Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (2 442)

plakát

Známí neznámí (2021) 

Co říct na film, který  je předělávka něčeho, co už tu bylo před lety a více originálně? Hodnotit remaky je za trest. Jasně, v tomto případě se to úplně nedosralo. Strašně mi přišla debilní na sílu vecpávka toho, že každý má slovenskou manželku nebo manžela, bez udání důvodu. Opět se najde cosi primitivnějšího, ale zároveň nějaké vtipy jsou docela vtipné. Bohužel někdy to jsou přesně ty, které zahrnují Slováky. Film je jednodušší než originál, aby ho český divák pochopil. A nebudu pokrytec, i mě to pomohlo. Ale de facto je to zbytečný film. Proč se na toto dívat, když existuje lepší originál?

plakát

Encanto (2021) 

Disney už jenom zkouší, co lidi vydrží. Film, který nemá záporáka, nemá body obratu a nemá příběh obecně. Minimálně nejsou tolik zajímavé a průbojné, aby byla jakkoliv zajímavá a z filmu vyzařovala. Hudba krásná a tím pádem zapadá do spádu něčeho tak nekvalitního. Oscar už je jen výsměch toho, jak kouřit péra utlačovaným komunitám, které má  film portrétovat a tím  pádem vůbec nejde o hodnocení filmu. A tím pádem je Oscar celkový o ničem.

plakát

Sebevražedný oddíl (2021) 

Taková jakože dvojka má jasně jiný nádech. Gunn tomuhle světu dost  svědčí, ale jasně,  že se to zase neobejde bez nějakých kravin ve stylu úchylných záležitostí, které mě osobně dost odrazují, ale dejme tomu. Humor, dynamika se stylem natočení fungují úplně jinak, dokonce na tolik,  že člověk uvěří iluzi, že by DC natočilo dobrý film aniž by to byl vážný super hrdina. Příjemná zábava, která má stále, co zlepšovat.

plakát

Případ Roubal (2021) (seriál) 

Nova začíná kopat do České televize. První zvuky jsou sice žalostnější, ale rozhodně nejvíce konkurenceschopné v historii. A je to správné na jednu stranu. Všichni chtějí více dobrého obsahu. Roubal balancuje někdy mezi trapností a koukatelným materiálem. Slovák se prostě hodí víc do přehypovaných projektů, ne úplně zde, kde má jít o vážnosti. Žádná sláva, ale na Novu hodně dobrý.

plakát

Jimmy Carr: Jeho temná esence (2021) (pořad) 

Na doporučení známého jednoduchá pomoc a jednoduché zhlédnutí. Věc, kde vtipy létají tak rychle, že stíháte každý třetí a i tak se královsky bavíte. Je to prostě humorné, dynamické, kratší, prostě pecka. Trochu i výš než Bill Burr.

plakát

Na cestě (2021) 

Přesně takový ten film, co ho budou kritici milovat, plebs mít rádi jen když se jim to trefí do noty a nazdar. Docela dobře rozjetý začátek, ale postupem času veškerý entusiasmus začne opadávat, když tempo filmu stagnuje a nebo naopak padá. Velká natěšenost jako ozvěna z Varů končí v brzkém odchodu z kina, nepochopením premisy a trochu větším skepticismem s k festivalovým filmům. Což mě štve, protože ještě tři roky zpátky to pro mě bylo zlato. Dnes je to zašlá sláva.

plakát

Cruella (2021) 

Extravagantně avantgardní film, který dostává tyhle Disney bláta do nových koutů, které jsou trochu originální. Jako nikterak velký fanda Dalmatinů nemohu cítit tu vlnu, každopádně v morálních rovinách to občas nedává smysl. To je jasné. Ale oceňuje se detailní propracování a snaha něčeho navíc. Detailní už tolik nebyli ti digitální psi. V jisté pohledu zbytečný film, v něčem zase ne k zahození.

plakát

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz (2021) 

Pro mě ta série kulhala už třetím dílem, který asi objektivně nebyl špatný,  ale chyběla mi atmosféra a drive. Tady je to ještě umocněnější nějakou odfláknutostí a spoléháním se na sílu přátelství a lásky. Tak určitě. Tohle už v zásadě je kravina, takže pokud toto přežijete, tak budiž vám přáno. Ostatní budou trpět  nebo alespoň si řeknou,  že proč ne, ale více už ne.

plakát

tick, tick...BOOM! (2021) 

Film je dost svůj. A už tím pádem nebude pro každého. Ale zase dívat se na příběh o muzikálovém autorovi ve stylu muzikálu je docela pecka. A v tomto případě mi to sedlo. Film je ve své podstatě deprese i tématem a zpracováním, ale rozhodně zážitku nelituji. Garfield nám kvete do skvělých výkonů.

plakát

West Side Story (2021) 

Klasika ožívá v oživení jiné klasiky od klasiky. A to je tak, když Romeo a Julie jde do muzikálu ze sociologického prostředí těžkého minulého století. Pro dnešní svět ideální i tím znovuzrozením, ale stejně zůstává otázka, proč si Steven jako další  projekt vybral toto. Ale zase jsem za to docela rád. Kamera pod Kamińskim jako vždy dělá super věci, jen je trochu problém v té chladné syrovosti, která mi moc nesedí pro muzikál, ať je jakýkoliv. Taky menší nesedění Elgorta, který si ale dokázal lidi získat. Obecně vzato tu jsou poté písně, které jsou prostě skvělé. A tím to končí.