Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

George Banks tvoří se svou ženou Ninou výjimečně šťastný pár a vášnivě miluje své děti, malého Mattyho a starší Annie. I v ní stále vidí malé děvčátko, takže nemůže věřit svým uším, když se Annie vrátí ze studií v Evropě a oznámí, že by se chtěla vdávat. George vůbec není nadšen vyhlídkou, že čas jeho otcovské péče je u konce. Věnuje budoucímu zeti mimořádnou pozornost a zpočátku se k němu samozřejmě staví naprosto odmítavě. Sabotuje dokonce i svatební přípravy. Nakonec se však přece jen rozhodne nestát dceři v cestě a jako hrdý otec ji přivede k oltáři. Než se tak ovšem stane, je třeba svatbu připravit a to se ukáže být doslova noční můrou. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

Madison 

všechny recenze uživatele

Mnohým sa to zdá beznádejne priemerné a myslím si, že to hodnotia s niekoľkoročným časovým odstupom, čo to videli naposledy a pamätajú si len útržky, ale nemôžem poprieť, že mi Steve Martin a jednotlivé vtipné situácie zlepšili náladu a vynikajúco som sa bavila. Nie je to síce kráľovský Wilder, ale 4 hviezdičky si to rozhodne zaslúži. ()

palailogos odpad!

všechny recenze uživatele

Trapná zápletka, nicotný výkon Steva Martina, který si z podobných filmů - slaboduché rodinné zábavy - dělá v Americe monopol. Hloupě feministická agitka, která jasně dokresluje, kam amíci v nejednoznačném přístupu k vlastní společnosti vlastně došli ....Pořád to ale ještě není tak úděsný paskvil, jako pozdější pokus o růžopanterské remaky. Na dvou místech jsem se dokonce usmál. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Tentokrát mi je náhodou jedno, jestli se jedná o remake. Tenhle film mě iritoval od samýho začátku. Nevím, jestli jsem tak cynickej starej bastard, ale přišlo mi to jako jedna velká fraška. To, že by si měla vzít někoho po čtyřměsíční známosti mi přišlo jako hovadina a taky bych jí tu svatbu nezaplatil. A průběh filmu děsně nudnej a doopravdy trapnej. Vlastně mi to přišlo spíš jen jako pohled na pseudoproblémy několika horních tisíc. Žvásty Diane mě iritovaly, Steve mi připadal jako naprostej neovládající se trouba a ta jejich dcera jako pořádně rozmazlenej fagan. Jediná dobrá scéna z obou filmů (tento a pokračování) je, když ve dvojce jedou večer do té nemocnice. Jinak je to absolutně zapomenutelnej nedůležitej kvazisnímek. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. Main Title ,2. Annie's Theme ,3. Drive to Brunch ,4. Snooping Around ,5. Pool Cue ,6. Annie Asleep ,7. Basketball Kiss ,8. The Wedding ,9. Snow Scene ,10. Nina at the Stairs ,11. The Big Day ,12. Annie at the Mirror ,13. Pachelbel Canon ,14. The Way You Look Tonight ,15. My Annie's Gone ,16. The Way You Look Tonight (Reprise) ,17. End Credit , ()

thor00i 

všechny recenze uživatele

Když jsem zahlédl tento film v televizi, řekl jsem si, že se jedná pouze o další z tuctu podobných amerických rodinných komedií. Naštěstí jsem se spletl. Humorné výkony a komediální talent Steve Martina (George Banks), po boku okouzlující Diane Keaton (Nina Banksová), jakožto staromódního tatíka, který není nadšený z vdavek své dcery jsou vynikající. Scéna při návštěvě budoucích příbuzných, kdy Goerge nakonec skončí s šekovou knížkou svého tchána v bazénu, je sice hodně ztřešťěná, ale já se u ní pořádně pobavil. Příběh skvěle doplňuje zženštilý svatební koordinátor v podání Martina Shorta. Každopádně povedený výběr představitelů postav, který působí přirozeně. Po shlédnutí této rodinné komedie se stala jednou z mých nejoblíbenějších a myslím, že jí dlouho zůstane. Děj filmu je svižný a bez trapných okamžiků (možná až na pár vyjímek :-) ). Kdo má rád romanticky laděné rodinné komedie, si zcela jistě přijde na své. Možná trochu přechvaluji, ale neviděl jsem původní verzi filmu. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • Adresa domu rodiny Banksů, tedy Maple Drive 24 v San Marinu, jižní Kalifornii, je smyšlená. Zajímavostí je, že pro záběry domu posloužily dva různé reálné domyi. Jeden pro záběry přední strany domu, druhý pak pro záběry zezadu, když George (Steve Martin) hraje basketbal s Annie (Kimberly Williams-Paisley). Oba skutečné domy se nacházejí v Los Angeles. Interiér domu byl postaven ve studiu. (tom.nosek)
  • Ve scéně, kde George a Nina Banksovi zmenšují seznam hostů na svatbu a některé vyškrtávají, zazní jména Steve a Stephanie Tyrellovi. Steve Tyrell složil pro film i jeho pokračování několik písniček. (HappySmile)

Reklama

Reklama