Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (82)

plakát

ONEMANSHOW: The Movie (2023) 

Chápu potřebu pokrýt části produkce filmu product placementem. Ale opravdu musel být tak očividný?Záběr asi na ústní vodu děsil nejvíce, ale teď k filmu, respektive přiznané variaci na české Dannyho parťáky, který troskotá primárně na deus ex machina(cích) a nedomyšlenému závěru s nedohrou v realitě. Šprťouchlata Kazmovi šli dříve dobře a i zde jsou scény, kterými dokáže pobavit, bohužel heist je moc rušen týráním nevinného důchodce, jehož minutový výstup mě zajímal víc než zbytek. Ale palec nahoru za prank na účet nejen známých herců, ale i za to, jakou událost celkově z toho dokázal vybudovat. Člověka pak i mrzí, že to v reálu vlastně nebylo domyšleno do konce. PS. nezapomeňte, že film můžete vidět jenom v kině. Teda do té doby než je na Netflixu. A házet po lidech jednodolarovky? On tu malost lidí ukázal v Českém snu Vít Klusák aspoň rovnou v dané stopáži (a líp).

plakát

Flash (2023) 

Byť dávám stranou nepřílišnou oblibu hlavního herce, tak jeho dvojrole moc chuti fandit hrdinovi nepřidala. Zvláště mladší verze pak hýří doslova protivností. Celá sekvence na Sibiři na druhou stranu ukazuje, že takhle by to šlo a je velká škoda, že slibný nástup Supergirl i s příjemným obsazením pak trestuhodně v mžiku hodí do koše. Tam, kde se film snaží být vtipný, je spíše trapný a často předpotopní digitální efekty nezachrání ani milé nápady (pomrknutí na Kevina Smitha). Opravdu jsme v roce 2023? Proč má člověk pocit, že čím více peněz film stojí, tím hůře se na něj dívá? Čest výjimkám. Každopádně zde z toho čiší průměr (a to Keaton to velmi zvedá) a závěrečné vyústění je jenom důkazem jak vážně Barry Allen ve filmu prošel sebereflexí (tedy nijak). A přitom animovaný Flashpoint Paradox ukázal už před léty, že to jde udělat o dost víc koukatelně a vlastně i ten seriálový Flash je aspoň ze začátku proti tomuto zlatý.

plakát

Rytíři spravedlnosti (2020) 

Film variující mezi černou komedií, rodinným dramatem skoro až s existencionálními otázkami a akčním filmem hrajícím si s myšlenkou neexistujících náhod. Mám k němu asi jen jednu, ale pro mě zásadní výtku - přál bych si, aby jednotlivé dílky zapadly do sebe a ne aby ambicí tvůrců bylo pouhé vysvětlení, že každá akce vyvolá (ne)patřičnou reakci. I když já vím - to je život. No prostě Dánský styl.

plakát

Cesta do Ameriky 2 (2021) 

Film sráží příliš televizní look a mnoho vtipů míjejících terč bránice. Jestli se bojíte, že by vám mohl pokazit dojem ze skvělé jedničky, vaše obava kvůli uměle vykonstruovanému příběhu může být na místě. Ačkoliv na vyústění příběhu není nic špatného (přece jenom - je stejné jako před 30 lety), tak na filmu vlastně není nic moc dobře. Je totiž rozdíl nostalgicky pomrkávat na svého předchůdce a nebo se na něj tupě spoléhat a jen si odškrtávat z listu jednotlivé camea.

plakát

Vyproštění (2020) 

Průměrný scénář, ale úžasná akce. Zvláště ta 11 minutová akční scéna bez střihu byla jedna z nejlepších, co jsem za posledních pár let viděl!

plakát

Párty Hárd (2019) odpad!

Amatérská nevtipná kombinace nehereckých výkonů, fekálií (doslova) a výstřiků hnisu na obličeje hlavních protagonistů a v přeneseném slova smyslu i divákům samotným. Dodíval jsem se. Hledal jsem aspoň jednu scénu, kde bych se mohl pousmát a pochopit některé zdejší hodnocení, ale dostal jsem jen přehnaně vulgární a imbecilní film. I z cenzurované verze je člověku ke zblití a je mi upřímně líto lidí, kterým tohle přijde zábavné.

plakát

V síti (2020) 

Silné téma. Z mého pohledu chybějící edukativní část a někdy až přehnaně explicitní. Ale je dobře, že se na to upozorňuje. Pokud verze do 15 let (kterou jsem neviděl) obsahuje i rady rodičům apod., dokážu si představit, že dokument povznese ještě výš.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Je až k nevíře, jak často platí rovnice: Dobrý záporák = Dobrý film. Upřímně, i přes prvotní zdejší nadšené reakce, jsem měl obavu, jak bratři Russovi dokáží ukočírovat tolik postav a zároveň se zavděčit tak širokému spektru lidí, kteří jsou fanoušky Marvelu. A nejvíce jsem se bál právě Thanose. Jeho digitální postava mi už od první potitulkové scény, kde se objevil, nebyla sympatická a nevěřil jsem, že právě on může utáhnout film. K tomu si připočtěte obvyklou kvalitu záporných postav tohoto universa (Ano Michaele, jsi čestná výjimka) a mírná skepse byla na místě. Jak se to teda zase Feigovi (nejen finančně) povedlo? Právě výběrem hlavního hrdiny. Ano film se jmenuje Avengers, ale hlavní hrdina pochází z planety Titan. Jedni budou nadávat nad humorem rozmělněnou první polovinu, druzí nad přílišnou osudovostí té druhé. Fakt je ten, že Marvel jede prostě na jistotu, ale zároveň se snad už učí, jak ukázat motivaci záporného hrdiny a hlavně mu vkládá potřebný prostor a čas na pochopení jeho činů/motivace. To mi vždy chybělo a při myšlence, jak by vyústění filmu vyznělo, kdyby film nečekal na pokračování, pak dokonce začervenám i hvězdu pátou. Kvalita filmu totiž vzroste, když se na něj podíváte jako samostatný celek.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Výtek by člověk mohl najít dost a sám bych řekl, že již úvodní scéna s Lukem vám napoví, jestli se na tento díl budete dívat se záští nebo ne. Jak JJ skládal poctu dílům původním, tak Rian Johnson látku uchopil pro SW svět nezvyklým způsobem. Nečekané zvraty mohou leckoho odradit, mě však většinou velmi potěšily. Troufám si tvrdit, že po epizodě IX tyhle zajímavé oslí můstky teprve odkryjí svoji pravou podstatu. Hlavní charaktery načrtnuté v minulém dílu se přetvářejí pod očima - viz Poe z frajera na potenciálního velitele rebelie, Finn z utíkající postavy na osobu ochotnou obětovat svůj život pro větší dobro. Ano spoustu věcí nám zůstane nevysvětleno a nebo nemusíme být spokojení s jejích rozuzlením, ale tyto věci zhodnoťme za dva roky. Pokračující rozervanost Kylo Rena nám prozatím řekla jaký souboj můžeme očekávat a pohádkový i originální zakončení dalo vzpomenout na to jaké Star Wars v hloubi duše jsou. Ano neříkám, že je Disney nezměnil a snad i přiznávám že už u úvodních titulků možná ztrácím trochu soudnost, ale přesto je to dle mého výborný film.

plakát

Loganovi parťáci (2017) 

Ne nadarmo jsem lákal na Dannyho parťáky z prostředí závodů Nascar. Vidláci z Virginie mají v rukávech pár es a nebojí se je použít na loupež, kterou místní štamgasti ještě nezažili. Nic jiného bych od Soderbergha ani nečekal a jeho trademarky mám natolik v lásce, že ačkoliv příběh neháže hrdinům tolik klacků pod nohy, množství humoru a herecké výkony jednoho pohltí. Aneb pojďme ukrást peníze, když se na okruhu pořádá autosalon, jen čistě z morálního hlediska. Soundtrack ušitý na míru a parafráze na Dannyho Oceana na konci filmu mě jen utvrdila, že tenhle film nemohu jinak než doporučit. I kvůli neobvyklému způsobu financování filmu a distribuce do kin bych mu přál co největší úspěch v kinech. Jenže věz to ty, obyčejný americký diváku, že?