazí dojem a zážitek z celého filmu. Toto je přesně ten případ. Děj moc hezký, originální, zajímavý. Příjemné postavy s krásnou animací a namluvením, ale ty songy jsou faaaakt otravný!

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Válečných filmů s dramatickou zápletkou dle skutečných událostí už mám nakoukané fakt desítky a desítky. Proto mě už jen tak něco nepřekvapí. Nejde o to, že by film nebyl kvalitní či dobře natočený, ale prostě nebyl jsem z něj nikterak uchvácený. Pomyslný palec hore dávám především za poslední cca půlhodinku - ta byla opravdu silná a naprosto mě vtáhla. Zbytek filmu je ale takový standard, který mě nijak zvlášť nezvedl ze židle.

plakát

Trollové (2016) 

Už opravdu dlouhou dobu jsem neviděl kvalitní animovaný film. Bohužel moje čekání se stále oddaluje, vzhledem k tomu, že Trolly jsem nebyl ani schopný dokoukat - to už se mi dlouho u filmu nestalo.

plakát

Robinsonův ostrov (2017) (pořad) 

A máme tu další kopírku amerického/australského pořadu, tentokráte Survivora. Byl jsem zvědavý, jak se toho český štáb zhostí, samozřejmě kvalitativně to na svého "otce" v žádném případě nemá. Čeští Robinsoni josu celkem nesympatičtí a korunku tomu nasazuje naprosto necharismatický a neznámý moderátor. Jako když opravdu nebudu mít do čeho píchnout, tak asi nějaký díl zkouknu, nicméně pro fandy této série to musí být opravdu utrpení.

plakát

Vlak do Pusanu (2016) 

Naprosto souhlasím a přidávám se ke komentáři Toma Hardyho. Přesně vystihl mé pocity z tohoto filmu.

plakát

Armstrongova lež (2013) 

Chápu, že fanouškům cyklistiky i cyklistům samotným se tento dokument asi musí hnusit (i já samotný jsem byl překvapený, co všechno se za touto kauzou skrývalo), ale jako dokument to pro mne mělo nesmírnou vypovídací hodnotu. Vše bylo přehledně vysvětleno, výborně podáno a podloženo autentickými záběry. Takže za mě z morálního pohledu samozřejmě odpad - je to fakt nechutnost, co Lance provedl, ale z filmového naprosto v pořádku.

plakát

Zázračný nos (2016) (TV film) 

Tak do třetice se to ČT1 konečně jakž takž povedlo a naservírovala nám jakous takous snesitelnou pohádku. Nejsem určitě jediný, který zde viděl souvislost s Parfémem: Příběhem vraha, ale ta mě mile potěšila. I když ono, jak se to vezme, po těch dvou exkrementech, který jsme dostali na vánoce a první svátek vánoční, mi možná pouze přijde, že tohle byla kvalitní pohádka. Nicméně dívat se na to dalo, i když ten slovenský dabing si mohli odpustit.