Reklama

Reklama

Magická posedlost

  • USA Practical Magic (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Po několik generací rodinu Owensových provází kletba, kterou na ni uvalila čarodějnice Maria. A tak všichni muži, kteří se s ženami Owensovými zapletou, zemřou. Svérázné tety Jet a Frances vychovávají své neteře Sally a Gilly po svém. Samozřejmě je učí také čarovat. Dospělé dívky nemají v životě příliš štěstí. Gilly uteče z domova a zaplete se s vášnivým Jimmym Angelovem. Sally žije spokojeně v rodném městečku a zamiluje se do sympatického zelináře Michaela. O pár let později, kdy už se stará o dvě dcery, se kletba naplní a Michael tragicky zahyne. Z deprese jí pomůže Gilly, která se nakrátko vrátí domů, ale pak znovu zmizí. Sally o ní uslyší až ve chvíli, kdy ji zoufalá sestra prosí o pomoc. Jimmy ji surově týrá a když přijede, tak ho společně zabijí. Zmrtvýchvstalý zloduch je však obě začne ohrožovat. Do všeho se ještě zaplete detektiv Gary Hallet, který ho hledá pro podezření z vraždy. S pomocí kouzel a několika obyvatelek městečka se dívky a jejich tety nebezpečného muže ze záhrobí zbaví. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Taková jednoduchá a příjemná romantika v kouzelném hávu pro zpříjemnění večera. Hlavní myšlenka nebyla vůbec špatná, scénář byl (jak to u těchto filmů bývá) sušší, což vyrovnala skvělá hudba. K hereckému obsazení nemám slov, protože tam hrály všechny moje oblíbené herečky - Kidman, Bullock a Wiest. Rozuzlení na konci a film jako celek u mě obstály a i přes veškeré zdejší negativní názory se mi to zkrátka líbilo. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Je to komedie? Je to romantický film? Je to horor? Od každého špetka - takže si nikdo nepřijde na své. Sandra Bullock a Nicole Kidman jako dvě sestřičky čarodějnice, které se musí vypořádat se svým prokletím, že každý muž, který je miluje zemře. To by bylo docela jednoduché, kdyby poslední muž Nicole Kidman nebyl až tak úplně obyčejný člověk.... ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak film jsem opravdu viděla hodně dávno, takže si ho už tak jasně nepamatuju, ale pořád vím, o čem to bylo, sice ne detaily, ale kostru zhruba znám pořád... To je dobrá známka, pamatovat si u filmu po tak dlouhé době, o čem byl. Nicole mám jako herečku docela ráda, Sandra zase není moje úplná oblíbenkyně, je u mě zařazena v kategorii neutrální. Celé herecké obsazení vyznívá ale jako dobré. Film celkově nebyl špatný, nenudíte se, docela se mi to líbilo. ()

DePompon 

všechny recenze uživatele

Kiežby aj dnešné filmy mali v sebe poetiku, s akou bol natočený tento film. Nechcem si ani predstaviť, ako by mal vyzerať podľa ostrých kritikov čsfd, keďže sú zrejme bez fantázie. No a ten dom pri útese, to je nádherný dom snov. :) Už len kvôli nemu stojí za to si ho pozrieť. Oddychová čarovná romanca. ()

demovka 

všechny recenze uživatele

Sestry jsou zatíženy kletbou své předkyně, nejen že znají umění kouzel a lektvarů, ale také jejich partnery vždy zastihne smrt. Snaží se žít šťastně v dnešní době i se svým stigmatem. Jedna sestra chce zapomenout na kouzla a žít normální život (Sandra). Druhá se k umění hlásí a žije barvitý život plný nesprávných chlapů (Nicol). Bohužel kletba je dožene, Sandře umírá manžel a Nicol se dostane kvůli partnerovi do problémů a hledá pomoc u Sandry. Problém vyřeší díky kouzlům, ale nesprávným způsobem. Tím se setkávají s vyšetřujícím policistou. Jak to skončí? Díky kouzlu opět dobře….. Takže doporučuji ženám. Vy muži se běžte koukat na nějaké akční filmy, tento film pro Vás není. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Celý dům byl pouze jedna velká kulisa, která byla uvnitř prázdá. Byl postaven na pronajatém pozemku a dokonce i květy na stromech jsou falešné - vyrobené z hedvábí. Vše bylo po natáčení zničeno. (HappySmile)
  • Když se režiséra Friffina Dunneho zeptali, proč Sandra Bullock a Nicole Kidman hrály sestry, přestože si nejsou ani trochu podobné, řekl, že když zkoumal historické čarodějky, zjistil, že se častokrát sestry čarodějky vůbec nepodobaly. Nicméně, když dělal casting na dcery Sandy Bullock, záměrně vybral takové dívky, které se podobaly každá jedné hlavní herečce. (HappySmile)
  • Původně se mělo natáčet na ostrově v Nové Anglii, nakonec se ale filmování kvůli počasí a finančním důvodům přesunulo na západní pobřeží San Juan Strait ve státě Washington. (HappySmile)

Reklama

Reklama