Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor

Recenze (1 010)

plakát

The Invitation (2015) 

Karyn Kusama perfektně buduje napětí, skvěle dotahuje myšlenkový potenciál - nepředvidatelnost graduje až s neuvěřitelným nádechem. Ztělesňující pocit z depresivního prostředí, skvělou hrou postav a manipulaci diváka. Závěr skvělý.

plakát

Fízlové, hajzlové (2013) 

Až tarantinovsky vypiplaný, hudebně originální, epicky cool-námrd. Dupieux má styl, který tu nebyl dlouhé roky, jestli vůbec.

plakát

Texaský masakr motorovou pilou 3D (2013) 

Zatímco Hooperova klasika mě odrovnala psychicky i fyzicky do nejhrubšího zrna díky exploataci, perfektním načasováním a myšlenkám, další díly tu nechutnost, krutost, až příliš okatě zobrazují (efekty slabé). Scénáře na jednom papíře neměli vůbec vzniknout. Vlastně nenávidím každého tvůrce (kromě Nispela za solidní druhý díl), který velkolepě ničí naprostou kultovku (a unikát ve svém žánru) prvního dílu. A Tania Raymonde ty kozičky prostě neukáže.

plakát

Pole v Anglii (2013) 

Ben Wheatley už natočil daleko radikálnější film, jeho Seznam smrti mě odrovnal, tam je Ben ten správný psychopat na kterého nedám dopustit, ale Pole v Anglii je čistě zhulená záležitost, pro trpělivého diváka. Bizarnost těžkého kalibru, zdaleka nepřibližující se k Markétě Lazarové, jak někteří píší.

plakát

Perverse Conclave (2011) 

Experimentál až z hloubky Davida Lynche měnící stav mysli.

plakát

Saulův syn (2015) 

Noční můra, která přetrvává i po probuzení. ___ Laszlo Nemes perfektně zachycuje peklo zblízka. [Art kino - Kroměříž 2016].

plakát

Láska (2012) 

Citlivě natočený drama. Zářivě v duchu cítěný Haneke (zlý sen považuji za nejděsivější scénu). Kdo zažil něco podobného velmi blízko, film ho zasáhne do morku kostí.

plakát

Má je pomsta (2002) 

Jeden z nejdepresivnějších zážitků posledních let. Nesledujte galerii, nečtěte komentáře ani diskuze, ale vnímejte každou minutu a nechte film vyvíjet, protože to, co bude následovat zničí divákovu psychiku do nejhrubšího zrna. Mistrovské dílo, které se do spletitosti příběhu, vizuálního podvědomí, přibližuje do mozaikově zaranžovaného Lynche. Dvojnásobně silnější než Old Boy.

plakát

Slon (2003) 

"Hej kluci, co jdete dělat? Táhni odsud a nevracej se. Bude tam řežba" - zamrazí. Od začátku tísnivý pocit a čekání na masakr. Harris Savides točí nádherný záběry, úhly kamery, zpomalené krásně plynoucí záběry bez střihu. Nelineární vyprávění se někomu může zdát natahované, ale pro mě jde o geniální načasování. Gus Van Sant se nesnaží na vše odpovědět a divák musí přemýšlet (není nám vše zodpovězeno, přesně, jako proč se všechny tyhle masakry dějí) - perfektní.

plakát

Ve sklepě (2014) 

Ulrich Seidl, Lars von Trier a Michael Haneke jsou nekorunovaní vládci divné Evropy. O tomhle jsou festivalovky. Film, který vypovídá realitě. Pokud jde divák naproti, bude ohromen. Import/Export stále nepřekonán.