Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární

Recenze (592)

plakát

Aligátor II (1991) odpad!

Opravdu STRAŠNÉ! Myslím že aligátora mohli z tohohle filmu rovnou vyškrtnout,protože na obrazovce se buď místo něj vyskytuje dlouhé prkno,které jakoby požírá-no oni to vlastně ani nejsou herci,nebo jsou zde(trestuhodně) použity záběry z prvního dílu. Mutace byla opravdu děsivá. Aligátor je nesmrtelný. Přežije dynamit,granát,bodce,kulomet,prostě vše. A na konci náhle objeví zbraň která ho může zabít a mají vyhráno.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Oproti původnímu Spideymu tenhle film působí jako celek nekonzistentně a jakoby počítá s tím, že divákovi už nemá co nového nabídnout a tak se snaží parodovat sama sebe. Bohužel přitom však někdy sklouzne k trapnosti. Ničení předmětů při Parkerově poznávání svých schopností na začátku filmu působilo vtipně, ale když jsem to uprostřed viděl už asi počtvrté, málem jsem nudou usnul. Jinak 90% filmu na mě působilo tak, že jsem to už někde viděl. Nebezpečný plyn? Nebylo tohle už v Zrození Planety opic? Dorůstání končetin? Poselství mrtvého otce? Všechno už tu bylo! Bojové scény nepřináší vůbec nic nového, na souboje s doktorem Octopusem zapomeňte. PS: Hlavním sponzorem filmu byly asi stavební společnosti. Co jako znamenaly ty jeřáby? Takže když příště Spider-man zachrání romského spoluobčana, vzbouří se celé ghetto?

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Představte si, že máte před sebou sedm let starou mrtvolu Raimiho Spider-mana, do kterého někdo neustále pouští elektřinu ve snaze ho oživit. Takhle nějak si představuji tento film. Poslední blockbustery jsou velice unavující a neoriginální. I zde jsem se neskutečně nudil. Kdybych mohl, tak bych scény s Gwen přetáčel, protože už mě nebaví koukat na popáté, jak Spider-man řeší, zda zůstat s holkou, nebo se věnovat svým povinnostem. Na začátku filmu se nám představuje Spider-man - verze Venom. To co bylo naznačeno ve trojce, že s přibývající slávou rostou negativní vlastnosti superhrdiny nám tady režisér předkládá, jako by to vlastně nic nebylo. Co na tom, že při svých frajeřinkách rozbourá v honbě za zločinci půlku města, pubertální hrdina (a divák) moderního typu to asi potřebuje. Záporáci jsou neskutečně slabí. Naprosto bez jakékoliv psychologie. Electro je slaboduchý jedinec, který se vinnou nedorozumění rozhodne zabít Spider-mana. Je docela cool, ale ta jeho smrt je hodně laciná, takhle kvalitní záporák neumírá. Goblin je tam asi jen proto, aby vyplnil stopáž, jinak si jeho krátké a zbytečné působení nedovedu vysvětlit. Navíc se opět stal záporákem čistě náhodou. Na konci ještě vstoupí na scénu Rhino, ale že by mě něčím upoutal se říct nedá. Asi marketingový trik, jak přilákat na množství záporáků. Prosím tvůrce, aby nechali Spider-mana spát, ale bohužel se už připravuje kromě třetího i čtvrtý díl. Jednu hvězdičku dávám za to, že tam nebyli jeřábníci.

plakát

Ambulance (2022) 

ČSFD projekce: Můžete někdo identifikovat tu holku, co dostávala v sále permanentní záchvaty smíchu? Úplně ten filmový zážitek pro všechny diváky shazovala...

plakát

Anakonda 4: Cesta krve (2009) (TV film) odpad!

Myslím, že tenhle film v mém případě svou roli splnil. Pustit si ho v noci jako pozadí k pokeru rozhodně není špatný nápad, aspoň se u toho nasmějete. Tedy myslím pasáže s hadem, zbytek jsem ignoroval. Kdo viděl Děti anakondy nemůže být tímhle totálně brakovým filmem, kde had předjíždí auta, která bourají, když vjedou na krtinu, příliš šokován. Je to úplně to samé. První dva filmy považuji za čistě zábavné počiny a lidé, kteří jim dali odpad, by se měli kouknout i na tohle a pak až hodnotit.

plakát

Anastázie (2003) (seriál) odpad!

Kdyby tohle natočili za Stalina, celý štáb by šel do gulagu.

plakát

Angely smerti (1993) 

Ehm.............Já nevim kde začít! Jelikož to tady nikdo neviděl budu spoilerovat. Film je ooooooooooo.... O čem to vlastně bylo? No dobře začnu psát trochu normálně, ale je to těžké. Asi si to tu jednu hvězdičku nezaslouží (proč, to se možná někdy dozvíte u filmu Stalingrad (1989), ale v tomto filmu je jedna věc, kvůli které nemohu jít výš. Ten film prostě nedrží při sobě. 3/4 záběrů pochází z předchozího filmu Stalingrad a zbytek je dotočen. Ten dotočený zbytek je celkem obstojný. Ale jak režisér naložil s předchozím materiálem, to jsem jen valil oči. Př. V původním snímku útočilo na zakopané pozice asi 5 tanků, poté tam přispěchal NKVD na pomoc a odrazil druhý útok. Zde útočí tanky. Celý zákop zhyne, šmik, a zase jsou tam v plné zbroji (NKVD). Vojáci se přeplavují přes Volhu asi několik dní (střídání dne a noci) atd. V tomto duchu se nesou všechny záběry. Úplně nejhorší to je na začátku. Korunu tomu nasazuje hudba, která není pro potřeby upravená a je sešmikaná taky (!!!). Dále pak jsem nepochopil, co chtěl režisér splodit (nikoliv natočit). Válečný velkofilm? To už natočil! Drama o sniperech? Vážně? Tak proč tam ty snipeři jsou kurva do píči asi celkem půl hodiny!!!! Proč tam režisér pořád tahá politiku! Ještě překousnu toho Hitlera, ale toho Churchilla jsem těžce rozdejchával. Proč ho tam režisér dal? Nevím!!!!! Takže prakticky z toho vzniklo jedno velké nic. Fakt jsem čekal, že tam bude příběh sniperů víc rozvinut ale ne! Jejich konfrontace? Jedna minuta koukání a odpuštění. Tento film nelze brát jako film, protože kdybych se na to koukal bez znalosti předchozího filmu, tak bych si připadal, jak Alenka v říši divů. To že je dotočený (půlhodinový) materiál kvalitní na tom nic nezmění. Jinak hlavní hrdina mi připomínal Toma Hankse, měl kamený výraz a v průběhu filmu hubnul a tloustnul (asi chápete proč). Jinak dvě scény mě zde opravdu pobavily. Zaprvé to souložení za doprovodu bombardování města (hned se mi vybavila Bláznivá střela 2) a poté opravdový vrchol ani nevim čeho - Hitler a Himmler byli pro potřeby filmu v jednom dialogu předabováni!!!!!! A ještě jakými hlasy! No já se řehtal až za hrob. Čili film mohl být dobrý, kdyby se soustředil na hlavní hrdiny a ne na rozhodování vojenských velitelů ve zkrácené podobě než jsme předtím viděli.

plakát

Anna proletářka (1952) odpad!

Doslova nechutnost korunovaná dvouhodinovou délkou, přičemž celý film se jen zbytečně tlachá a když už na konci dojde konečně k věci, tak trvá to asi pět minut. V celém filmu mi chyběl historický podkres, který by mi alespoň přinesl jakýkoliv poznatek z toho období. Místo toho zde vidíme na jedné straně svědomité soudruhy z fabrik (kteří bojujjí i proti vlastní straně) a na druhé straně pány kapitalisty, kteří májí všichni do jednoho polštář pod trikem. Chápu, že je chtěli vykreslit jako tlusté figurky, ale aby byli tlustí všichni (a tím myslím úplně všechni)??? Závěr je udělán moc hezky, škoda jen, že to hned tvůrci utnuli a neukázali jak pochodující soudruzi dostanou pendrekama přes tlamy.

plakát

Ant-Man (2015) 

Komiksový film bývá většinou tak dobrý jako jeho záporák. A musím říct, že u Marvelu byl poslední kvalitní záporák v Iron Manovi 3. Od té doby to je velká bída. Temný Elf, jehož jedinou schopností je rozmáchnout rukama, Winter soldier, u kterého je od začátku jasné, že přejde na stranu dobra, pomalovanej podpantoflák ze Strážců Galaxie, Ultron, který ani sám neví, co vlastně chce, a nyní nějaký plešoun, který by se mi svým necharismatem hodil spíše do Agents of SHIELD, ale na celovečerní film toho moc nepředvedl. Už by s těmi záporáky měl Marvel něco udělat, jinak hodnocení zvedat nebudu.

plakát

Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023) 

Scénář snad dělal náhodný generátor slov, nebo umělá inteligence z poslepovaných situací a dialogů jiných filmů. Mnohokrát jsem si během filmu řekl, že tohle už jsem někde viděl. Marvel dokonce klesl tak hluboko, že začal kopírovat nejnovější DC filmy (krysy/mravenci). Za celý film také nepadne jediná zapamatovatelná hláška či situace, kvůli které bych si chtěl film znovu pustit. Přesto film rychle plyne a dokáže spolehlivě zabavit. Rozhodně lepší než Thor 4 a Black Panther 2, tam si Marvel sáhl na dno.