Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (543)

plakát

Karamazovi (2008) 

Očekávala jsem hodně a dostala ještě víc. To byl vyloženě herecký koncert. Jsem přesvědčená, že kdyby tihle herci hráli třeba jen to, jak jdou nakoupit do supermarketu, vyšlo by z toho něco skvělého. Trojan, Holub a Chmela byli naprosto bezkonkurenční. Některé scény si musím pouštět pořád dokola a jsou věty, kterém mi utkvěly v paměti. Vedlejší příběh mi nijak nevadil, i když natočit tohle celé ještě jednou čistě jako divadelní hru bez různých vsuvek, by bylo perfektní. I takhle si mě ale film získal. - - - Jakmile se celé lidstvo zřekne boha, padne morálka, jako zanikají geologická období a lidé budou hledat radost tady na světě. Člověk zvítězí svou vůlí a rozumem nad přírodou. Pochopí, že je smrtelný, že nemá naději na vzkříšení, a přijme smrt a přijme ji rád. Bude jako bůh a všechno mu bude dovoleno. A jakmile bude člověk bohem, přestane platit jakýkoliv zákon. A všechno bude dovoleno!

plakát

O makové panence (1972) (seriál) 

Milá pohádka. Vždycky jsem měla Makovou panenku ráda, ale když jsem si nedávno všimla, že skoro v každém díle pořád brečí kvůli každé prkotině, začala mi být docela nesympatická. Nehledě na to, že Emanuel je vážně docela tragéd, jak už tu někdo zmínil. Ale v jedné věci má tahle pohádka úplnou pravdu. Fet z makovice vyřeší každý problém!

plakát

Kaboom (2010) 

Trošku mě vyděsila ta spousta sexu, ale dalo se na to zvyknout. Kupodivu se to ale postupem filmu zvrtlo někam úplně jinam, což je fajn. Sice to nebyla žádná pecka, ale stejně mě to dost bavilo a chtěla jsem se dozvědět víc a víc. Sice jsem původně chtěla být střídmá a udělit Kaboom jen 3*, ale jelikož konec byl skutečná bomba, musím hodnocení zvednout. Při kouzelnických eskapádách šílené lesby jsem se sice docela nasmála, ale konec to napravil. A vlastně i ten mě pobavil, hezky celou atmosféru odlehčil...

plakát

Prozacový národ (2001) 

Film jako takový není dokonalý a má své mouchy. Ale je to podle skutečné události, tak beru, že to nebude o přehnaných nečekaných zvratech, ale spíš o myšlenkách hlavní hrdinky a tom, co během depresí a terapie prožívala. A to tam bylo vykresleno poměrně pěkně. Čtyři hvězdy ale dávám hlavně za ty herecké výkony. Christina i Jessica byly výborné. Už jen kvůli nim stojí za to se na Prozac Nation podívat.

plakát

Nekonečná láska (2014) 

Moc jsem od filmu kvůli nízkému hodnocení nečekala, ale přiznávám jsem, že mi tekly slzy permanentně během celého filmu. Všechno jsem to prožívala a jsem teď kvůli tomu strašně nešťastná, že jsem i já neměla takovou dokonalou první lásku... Ale teď vážně. Uznávám, že je film plný všemožných klišé, ale je mi to jedno. Jde mi hlavně o to, že jsem se bavila a ani na chvíli jsem od obrazovky nemohla odtrhnout oči. Příběh je nádherný a líbí se mi, že není pořád je přeslazeně romantický, ale i smutný a často vážný. Romantický dramata prostě můžu, těm se žádná romantická komedie nevyrovná. Jen ta tlama jeho ex mi neskutečně lezla na nervy, ale to byl zřejmě účel. A konečně jsem přišla na chuť Pettyferovi (zamilovala se ehmmm..) :D

plakát

Kiss Kiss Bang Bang (2005) 

Moc se mi do toho filmu nechtělo už jen proto, že je to krimi. Vlastně ani nevím, proč se do kriminálních filmů musím nutit, když mě pak skoro pokaždé baví, ale to už bych se dostala trochu někam jinam. Hned první scéna mě pobavila a tenhle pocit se mi během celé stopáže vracel pravidelně, což je super, protože spousta filmů má problém s tím, aby udržela dech. Tomuhle se to ale docela povedlo a Downey s Kilmerem jsou skvělá dvojka, ty role jim sedly. Plný počet nedám, protože mi tam i přes všechnu chválu chybělo něco, co nedokážu pojmenovat. Stejně jsem se ale bavila. A Michelle přicházím na chuť víc a víc..

plakát

Breakout (2007) 

Nejsem fanynkou hip hopu, ani těch úžasně drsných gangů, které asi takhle nějak fungují. To by mi ale nebránilo v tom, abych filmu dala plný počet. Brání mi v tom spíš nedotažený děj a situace, které by podle mě v reálném životě nastaly jen těžko. Celé je to takové nedomyšlené, ať už jde o to, jak to chodí v pasťáku (Přiznám se, že jsem tam nikdy nebyla, ale nemyslím si, že je tam na tolik kriminálníků jen jeden frajer a že je elektronika zabezpečení nechráněná na záchodě ve výslechové místnosti.), nebo o mnohdy nelogické reakce a uvažování postav. Oblíbila jsem si jedinou postavu, a to revolucionáře, ten mi tam připadal nejskutečnější. Ale ke konci už se mi dostal pod kůži i hlavní hrdina, takže aspoň nějaké plus. Hodně se mi líbil ten tanec, i když tam moc nepasovat.. Prostě se na něj koukám ráda. Navíc se film pyšní docela dobrým příběhem a skvělou hudbou, takže nemám důvod dávat nižší hodnocení.

plakát

Mezi dvěma kapradinami (2008) (pořad) 

Zach je prostě moje krevní skupina.. Ani u jednoho dílu se mi nestalo, že bych se nesmála. Tenhle chlápek mi prodloužil život o několik měsíců, ne-li let! :D

plakát

Bídníci (2012) 

Nemám slov. Asi jsem se zamilovala. A nejen do Eddieho, jak by se asi dalo čekat, ale do všech herců i hereček, jejich skvělých hereckých i pěveckých výkonů, do kamery, písní, příběhu, prostě do celého tohoto úžasného filmu. Měla jsem obrovská očekávání, která však Les Misérables s přehledem předčili. Nemám co vytknout, dokonce uvažuji o změne mojí TOPky, což se mi teď, když už se mi konečně ustálila, moc často nestává. No, ještě o tom raději popřemýšlím. V hlavě mi teď pořád hraje Do You Hear The People Sing..

plakát

Spojení (2010) 

Vynikající snímek, který ukazuje spoustu důvodů, proč se stát veganem. Nejde jen o utrpení zvířat, ale i o zdraví, přírodu, planetu a o celou naši populaci. Nechápu, jak někdo po shlédnutí tohoto dokumentu může bez výčitek dál jíst maso. Pro inteligenty typu Helo dodávám, že lvi jsou masožravci, proto není žádný důvod učit je jíst rajčata. Ale my máme na výběr...