Reklama

Reklama

Noc oživlých protinožců

  • Austrálie Wyrmwood (více)
Trailer 1

Po australské noční obloze se přežene kometa, která pozmění přírodní zákonitosti na Zemi. V důsledku toho podlehne většina populace podivné nemoci, kvůli níž se z lidí stanou zombie. Přežije jen hrstka šťastlivců, která záhy zjistí, že nákaza znehodnotila veškeré zdroje paliva a ty jsou nyní nepoužitelné. Přeživším, kteří jsou uvězněni v pustině plné živých mrtvých, nezbývá moc důvodů, proč žít - naděje, že se dostanou na nějaké bezpečnější místo, je totiž mizivá. Jeden z nich, automechanik a otec od rodiny Barry, přišel kromě své sestry Brooke o všechny. Navzdory šířící se katastrofě je Brooke unesena bandou polovojenských násilníků a odvlečena do děsivé laboratoře maniakálního vědce, který provádí řadu šílených pokusů na těch, jimž se podařilo přežít. Zatímco Brooke spřádá plány na útěk, Barry se ji vydává hledat. Na pomoc si bere dalšího přeživšího - Bennyho. Oba se musejí vyzbrojit a probojovat si cestu hordou zákeřných nestvůr uprostřed australské buše. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (255)

JFL 

všechny recenze uživatele

Po desetiletích stagnace dostává žánr zombie hororu novou krev do žil. Slogan filmu „Úsvit mrtvých potkává Šíleného Maxe“ nikterak nepřehání a výsledkem je adrenalinová jízda, která umně zakrývá své nízkorozpočtové kořeny a získává si srdce diváků neotřelostí, vyhýbáním se obvyklým schématům a velkou mírou lokálních australských specifik, které dále osvěžují vyprávění vedle samotného novátorského uchopení samotného konceptu zombie apokalypsy. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Zombíková pohodovka v tom nejlepším slova smyslu. Má to grády, má to šmrnc a hlavně také spoustu humorných situací, za které by se nemusela stydět ani leckterá, vyhlášená komedie. K tomu hlavní, ženská, herecká fešanda, pár šíleností největšího kalibru, kde určitě dominuje vynález nového paliva, místo benzínu nebo nafty. To jsem fakt nechápal, co jsou všechno tvůrci schopni vymyslet, aby to všechno krásně klapalo. Ale tady se jim to všechno očividně povedlo, možná kromě maličko horšího konce. Jinak u mě převládá pocit naprosté a blažené spokojenosti. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Skvělá žánrovka. Zombie hororů jsem viděl určitě přes stovku, aniž bych musle jakkolilv přehánět a tenhle kousek mě po dlouhé době zaujal tak, že jsem na něj civěl od začátku do konce s maximální pozorností. Přitom akce byla průměrná, masky taky, gorefest se nekonal, rozpočet taky nic moc ... Bylo to v nadšení tvůrců a dravosti provedení. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VE ZJEVENÍ TŘETÍ ANDĚL ZATROUBÍ NA SVOU TRUBKU. A HVĚZDA ZVANÁ WYRMWOOD DOPADNE NA ZEMI, KAM S SEBOU PŘINESE NEMOC, KTERÁ POZABÍJÍ MRAKY LIDÍ. KDYŽ VČERA JSEM VIDĚL TEN METEORITICKÝ DÉŠŤ... A RÁNO TU ZAČALI POBÍHAT TI MRTVÍ BASTARDI, TAK MI DOŠLO, ŽE JSME AŽ PO UŠI V POSLEDNÍM ZÚČTOVÁNÍ.…“ /// Jednoduchej počátek nákazy, podivná laborka, inovace v chování hniláků a zvláštní skupinka (spíš taková efektně vtipná) v jednorázovce, která víc než strachem baví hláškama a vývojem příběhu. Jako, katolíci maj furt ještě svědomí, to se neboj, ale vono fakt potěší, že na tomhle rozrytým poli, ještě někdo dokáže vobjevit svěží vítr. A zajímavý je, že to nemuselo stát ani moc prachů! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu něco poradit mrtvejm živejm. 2.) Hledám něco, z čeho cáká krev a nadšení. 3.) Thx za titule ,,sheffield358“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Hned od začátku filmu jsem si říkal, že tohle nebude další nudný zombie film, kterých jsem v poslední době viděl požehnaně. Tvůrci se vůbec nezdržují s nějaký vysvětlováním epidemie a rovnou na nás valí jednu akční scénu za druhou. Nechybí požehnaně krve, a zombíci taky nejsou okoukaní. Myslím, že tohle se hochům z Austrálie vážně povedlo. Stoprocentně nebude trvat dlouho a uvidím další zombie film, tak jsem upřímně zvědavý, jestli se tomuto kousku tento rok ještě něco vyrovná. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • V scéne, keď zachraňujú Brooke z nákladného auta, vidíme iba jedno auto, a to s jej bratom, pričom v prestrihu sú už dve autá. (Budisovie)
  • Film bol natáčaný výhradne cez víkendy, a tak aj kvôli tomu trvalo takmer 4 roky, kým sa ho tvorcom podarilo dokončiť. (beso74)
  • Původní název filmu Wyrmwood je zkomolenina správného Wormwood. Tedy názvu hvězdy, která dle biblického Janova zjevení spadne na zem poté, co z polnice zatroubí třetí anděl. Po pádu hvězdy se z dýmu vyrojily kobylky s vlastnostmi, jaké mají pozemští škorpióni. Český překlad Wormwood je "pelyněk". (pekl)

Reklama

Reklama