Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (68)

plakát

Zocelovací kúra (2015) odpad!

Přemýšlím, jestli sem někdy viděl tak špatnou komedii, u který bych se nezasmál ani jednou. Myslim že ne, teda vyjma Get hard, která přináší pouze směsku sebeparodujících situací a přihlouplých vtipů naprosto netušim pro jaký publikum. Hlavně že je tam záběr na ptáka. Debilita na entou a hodnocení 58 procent nechápu. Příště dám na rajčata, ne na tuhle omšelou slovanskou příšernost.

plakát

Dredd (2012) 

Naprosto nechápu, proč má původní Judge Dredd nižší hodnocení než tohle. Ne, že by to v zásadě byl špatný film, ale když se na to kouknu kolem a koukolem, tak se jedná o snímek nabitý naprosto průměrnou akci, béčkovými cgi efekty a v neposlední řadě i vzduchoprádnem na místě, kde se mohl vyskytovat alespoň nějaký jednoduchý děj. O tom, že Urbanovi nemohli ani sundat helmu, protože by působil spíš komicky ani nemluvě.

plakát

Cesta (2014) 

Větší nuda, než tahle post-apokalyptická vize ekonomicky rozpadlé emeriky snad už být ani nemůže. To samozřejmě neplatí pro diváka, který si libuje v nekonečných pohledech z očí do očí, nebo si užívá dialogy vlekoucí se tempem, které by zabilo i retarda co sotva hledá slova. On tam opravdu jeden takový retard je a dokonce obstojný retard, to ale tenhle pozérský procítěný paskvil apelující na divákův cit pro nemám zdání co, nezachrání. NEJLEPŠÍ JE: Patizónovi tiky. NEJHORŠÍ JE: Tempo s kterým je servírován sporně existující děj.

plakát

Z for Zachariah (2015) 

Popravdě nechápu to vysoké hodnocení. Do jisté míry moje roztrpčení určitě vychází z toho, že jsem Z for Zachariah považoval za nějaký klasický post-apo film. Čekal jsem hlad, násilí, strach a vše ostatní co k tomuto žánru patří. Místo toho jsem dostal nezajímavé citové porno o nesympatickém milostném trojúhelníku, které na mě nezafungovalo a to snad kromě jedné minuty stopáže ani na chvíli. Není to tak, že bych neměl rád dramata - mám, jenom tohle nepovažuju za kvalitní a dostatečně naléhavé. NEJLEPŠÍ je: Melodie kterou zahreje Margot na konci filmu, jakož celá ta scéna. NEJHORŠÍ JE: Nezajímavé a nudně zpracovaný téma.

plakát

Curve (2015) 

Těžko říct, čím by mě tenhle film měl zaujmout. Útrapy hlavní hrdinky mě nijak nevzrušují a její úhlavní nepřítel, se ve snímku víceméně jenom mihne, aby čas od času pronesl nějakou pozérskou, jakože ujetou hlášku. To ale nefunguje a ve výsledku působí ploše a nezajímavě. A víc tam toho prostě není. NEJLEPŠÍ JE: Finální vyřízení záporáka...asi? NEJHORŠI JE: Absence čehokoli co by mě bavilo.

plakát

The Green Inferno (2013) 

No tak horší ubohost jsem už dlouho neviděl a to jak na poli hororů, tak na poli filmu všeobecně. Bezdějová slátanina bez atmosféry protknutá infantilnim humorem o hulení kterej se fakt ani vzdáleně nepotkává s tim, co považuju za vtipný. Vlastně vůbec nechápu, jak to na mě mělo zapůsobit. To že se tam objevujou kozy a standardní gore je na dnešní dobu prostě trochu málo a ta rovina zrady a přetvářky je spíš neuvěřitelná, než jakákoli jiná. NEJLEPŠÍ JE: Začátek filmu než se něco začne dít....hádám teda asi. NEJHORŠÍ JE: Všechno ostatní a to bez přehánění.

plakát

Chappie (2015) 

Chappie je trochu akční, trochu thriller, trochu sci-fi, ale především hodně povedená komedie, což z nějakého nepochopitelného důvodu v klasifikaci filmu chybí. Moje hodnocení je určitě ovlivněné tím, že jsem po dlouhé době navštívil kino, ale tak či tak, filmu na který jsem šel s očekáváním zábavy nemůžu nic vytknout. Moje největší obava se týkala hereckých výkonů hudebního nehereckého dua Yolandi a Ninja, ale byla lichá. Buďto oba umí hrát, nebo jejich neschopnost někdo bezchybně zamaskoval. Za zmínku určitě stojí i soundtrack, který mají kompletně pod taktovou zmínění Die Antwoord a nemůžu ho proto nemilovat.

plakát

Patrick (2013) 

Průměrný hororový počin, jehož první půlka výrazně převyšuje tu druhou. Dokud jsem byl v nejistotě co se to vlastně děje, film působil tajemně a generoval i lehce strašidelnou a příjemnou armosféru. Ve chvíli kdy se karty vyloží na stůl se ale film transformuje spíše do fantaskního dramatu, což není tak úplně můj šálej čaje a o nějakém strašení už nemůže být ani řeč. Ponechat diváka bádat trochu déle by určitě poohlo, nicméně spokojený bych byl asi až ve chvíli, kdy by pointa byla úplně jiná. NEJLEPŠÍ JE: Rachel Griffiths excelující v roli pološílené hlavní sestry. NEJHORŠÍ JE: Patrick.

plakát

Noc oživlých protinožců (2014) 

Velké zklamání a nejsem si jist, že jen kvůli mému chybnému očekávání. Wyrmwood asi není nejlevnější béčkový zombie horor který kdy vzniknul - no na mě tak i přes zajímavé vizuální zpracování a vcelku povedé gore efekty působí. Jedná se o neslanou a nemastnou kombinaci akčního filmu, hororu a komedie, kdy ale akční složka není dostatečně svižná, komediální složka není dostatečně vtipná a hororová složka je zastoupená pouze nemrtvým motivem filmu. Abych svojí představu nějak blíže popsal, po celou dobu filmu se mi zdálo, že ho musel natočit nějaký amatér, který sice dostal na realizaci poměrně slušné množství peněz, ale jinak naprosto netuší co dělá. Pohled na jména rěžiséra a scénaristy (pravděpodobně manželé, nebo sourozenci) a především jejich neexistující portfolio, mě v tom utvrdil. NEJLEPŠÍ JE: Poměrně pěkně a zajímavě zvolená vizuální stylizace. NEJHORŠÍ JE: Na sílu podsouvané a nemístně působící vtipy.

plakát

Pyramida (2014) 

Filmu bych "vytknul" pouze dvě věci. V prvé řadě by mu slušelo více FF zpracování, než toto polovičaté. Charakter příběhu si o to přímo říka do té míry, že sem většinu času nevnímal, že jsou tam i normální filmové záběry. No a druhý vážnější problém (ten první se týká spíš toho co preferuji na základě vkusu) jsou některé scény s příliš detailními záběry na Anukryse. CGI počas celého filmu vypadá dobře, ale ve chvíli kdy se zaměří na tvář zlého boha, je to spíše k smíchu. Ale to je problém většiny hororů, kde je tato tenchnologie použitá neskromně a grafici si začnou myslet, že modelují druhého avatara. Vyjma těchto dvou výtek jsem se výborně bavil a považuji The Pyramid za to lepší a atmosféričtější, co mohl rok 2014 nabídnout. Vyzdvihnout si zaslouží určitě i herecké obsazení které je bez vyjímky sympatické a podává naprosto dostačující výkony a také jednoduché, ale pasující prostředí v kterém se film odehrává. Na snadě je srovnání s jiným témeticky podobným hororem As Above, So below kdy ale tento druhý jmenováný je stále o chlup lepší, protože se vyvaroval věcí, které mně na The Pyramid vadí nejvíc. NEJLEPŠÍ JE: Zasazení do neotřelých interiérů zakopané pyramidy. Krypt, kobek a různých druhů podzemí není nikdy dost. NEJHORŠÍ JE: Pokus o příliš detailní 3D grafiku, který většinou nevychází a také nevyšel.