Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Recenze (399)

plakát

Soukromá válka pana Wilsona (2007) 

Inteligentní humor a přesvědčivé herecké výkony, dělají z jinak nudného politického filmu dobrou zábavu. Mike Nichols je vždy zárukou kvality, a když si vybral takhle bizardní (pravdivý) příběh, nemohlo to dopadnout zle. Osobně mě nejvíce fascinuje onen naznačený hořký podtext. Víte přeci proti komu afgánci 11. září 2001 obrátily své (díky Charlie Wilsonovi získané) zbraně...

plakát

Tahle země není pro starý (2007) 

Napínavé od začátku do konce, navíc s existenciálním rozměrem, tak jako v knihách jednoho z nejzajímavějších spisovatelů dneška Cormaca McCarthyho. A Javier Bardem zde hraje postavu, tak krásně zlou a tajemnou, že se těším na příští setkání. Poctivá filmařina, jež nemá k dokonalosti daleko.

plakát

Yes Man (2008) 

Energická a vtipná podívaná, která mi připoměla, jak skvělý komik Jim Carrey je. Je fajn zasmát se u komedie, která je opravdu vtipná, a to aniž by u toho musel někdo masturbovat, nadávat, hulit zeleň či požívat lihoviny. Ano, pánové jedna z nejzábávnějších (USA) komedií poslední dekády má název Yes Man.

plakát

Milk (2008) 

Výborný a překvapující Sean Penn v životopisném filmu s příjemnou dobovou stylizací. Tvůrci sice hrají na jistotu, ale vkusně a nenásilně. Zajímavý pohled na nepříliš známou kapitolu amerických dějin.

plakát

Requiem za sen (2000) 

Film, který překračuje rámec klasického filmového vyprávění, a jež je jako stvořený pro detailnější zkoumání. Snímky o drogách většinou bývají klišovité a předvídatelné. U Requiemu po celou dobu tušíte, jak to dopadne, to co se ale odehraje v posledních deseti minutách, je zřejmě to nejsilnější (nejhorší?), co jsem jako divák viděl. Kdo neviděl nepochopí, kdo ano nezapomene. Tleskám Aronofskému a jsem rád, že v Americe pořád ještě někdo točí s mozkem v hlavě a ne jen s bankovkou v kapse.

plakát

Magická posedlost (1998) 

Jeden z těch filmů, které máte rádi a tak trochu se za to stydíte. Magickou posedlost jsem viděl několikrát a pokaždé si u toho skvěle odpočinu. Sandra a Nicole si (ač každá úplně jiná) herecky sedly a zastíní i těch několik hluchých míst. Neškodný romantický film, se skvělou atmosférou, který můžu zas a znova.

plakát

Spalovač mrtvol (1968) 

Opravdu jeden z nejlepších (a nejděsivějších) českých filmů. Nemám, co víc dodat, vše už bylo řečeno. ,,Spasím je všecky" mi zní v uších doteď...

plakát

Princ z Persie: Písky času (2010) 

Newellův film mě mile překvapil, žádné zbytečné okecávání ani nadbytečné dějové odbočky se nekonají. Děj hezky utíká a Gyllenhaal s Artertonovou jsou adepti na nejsympatičtější pár roku. Tvůrci servírují divákovi přesně to, co chce za svoje peníze vidět (vybroušené akční scény, povedené efekty, nádherné exteriéry-to všechno tu je). Pravdou je, že ono líbivé TO je dnes viditelné téměř v každém Hollywoodském velkofilmu.

plakát

Koně se také střílejí (1969) 

Pollackův film hezky bez pozlátka a nehezky naturalisticky o životě. Divák přikován do sedadla, sleduje proměnu ,,obyčejných" lidí na ploužící se trosky na pokraji zhroucení (až smrti). O to je horší, že to podstupují dobrovolně, jen pro vidinu velké peněžité výhry...Jak příběh pomalu směřuje k strhujícímu tragickému závěru, uvědomuji si, že sleduji jeden z přelomových amerických snímků (kritika společnosti je tu všudypřítomná). A Jane Fonda zde září, tak jako později už málokdy.

plakát

Wrestler (2008) 

Mickey Rourke, s ním film stojí i padá. Z jednoduchého příběhu dokázal Aronofsky vykouzlit filmařský klenot a dát hlavní hvězdě jednu z nejlepších rolí kariéry. Rourke do toho šel s upřímností a naplno. Skvěle mu přihrává i Marisa Tomei, ve stejně odvážné roli. Škoda občasné klišovitosti a nenápadné snahy hrát na efekt.