Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

George Banks tvoří se svou ženou Ninou výjimečně šťastný pár a vášnivě miluje své děti, malého Mattyho a starší Annie. I v ní stále vidí malé děvčátko, takže nemůže věřit svým uším, když se Annie vrátí ze studií v Evropě a oznámí, že by se chtěla vdávat. George vůbec není nadšen vyhlídkou, že čas jeho otcovské péče je u konce. Věnuje budoucímu zeti mimořádnou pozornost a zpočátku se k němu samozřejmě staví naprosto odmítavě. Sabotuje dokonce i svatební přípravy. Nakonec se však přece jen rozhodne nestát dceři v cestě a jako hrdý otec ji přivede k oltáři. Než se tak ovšem stane, je třeba svatbu připravit a to se ukáže být doslova noční můrou. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

Kekik 

všechny recenze uživatele

Disney+ nabízí tolik filmů, jenž jsem v dětství ráda sledovala. A tak se teď prostřednictvím těchto filmů vracím do časů (mimochodem skvělých časů), kdy jediná možnost, jak vidět oblíbený film, bylo poctivě studovat TV program a kroužkovat, o co rozhodně nesmíme přijít. A s tím neodmyslitelně přichází nostalgie. Ovšem mých pět hvězd není jen z nostalgie. Hlava rodiny je skvělá rodinná komedie, která mě i po letech pobaví a dojme. Steve výborně zahrál otce, který si nechce připustit, že jeho dcera již není malá holčička, ale dospělá žena, která se vydává na vlastní cestu života. Úplně jsem z něho cítila ten pocit ztráty. K tomu výborná Diane Keaton. Jen to drama s mixérem bylo trapné. To jsem si myslela i tenkrát. Velká chvála za český dabing. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Pohodová rodinná komedie obsahují nejednu životní pravdu. Celá působí hodně civilně a "jako ze života", protože normální lidi řešej obyčejný problémy (nejenom) s plánovánim svatby. A právě tohle, ještě spolu s decentnim humorem a slušnym hereckym obsazenim jsou největší devizy snímku. Steve Martin je v roli otce naprosto dokonalej a Martin Short zase totálně teplej :D Fakt příjemná podivaná bez patosu a trapnosti, která si zaslouží víc než jednu projekci, čtyři silnější hvězdy. ()

Reklama

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Komedie se Stevem Martinem mám rád. Není to komik-šílenec jako Eddie Murphy, jeho komediální umění spíš jemně inteligentní, dokáže rozesmát jednoduchými pohledy a mimikou. Hlava rodiny je možná tou nejlepší komedií jakou natočil. Příběh není nějak zvlášť naročný, ale v jednoduchosti je síla a to tento film dokazuje. George (Steve Martin) a Nina (Diane Keaton) mají krásnou dceru Annie(Kimberly Williams-Paisley) a ta jim jednoho dne oznámí, že se bude vdávat. To zvlášť George nese těžce a to přináší velké množství příležitostí pro ukázku umění Stevea Martina. Všichni herci v hlavních rolích jsou skvělí, ovšem perlou filmu je poněkud přihřátý Frank (Martin Short), který fakticky film rozehřeje na chvílkama neúnosnou teplotu. Tato komedie určitě potěší i po několika dalších shlédnutích. Zaslouží si, myslím vyšší hodnocení, než má momentálně. Mé hodnocení: **** - 90%... ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Martin hra v celku vydarenych komediach ale tato mala v sebe malo Martinovho co by ani tak nevadilo no ani vseobecneho vtipu, urcite snazivy projekt ktory toci dolare najma v Amerike, ako prakticky kazda komedia, i ta najbrakovejsia, Otec nevsty je vsak projekt ktory je miestami vtpiny, miestami pasivny a miestami nudny, ako vysite na jednu hviezdu. ()

Mapl 

všechny recenze uživatele

Moc hezký film, který jsem viděl snad pětkrát a ještě mě neomrzel a rád si ho v televizi opět zapnu. Vtipné scény střídají lehce dojemné dialogy a celý scénář je podle mě velmi kvalitně vytvořen a z mého hlediska jde o jednu z nejhezčích amerických komedií, která je ale zároveň laskavá a i trošku šílená. Jednu z rolí také ztvárnil mladší brat Macaluaye Culkina - Kieran a líbil se mi jakožto herec víc, než celý jeho bratr. 82 % ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • V noci před svatbou začne padat sníh. Vzhledem k tomu, že fiktivní město San Marino by mělo být někde poblíž Los Angeles, nelze předpokládat, že by mohlo napadnout tolik sněhu, jako ve filmu. Největší sněžení v Los Angeles bylo zaznamenáno roku 1932, kdy napadlo 5 centimetrů. Pokud už sníh v Los Angeles napadne, je to ve většině případů pouze stopové množství. (tom.nosek)
  • Mezi svatebními dárky, které Annie obdrží, je i socha Venuše s hodinami v břiše. V původním filmu Nevěstin otec Kay také dostane tento dárek. Obě se na něj dívají pohrdavě. (HappySmile)
  • Ve scéně, kdy Nina (Keaton) přijde zaplatit kauci za manžela (Martin), zazní poprvé a naposledy jeho celé jméno George Stanley Banks. (Nocturno culto)

Reklama

Reklama