Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (167)

plakát

Halloween končí (2022) 

Tak kdyby posledních patnáct minut připojili k předchozímu Kills, nemuseli by točit žádný Ends. Protože sledovat nějakou podivnou romanci vnučky od Laurie a nějakého ublíženého trouby fakt není třeba. Neohrožený terminátor Michael se potom, co vykosil posledně půl města vypařil a šel bydlet do kanálu, měl i fajn souseda co bydlel hned vedle pod mostem, alespoň měl s kým pokecat no. Pak se skamarádili s tím nešťastným chlapcem a chodili pak po městě spolu... Jo Greene, ty seš debil! Za první Halloween z roku 2018 jsem jen chválil, ale tyhle další dva kousky si strč víš kam.

plakát

Jeepers Creepers: Reborn (2022) odpad!

Proč proboha tohle někdo natočil. Jednička byla fajn a dvojka ještě šla. U toho to mělo skončit. Na třetí díl se čekalo léta a byla to hovadina, kterou si natočil Salva sám a pohnojil to. Creeper tady vypadá fakt otřesně nebo-li až komicky. To nemohli vyhrabat ten starej Creeprův kostým někde ze skříně aby alespoň k něčemu vypadal. Tady je špatně úplně všechno, protože to je prostě sračka. Dříve se točili horory tak, že to bylo alespoň dobrý béčko, tohle je co za kategorii? E nebo F.... Humus.

plakát

Halloween zabíjí (2021) 

Vždycky jsem si říkal, o kterém Halloweenu budu moct napsat, že stál úplně za hovno, no tak jsem se asi dočkal. Začátek ještě fajn, skok do roku 1978 mě bavil. Pak se nám začnou objevovat na scéně postavy, které v původním filmu hráli druhé housle a tady se na nich postaví celý film. Oni přežili setkání s Michaelem a teď se scházejí a povídají si u pivka, jaké trauma z toho mají, no ty vole. Všechny tyto postavy byli vyloženě na pěst, ale Tommy ten to vyhrál teda. Abychom nezapomněli na dnešní krásnou dobu, tak do bývalého domu Myersových dáme dva teplé hošíky, kteří si z Michaelova domu udělali hnízdo lásky a projíždějí si tam... No nic raději. Debilita! Samotný Michael je zde už jen stroj co jde a každého zabije, kdepak je ten trpělivý stalker, co se plíží kolem, už nikde. Prostě jde a vraždí. Sice efektivně, ale bez jakéhokoliv významu, či motivace. Jeho motivace, tedy že jde po Laurie Strode, nám je zde vyvrácena, vždyť on si chce jen doma stoupnout k oknu a koukat na svůj odraz ve skle, fakt boží. Za první Greenův film jsem byl rád, byl dělaný pro fanoušky a s úctou k originálnímu filmu, tímto filmem to však Green spláchnul krásně do hajzlu a na třetí díl už se fakt netěším.

plakát

Čas (2021) 

Tak toto vážně za mě ne. Obsahově to nemá vůbec ambice na dvouhodinový film, ale spíš na dvacetiminutový kraťas. Lidi přijdou na pláž, kde se rychle stárne a to je asi tak vše. Postavy ze sebe sypou neskutečný blbosti a sympatičtí také zrovna nejsou. Všechno co se zde odehraje je každému jasné vždy dopředu, efekt překvapení nula. Závěrečný zvrat není úplně pitomý, vlastně mě přišel i docela fajn, ale poté devadesátiminutové vatě předtím, už mě to bylo i celkem jedno, jak to skončí. Shyamalan opět uvěřil tomu, že je geniální, a vypustil ze sebe dvě hodiny nudy.

plakát

Kandisha (2020) 

Dvojice Maury a Bustillo po tragickém zrození Leatherface přichází s báchorkou o démonovi zvaným Kandisha. Průběh filmu podle už běžné šablony. Holka vyvolá bubáka a bubák pak vraždí chlapy. Bohužel opět to svou kvalitou spadá do šedi a nudy. Většina vražd je mimo záběr a až ke konci se trochu přitvrdí. Poté co nastartovali tito režiséři kariéru brutalitou Inside a pokračovali bizárem Livide, se nedaří na tyto zdařilé kousky zdaleka navázat. Na nové filmy této dvojice vždy ze zvědavosti kouknu, ale kvalita stále upadá. Nejsem si jistý, jestli má cenu tuto bídu dál sledovat.

plakát

3 from Hell (2019) 

Bohužel musím konstatovat, že Rob Zombie nám zabředl do průměrnu a jisté tvůrčí nudy. jeho vrchol byl někde mezi Vyvrženci Pekla, Halloweenem a jedním přisprostlým animákem. Poté to šlo všechno šupem dolů. Rob pro mě osobně netočí špatné filmy, ale je to všechno prostě tak nějak na jedno brdo. Ptám se v čem se posunul děj od konce Vyvrženců pekla do konce Trojky z pekla, že by nikam? Ale jo, zemřel Sid Haig, takže Kapitána Spauldinga si neužijeme téměř vůbec a to je samozřejmě obrovská škoda, protože on byl pro mě velkým tahounem. Náhrada za Sida, Richard Brake je sice kvalitní jméno, ale bohužel nevyužité. Tak nám zůstává Otis a otravná Baby. Utečou z vězení a někam jedou, po cestě zabijou pár lidí a pak se přesunou do Mexika. Tam se poflakujou, pak přijde slušná přestřelka a konec. Bohužel za mě už nuda a tři hvězdy ale je to spíš mezi dvěma a třema.

plakát

Godzilla II Král monster (2019) 

Kašlu na všechny negativní recenze! Stejně tak jako Godzilla od Garetha Edwardse, i tato je pecka. Vizuální smršť podpořená parádním zvukem. Všechna monstra famózní a bitky skvělé. Dějová linka lidských hrdinů tak nějak o ničem, ale o to mě osobně v tomto případě vůbec nešlo. Další skvělý film o obřích monstrech, co si dávají podržce.

plakát

Ticho před bouří (2019) 

Dost kvalitních herců, fajn prostředí a zápletka, která nevypadá úplně blbě... No a pak se kolem půlky filmu pan režisér zmastil nějakým kvalitním matrošem a nazvracel do scénáře takovou debilitu, že jsem jen kroutil hlavou. Sračka.

plakát

How It Ends (2018) 

Celkem fajn film. Něco neznámého zasáhne USA a překvapivě to začalo v Los Angeles. No a tak sledujeme cestu za záchranou jedné dívky. Cestujeme přes celou Ameriku, takže to musí mít alespoň dvě hodiny. No a ve výsledku se vlastně nic nedozvíme a najednou konec... Nejedná se o špatný film, ale kdyby jsem se dočkal rozumného vysvětlení a smysluplného konce, mohlo být hodnocení klidně vyšší.

plakát

Halloween (2018) 

Ani nemůžu jinak hodnotit než plným počtem. Nový Halloween se tolik přiblížil k původnímu filmu a v některých aspektech ho i překonává. Příliš nemá cenu se pozastavovat nad příběhem, je to hlavně o tom, že se Michael a Laurie opět postaví proti sobě. Než se tak stane, zanechá za sebou Michael pěknou spoušť. Nikdo před ním není v bezpečí a když si usmyslí, že navštíví zrovna Vás, je to Váš konec. Je to prostě starý dobrý Michael, který ke svému počínání nepotřebuje dva metry výšky, jako ve filmech Roba Zombieho. Samotné útoky jsou pořádně brutální a krvavé, nový Michaelův psychiatr by mohl vyprávět. Hudba z dílny Carpenterových je naprosto skvělá, zmodernizovaný halloweenský motiv je úderný a dodává atmosféru po celý film. Výborný horror, Skvělý Halloween! Jsem rád, že je pan Myers zpět, třeba ne naposled.