Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (334)

plakát

Princezna a půl království (2019) (TV film) 

Když já ji ty dveře podržím, tak ona s nima nemůže prásknout. To dá rozum. Karel Janák má u pohádek většinou štastnou ruku při výběru herců, zajímavého námětu, nádherných lokací či výborně pasující hudby. A zrovna u této pohádky, stejně jako tomu bylo u Korunního prince, se mu povedlo všechno výše zmíněné sehnat a spasovat jako puzzle, které zrovna vyjelo z továrny. Zajímavé už od pohledu, stále ještě neprozkoumané a po zvednutí víka zvláštně vonící novotou a tím něčím, co nás naplňuje nadšením a hřejivým pocitem.

plakát

Každý milion dobrý (2016) (TV film) 

Jeďte. Prachy dělaj člověka, doslova a do písmene. A zatímco pro mne zde zůstává sympatičtější ta starší generace herců, tak ta mladší mne iritovala. A to nejen nepříjemností charakteristik jejich jednotlivých postav (zde musí dojít k naprostému pochopení), ale též svým hereckým projevem, který byl víc neprofesionální než by bylo u takového projektu záhodno. Příště třeba i méně známé tváře, zato se schopností hrát vážnější, smysluplnější role než je u těchto zvykem.

plakát

Hlava rodiny 2 - Tatínek nebo dědeček? (1995) 

Father of the bride and a baby? Get out of town! Jestli se zdálo, že svatební jednička měla všechno, tak pak nedokážu popsat to, co všechno nám dává její mateřská následovnice. Každý je tak starý, na kolik se cítí, a tak George v průběhu flmu stárne a Nina mládne. Jdou si každý svoji vlastní cestou, ztrácí se v těle a mysli, až se nakonec nachází v tom okamžiku, kdy si uvědomí, že hlavní jistotou je jejich láska a souznění. Rodina Banksových se v průběhu devíti měsíců rozroste rovnou o několik členů rodiny, a nemusí jít v tomto případě pouze o životy nové a neposkrvněné.

plakát

Hlava rodiny (1991) 

The thing I like best about this house are the voices I hear when I walk through the door. Když má člověk pod režisérskou a scénáristickou taktovkou roztomile krásnou Kimberly Williams, krásně roztomilého George Newberna, a tři amíga komediálního umu Steva Martina, Diane Keaton a Martina Shorta, víte, že nemůže vzniknout lepší devadesátková rodinná rom-com než je Father of the Bride. Má to všechno, co si jen divák může přát – smích i pláč, sny i vzpomínky, a plnou náruč lásky a vřelosti.

plakát

Plán B (2001) 

If I don’t kill you, someone else is gonna kill you. He is probably going to knock me off too for screwing up the job. Aneb co by se stalo, kdyby Kay Adams Corleone převzala agendu po svém manželovi.

plakát

Zavěste, prosím (2000) 

I am just the tiniest bit jealous of your heart. Se smrtí přišlo dlouho hledané porozumění. Protože láska tu vždy byla, jen to pouto, lety zpřetrhané, muselo se na smrtelné posteli opět spojit.

plakát

The Lemon Sisters (1990) 

I don’t need to be an act. I don’t care if anybody will ever see us sing again. All I really need is to get together with you on Mondays to rehearse. Jestli je rodina vším, čím je poté přátelství? Otázkou je, zdali se ti skuteční přátelé nestávají postupem času samotnou rodinou. Eloise, Frankie a Nola si jednou slíbily, že se nikdy neopustí, že nikdy nepodlehnou času a společnosti, že vždy budou tím, kým jsou a čím chtějí být. Nedá se však ubránit změnám, protože adaptace je to, co nás drží při životě. Ani jedna to nechtěla připustit, ale nakonec podlehly. Ne však jejich přátelství. Nesmrtelnost zůstává v něm.

plakát

Teroristka (2019) 

Víte, kdo je moje máti? Sedmdesátiletá učitelka v penzi. Má depku, zvýšený cukr a stařecký třes. A ta podle vás šlohla myslivcům brokovnici a teď někdo popravuje místního mafiána. Bála jsem se jako kráva, smála jsem se jako vůl. Když se Iva naštve, tak i Janžurka přestane okolo sebe pohazovat fórky. Komedie černá jak uhel, drama ostré jak břitva. Takhle by to šlo, dámy a pánové. Takhle by to sakra mohlo jít.

plakát

Paní Soffelová (1984) 

Why would God give us this short life with all its troubles and not a better one after? Za cenu všeho opustila ta žena život perfektní navenek, ale zničující uvnitř. Vydala se na cestu s těmi dvěmi mladíky, kteří ji milovali i nenáviděli, kteří ji potřebovali i postrádali. Cesta to byla konečná, dvě srdce bít přestala, aby byla jedna duše volná. To nebyl jejich útěk, ale její vysvobození.

plakát

Zločiny srdce (1986) 

I am so lonely. Tři byly a stejně se cítily opuštěné. Žily, a nic si z toho nepamatovaly. Přály si a snily, ale zůstalo jen u toho. A pak je osud opět svedl dohromady a ony si uvědomily, že život je příliš krátký na to, aby byl utopen v žalu, obviňování a odmítání sebe samotné. O dva dny později, po ránech a nocích utopených ve smutném smíchu a veselém smutku, sfoukla ta nejstarší ze sester svíčky na narozeninovém dortu a s nimi si přála to jediné, co mohly mít - sebe navzájem, skutečně spolu, hledající štěstí. You are not at all alone.