Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Western
  • Krimi

Obsahy (10)

Klec ze zlata

Klec ze zlata (1950)

Judith (Jean Simmons) po dlouhé době náhodou potká svojí první velkou lásku Billa (David Farrar). Ten se jí ihned začne dvořit a mladá dívka jeho kouzlu opět podlehne. Jsou však jeho city a úmysly čestné? Bill navíc ihned po svatbě Judith beze slova opustí a zmizí.

The Perfect Wave

The Perfect Wave (2014)

Ian je bezstarostný dospívající muž a hlavně vášnivý surfař, jenž se jednoho dne rozhodne splnit si svůj sen a náhle opustí svojí milovanou rodinu, přičemž se vydá na dlouhou cestu plnou pláží, surfování a večírků s cílem nalézt onu dokonalou vlnu a prožít jedinečný okamžik. Nečekaná událost však změní jeho život navždy.

War Arrow

War Arrow (1953)

Útoky znepřátelených Kajovů se stupňují. Major Brady (Jeff Chandler) chce na pomoc přizvat indiány z kmene Seminolů. Ti pod příslibem odměny souhlasí. Majorovi metody se však nelíbí veliteli pevnosti (John McIntire) a vzniká rozpor. Pevnost taktéž obývá madam Elaine (Maureen O'Hara), které Kajovové zabili muže.

Track of the Cat

Track of the Cat (1954)

Jednoho zimního večera probudí obyvatele horského ranče divoká puma. Po její stopě se vydává hlava rodiny Curt (Robert Mitchum) se svým bratrem Arthurem (William Hopper), který je však při honu pumou smrtelně zraněn, a pro Curta se tak lov stane posedlostí. Mezitím smrt oblíbeného člena rodiny a nepřítomnost Curta způsobí rozkrývání svárů, výčitek a křivd uvnitř rodiny.

Pursued

Pursued (1947)

Jedné noci přivede paní Callum (Judith Anderson) domů malého chlapce Jeba (Robert Mitchum), kterého poté vychovává jako vlastního, spolu se svou dcerou (Teresa Wright) a synem (John Rodney). Vše vypadá v pořádku, avšak noční můry a pocit pronásledování Jeba neopouští ani v dospělosti. V odchodu od rodiny, o které je přesvědčen, že do ní nepatří, mu brání jediné - opětovaná láska k nevlastní sestře.

Lineup

Lineup (1958)

Díky nehodě se policie dostane na stopu pašeráků heroinu. Mezitím už se však po městě pohybuje dvojice vrahů shánějící přivezené zboží od nic netušících kurýrů.

Mohawk

Mohawk (1956)

Irokézská legenda vypráví příběh o malíři, jenž se zamiluje do indiánské dívky a sblíží se tak s celým kmenem. To vše v době, kdy je podněcován konflikt mezi osadníky a indiány.

Daleké obzory

Daleké obzory (1955)

Kapitán Meriwether Lewis (MacMurray) je schopný velitel, vybraný, aby s malou skupinou zmapoval dosud neprobádaná území dále na západě. Na pomoc si přibere poručíka Williama Clarka (Heston), dávného přítele a soupeře v lásce. Průvodkyní skrze divočinu plnou nepřátelských indiánů se jim stává unesená indiánka (Reed), toužící se dostat zpět ke svému lidu.

The Burning Hills

The Burning Hills (1956)

Trace Jordon se vydává pomstít vraždu svého bratra, což se mu téměř podaří. Je však pronásledován a postřelen. Těžce raněného jej nachází nebojácná Maria (Natalie Wood), která se mu i přes hrozící nebezpečí rozhodne pomoci.

Pekelník

Pekelník (1959)

Potyčky mezi Angličany a kolonisty se stupňují. Timothy Dudgeon je anglickými vojáky zajat a souzen pro rebelství. Na pomoc se mu vydává místní reverend Anthony (Burt Lancaster), je však neúspěšný. Ještě téhož večera se u něj doma ukáže rebelský syn Richard Dudgeon (Kirk Douglas) s mrtvým tělem svého otce, které unesl z oprátky...

Reklama